Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 јули 2014
Мислења
3.376
Поени од реакции
8.966
Голем циркуз е ова човеченце. Фатил магла од овде пред неколку децении, независна Македонија ја видел само на разгледница, а самоуверен е во делење лекции и етикети на газ да паднеш. Ама тоа ти е...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.373
Поени од реакции
84.612
Која била бе таа каква-таква солидна економија во 1994-1995 кога се случи трговското ембарго? Македонската економија беше изградена за единствениот ЈУ пазар кој се распадна во тие години. Имало каква-таква солидна економија во 94/95... :pos:Ти ептен се гледа дека немаш ни живеено во таа независна Македонија, а лекции и етикети делиш тука.
Не ја знаеш солидната економија од тоа време?
Кљусев премиерот коа даваше изјави дека машини за перење се луксуз и дека Македонците треба да перат у заеднички перални?

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.376
Поени од реакции
8.966
Не ја знаеш солидната економија од тоа време?
Кљусев премиерот коа даваше изјави дека машини за перење се луксуз и дека Македонците треба да перат у заеднички перални?
Има муабети дека овие од дијаспората кога доаѓале овде, биле изненадени што во куќите сме имале чешми за вода (ваљда очекувале пумпи и бунари негде у бавча). Богами од таа перспектива, во 1994 и 1995 имавме екстра развиена економија.

S

silmarillion

Гостин
Па никој не ги тера да одат на одмор во Грција!Ама сепак не се секирај, грчките анархисти се на наша страна!:cool:
Грешка, овие џибериве се наши пријатели пошто ако ни го прифатат името Македонија, нема да има поента нашето постоење. Вака секој нап неуспех животен, можеме да го скриеме под маската на патриотизмот и тоа дека животот сме го дале за Македонија. Мисли малце немој на прва.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Shto da ti pravam koga ne znaesh, ama opravdano ti e, toa vreme sigurno si bil spematozoid i chekashe red da oplodish nekoe jajce.

Ti li najde nekogo moron da narekuvash...gospod da chuva i da brani. So tebe cel forum se majtapi i ne mozham da svatam kako imash obraz da diskutirash i voopshto da se logash ovde.
А ти па што имаш толку да коментираш околу ситуацијава на Македонија?
Како прво, исто ти се фаќа дали работиве ќе тргнат на добро или на лошо.
Кога бегате во оустрејлија или САД станувате екстра глупи, а дур сте овде ја плукате државата и се мочате врз неа, ама кога ќе отидете таму веднаш преку тастатура го "претставувате" тој ваш патриотизам.. комедии од луѓе сте..
Членот што го спомена има лоби за да дискутира за ситуацијата во државата, затоа што тој живее во вукојебинава, заработува овде, плаќа данок и ја знае ситуацијата овде многу повеќе за разлика од тебе.

Добар ти е и потписот, тоа го прикажува твојот патриотизам и љубов кон Македонија.
Prijatno Makedonijo, kade i da si
Да , веома врло патриотски потпис.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Shto da ti pravam koga ne znaesh, ama opravdano ti e, toa vreme sigurno si bil spematozoid i chekashe red da oplodish nekoe jajce..

Ти во тоа време во Гарфилд експерт за нужници си бил сигурно

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Македонија не се знаеше дали ќе постои во 1994 и 1995, бе. Од земјите во Западен Балкан, Македонија заедно со Хрватска имаше најдобри шанси за влез во ЕУ и НАТО во периодот 2004 и 2005 година. Проблемот за Македонија тогаш како и сега беше името, а за Хрватска меѓународниот трибунал. Во 2004 и 2005 год. за Романија и Бугарија беше извесно дека наскоро ќе станат членки, Словенија во 2004 стана членка на ЕУ и НАТО. По 12 години, РМ од земја лидер во Западен Балкан во ЕУ и НАТО интеграциите, стана последна. Дури и Србија која беше далеку зад Македонија на тој пат и која дооолго време беше третирана како лепрозна од меѓународната, ги отпочна преговорите за влез во ЕУ и затвора поглавја, како и Црна Гора, која стана независна држава во 2006 година.

