Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Таков менталитет...
Секој тврдо го брани својот став и се тепа и расправа за тоа.
Омонија и Синтагма се гледаат еден со друг. На Омонија полицијата со години само поминува...
Тие што се против овој протест се уствари против корумпираниот „крем“ што е многу поетаблиран од наши орциња и ѕинговци, тоа се фамилии што дрпале веќе со векови....кога би биле такви наивни како нашиве петлиња би ги беселе по бандери. Мислам дека многу фино им доаѓа споров со нас заради оттргнување од мизеријата која ги јаде последниве години....на нивните политичари нели.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.345
Поени од реакции
26.341
Нашата стратегија треба да биде исто како што беше отприлика до пред Груевски да почне со антиквизацијата.
Македонија треба да глуми преговори со Грција а во исто време да си работи и лобира кај нашите стратешки сојузници и посебно европски партнери, да се работи на обезбедување на повеќе признавања и евентуална подршка во случај да излеземе во ОН со барање за признавање под Република Македонија. Ако не може да се добие членство треба да се цели кон тоа да се добие некој стратешки договор со НАТО и ЕУ налик на други држави во Европа.
Така може да се дојде до некое решение со кое може да се заобиколи Грција.
Ако и оваа рунда не успее, нема никаква поента да се продолжува со преговори. И не верувам дека било која од големите сили би се бунела за тоа. А за алтернатива без Грција, нема да оди така едноставно, ниту пак можеме да бидеме ние тие што ја нудат.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Колкава е бројката во Атина?
Во Битола едвај 50 луѓе.
За гревови сме.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.394
Поени од реакции
18.545
Во Битола едвај 50 луѓе.
За гревови сме.
За гревови сме ние секако. На грција ништо не и мења дали ќе го реши спорот, на нас далеку повеќе.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.931
Поени од реакции
30.907
Треба Трамп и Меркел да ги земат у скут грциве веќе.
Грциве ќе протестираат и ќе преговараат се додека ние им го дозволуваме тоа. Ја на ова гледам како партија тенис...си го подаваме топчето еден на друг се додека едниот не го викнат дома да јаде па другиов нема со кој да си игра. Моментот кога македонците ќе сватат дека преговорите за сопственото име се безсмислени и се прекинат истите е моментот на победа, а овие фашистиве од долна македонија можат да почнат со турците да си играат тенис или со албанците у Грција.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
За гревови сме ние секако. На грција ништо не и мења дали ќе го реши спорот, на нас далеку повеќе.
Епа баш за тоа на нив не им мења ништо а пак протестираат а ние со главите у песок.[DOUBLEPOST=1517752790][/DOUBLEPOST]
Епа баш за тоа на нив не им мења ништо а пак протестираат а ние со главите у песок.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Никогаш не сум ни помислувал дека ќе се радувам на грци што протестираат против Македонија.
10% од Грција излезе на протест, а 70% од Грците не сакаат име што го содржи зборот Македонија:pos:

охи НАТО, охи :D

Член од
17 август 2011
Мислења
10.394
Поени од реакции
18.545
Епа баш за тоа на нив не им мења ништо а пак протестираат а ние со главите у песок.[DOUBLEPOST=1517752790][/DOUBLEPOST]
Епа баш за тоа на нив не им мења ништо а пак протестираат а ние со главите у песок.
па и ние би протестирале ако не ни од корист овој проблем да е решен.

Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
Во Битола едвај 50 луѓе.
За гревови сме.
Подобро 50 луѓе со искрена и чиста идеја, отколку 50 000 со испрани мозоци и задни намери.

V

viktora

Гостин
Уште малце ќе се реши проблемот наречен Илирида.Следен е независна или автономија Чемерија.Тогаш ќе се дознае дали би им сменило нешто спорот со името или не.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.757
Поени од реакции
37.759
Еве јас ќе ти кажам; богатажи се уште од 93та (можеби и пред), од прва рака, лично и персонално.Од чушки и од френки :pos:Па ако нема пари од прехранбената индустрија незнам од каде може да има.(беа сопственици на секакви погони, маркети, фабрика за тули, штедилници итн уште кога си била титова пионерка или уште не си била планирана)Ти треба да дуплираш хелексот. p.s. не е убаво да ги исмеваш луѓето дека биле од Муртино (Борис Трајковски е од Моноспитово минско поле и малараија, Иванов од Валандово со потелко од Пирава зад на господ грбо ооо аристократијо, буржоазијо моја) или дека носеле долги коси итн. тоа ти е комплекс мање вредности т.е. нема такви луѓе во твоето село.
hhhh
ахх, драг модератору ќе ти реплицирам заш ми го цитираш коментарот да не бидам некултурна инаку не сакам да дебатирам со одговорните на форумов, оти тие секогаш се во право и кога се криви и со бан брзопотезно се служат...
како и да се уште не добив одговор на предходниот коментар, со пример дека ,,...познавам милион луѓе со функции кои имале долги коси суканици... ,, ниту вториот твој коментар ,,...Сеа друг муабет е што дозволивме во секоја ментална и душевна болница да пациентите имаат пристап до нет...,, дали тоа го мислиш за мене? но штом нема твоја повратен коментар, значи НЕМА ДРУГИ СО КОСИ СУКАНИЦИ на јавни функции на некоја држава, па ниту во МКД, ниту пак вториот коментар не се однесува за мене, оти фотографиите на господинот Министер за култура на МКД, не се кодирани, ниту се со пасворд на НЕТ, па некој да имал пристап или хакирал, едноставно Министерот сам си ги закачил ЈАВНО ФОТОГРАФИИТЕ НА ФБ, да ги гледаат сите, па дури и тие што не се негови френдови...што мислиш кој е овде пациент? јас сигурно НЕ !
и тоа што треба да дуплирам? како го нарече? хелекс? се прашувам од каде го познаваш лекот, па ми го препорачуваш дупло, не знаев дека си во медицината нешто...
и за крај јас никого не вреѓав, тоа е твоја констатација никако моја, мене ми е само смешка констатција да милиони евра се правело со чушки, и тоа зборуваме за денешно време, а не тоа што назначуваш како временски период, (не знаев дека починатиот председател Б.Т. располага со милиони евра од работа од имотот како споредуваш)... и треба да се одлучите чија е фирмата „Еленица“ од Струмица? дали на ЗЗ. или САМО на братот на ЗЗ и брачедите Т.З и К.Б.З со нето добивка од 44,190.000.00 ден? или тоа се мисли цел клан во еден кош, под едно име З.З. ?

може и куќата во Грција на З.З. е од тоа време кога биле „најбогати во источна МКД“ кога сум била пиноерка или воопшто не сум била планирана ! :facepalm:

Последно уредено:
Член од
17 август 2011
Мислења
10.394
Поени од реакции
18.545
Уште малце ќе се реши проблемот наречен Илирида.Следен е независна или автономија Чемерија.Тогаш ќе се дознае дали би им сменило нешто спорот со името или не.
Утре коа ќе влезе и косово и албанија во еу пред нас и коа ќе не дупат вакви банана земји ќе ти биде јасно на кого поише му штети спорот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom