Klin
Колце
- Член од
- 6 јануари 2014
- Мислења
- 4.411
- Поени од реакции
- 7.871
Nemam jas sto da kazam, vie od sabajle ve citam so toa se zanimavate. Tolku bile, onolku bile.
Jas samo te prasav za mislenje za edno od moznite scenarija.
A ako me prasuvas mene za stav mu kazav na vojvodata , ti kazuvam i tebe. Sum da se pocituva izbornata zelba na gragjanite so pravo na glas iskazana na poslednite izbori. Dali toa bilo dvojazicnost , promena na ime na republikata i vo globala se sto veti Zaev pred izbori za sto i ja dobi doverbata od mnozinstvoto glasaci. Utre da ima referendum za toa so dve race ke potpisam deka se slozuvam za se.
Problemot e sto nasiot referendum nema nikakva tezina vo sporedba so grckiot ako eventualno go ima ama posto ete si bil vo dopis so vlijatelnite se uveriv deka nisto nema da ni zastane na nasiot pat kon EU i NATO. Taka da djabe ke se trosat grcite. Nemozat tie da imaat tolkavi baranja kolku sto mozeme nie da im izlezime vo presret i da im gi ispolnime.[DOUBLEPOST=1517771705][/DOUBLEPOST]
I jas isto kako tebe se prasuvam zosto ne ne primat pod FYROM tuku se baftame tolku godini za djabe![]()
Тоа ти е кога некој ептен зостанува во трката, па сеа мислии дека е во водство, така и со паушалците тука, после сите отворени изјави на Заев и Ципрас дека решение ќе се изнајде, средби на највисоко од ниво вклучително и новогодишната, исходот е јасен, нејасно е само во какво сценарио ќе се реализира. Ахмети изјави неколку пати дека решение за името ќе има по теркот на договорот за добрососедство со Бугарија, Ѓорги Спасов тоа го повтори исто така директно во колумна, а се почесто се оди на изјави од типот да се избегне референдумот како пречка на патот до можно решение, е сеа сметај дека Ахмети ти е нечиј резидентен портпарол.
Од друга страна Шеќеринска мантра дека не биле сиве овие потези губитнички, напротив тоа било добра воља со која се покажува нашето добрососедство, тоа и квазилевичарската идеологија се единствениот целофан кој е преостант да може да го спакува сето тоа шо ќе го јадеме, а шо е тоа сите знаеме.
Протестите во јунанистан се веројатно во државна организација, да се продаде тезата дека кај нив е поголем отпорот кон име кое содржи термин Македонија за разлика од отпорот кон промена уставното име кај нас со факторот државотворни автохтони наши сограѓани кои не се знае како би реагирале на прекин на преговорите и со тоа чао тути фаза на ЕУ и НАТО.
Логично би било следно да почне да се вергла дека јунанистанците нишо не губат и ништо не им зависи, па ако има референдум кај нас мора и кај нив со тоа шо ние сме во подредена ситауција, а кај нив е се поизвесно дека нема да пројде име кое го содржи терминот МКД, па како знаат да го срочат тоа дека е „за наше добро“ да нема плебисцит и кај нас, тоа да се реши со политички консензус, единствено не ми е јасен Мицковски кој изјави дека на такво нешто тие не би се согласиле, ама тој став не верувам дека ќе остане долго на површината при појавата на било каков притисок, чисто за амортизација, па да кажат не сакавме ама не натераа, кај има сила нема правдина мантра т.е перење.
Ние по се изглеа ќе иаме референдум за потврда на нашите Евроатлантски интеграции, како сакаат да кажат „растеретен“ од прашањето за името кој ќе го „отслика“ опшествениот консензуз за нашата иднина кон тоа „семејство“, прашање е на време кога ќе почне да се наметнува тоа дека промената на името и немаше врска со претходно споменатата интеграција.
Само еве се е во главата на Грујче, освен раскрстување по кратка постапка на се за шо гинеле, еве денес да го спомнам на неговиот роденден Делчев, друга суштинска промена буквално нема, а и нема ништо на повидок шо дава знак дека ќе ја има во блиска иднина, реален отпор исто така нема.
Во право беше кога напиша дека ти мочаш од ќерамиди а некој мисли дека врни, може и знае дека го мочкаат ама па тоа е дел од патот на секој лојален партиски војник, освен тоа друго и онака веројатно нема во него.