Не ми јасно што мајка бараш на оваа тема кога од авион се гледа дека абер немаш ниту во Македонија ниту во регионот што се случува. Нема потреба да им ја вреѓаш интелигенцијата на луѓево тука со глупости. Пред многу време си фатил магла од Македонија и не разбирам која е твојата потреба во туѓи проблеми да се мешаш. Гледај си ги своите проблеми таму каде што си, РМ не е твој проблем. Толку едноставно е.
Od kade pa ti, umen na majka, dojde do zakluchok deka 1994 i 1995 ne se znaeshe dali Makedonija ke postoi ili ne. Toa e tvoe mislenje ili imash nekoi info za taa rabota, imash info od prva raka od svetskata diplomatija ili taka neshto.
I shto ima vrska sega ovoj vremeplov koja drzhava koja godina kako stoela na rang listata na EU.
A tebe ich gajle da ne te boli "shto majka jas baram" na ovaa ili bilo koja druga tema ili da mi drzhish ovde beseda shto e moj problem a shto ne e. Od mudruvanja od vakvi kako tebe ,umni na majka, samobendisani i ubedeni deka se se vrti okolu niv, nikoj kako vas ne gi znae rabotite, vie najdobro znaete ich oko ne mi trepnuva. Tvojot problem e arogancija i samobendisanost umen na majka.
I ushte ednash, ich da ne te boli gajle za toa shto e moj problem a shto ne e, a ako te iritiraat moite komentari ne gi chitaj, preskokni gi i glej si rabota.

Член од
8 јуни 2010
Мислења
106
Поени од реакции
261
Членовите на ДИК си поднесоа оставки откако во јавноста беше објавена информацијата дека сами на себе си доделиле бонуси за завршената работа. Тие и денеска се во фокусот на медиумите особено по информацијата дека повеќе од половината се пријавиле една година да примаат апанажа по 1000 евра месечно. Меѓу нив е и Виолета Дума која има 67 години и уште одамна ги исполнува условите за пензија.

А мори гуско, оди чувај внуци и меси зелници, апанажа ќе барала! Па и овие другиве, ставот им беше као “ете, не ни е за парите ќе ги вратиме ако се буни народ“, сеа апанажа од 1000 евра бараат :aplauz:Море све тоа на клоци треба! :mad:

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
А ти па што имаш толку да коментираш околу ситуацијава на Македонија?
Како прво, исто ти се фаќа дали работиве ќе тргнат на добро или на лошо.
Кога бегате во оустрејлија или САД станувате екстра глупи, а дур сте овде ја плукате државата и се мочате врз неа, ама кога ќе отидете таму веднаш преку тастатура го "претставувате" тој ваш патриотизам.. комедии од луѓе сте..
Членот што го спомена има лоби за да дискутира за ситуацијата во државата, затоа што тој живее во вукојебинава, заработува овде, плаќа данок и ја знае ситуацијата овде многу повеќе за разлика од тебе.

Добар ти е и потписот, тоа го прикажува твојот патриотизам и љубов кон Македонија.
Prijatno Makedonijo, kade i da si
Да , веома врло патриотски потпис.
Shto, sega treba tvoeto ceneto mislenje da go zemam predvid i da komentiram za MK ili da ne komentiram. A ti tolku vidovit pa znaesh dali mene isto mi se fakja kako ke trgnat rabotite vo MK. Ti chinam raspolagash so nekoja statistika koja kazhuva deka onie shto se iseluvaat vo оустрејлија или САД stanuvaat ekstra glupavi? A pak vie shto ste vo MK epten umni ostanavte.
A kakov air ima drzhavata od takvi kako tebe shto ja narekuvaat vukojebina, pokazhete barem malku respekt kon drzhavata, i koj faktor si ti da mudruvash koj ima pravo a koj nema da diskutira za MK. A ti si siguren deka toj shto plakja danok vo MK doprinesuva poveke od nekoj shto shto od stranstvo finansiski izdurzhuva familija? So deneshnava info tehnologia sekoj mazhe da ja znae situacijata vo MK kade i da zhivee.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Не го слушај него, коментирај си колку сакаш! Please!
Чекај, ќе ти постираат нешто од Институт за демократија „Biggus Dickus“ или ќе ти кажат колку е јак Џордан Питерсон.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Грешка, овие џибериве се наши пријатели пошто ако ни го прифатат името Македонија, нема да има поента нашето постоење. Вака секој нап неуспех животен, можеме да го скриеме под маската на патриотизмот и тоа дека животот сме го дале за Македонија. Мисли малце немој на прва.
А ако џибериве грчки ни го сменат името нивното постоење ќе добие нова поквалитетна димензија?:cautious:Абе ајде гони ги во п.м, исфрустрирани клошари балкански.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom