Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
Sea mi se javi P Kolev vika sledi go samo forumot na kajgana tamu sekoj sto ke kaze e 102.9% tocno[DOUBLEPOST=1517351654][/DOUBLEPOST]
Јас знам за други случаеви на кои им е одобрено од прв братучед или само потврди , но за потпис незнам дали ќе потпишат указ . Порано се чекаше околу 40 дена а јас еве чекам два и пол месеци
A so sto dokymeti si[DOUBLEPOST=1517351762][/DOUBLEPOST]Isti luge sirat dezinformacii vcera na femina forumot imase deka so potvrda zemale denes tuka

Член од
22 јануари 2009
Мислења
258
Поени од реакции
200
Sea mi se javi P Kolev vika sledi go samo forumot na kajgana tamu sekoj sto ke kaze e 102.9% tocno[DOUBLEPOST=1517351654][/DOUBLEPOST]
A so sto dokymeti si[DOUBLEPOST=1517351762][/DOUBLEPOST]Isti luge sirat dezinformacii vcera na femina forumot imase deka so potvrda zemale denes tuka
Јас сум од родител

Ska

Член од
6 март 2017
Мислења
12
Поени од реакции
7
Јас да дадам краток опис... Имено интервју 27.10.16 во Софија јас со братучед сопругот со потврда мбп. Година на задолжителна и двајцата, мн кратко на финална и од пред нова година на дополнителна за да се достави документ за потекло до почеток на април. На 18.01.18 доставени од баба ми крштеница (со хаос податоци, односно крштеницата си е супер него у извод е заведена 2 недели покасно) и од дедо му крштеница и свидетелство... немам појма што ќе излезе на крај, ама се надевам на најдобро за сите нас :)

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Koga eden ke pisi zemi so rezerva, no koga poveke ke pisat veruvaj poveke

Член од
9 јуни 2017
Мислења
291
Поени од реакции
196
deneska moj drugar ja dostavi voenata kniska vo ministerstvoto za pravda taka sto nemora licno.

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
e sega candy da vi kaze pak! Ova ne znaci deka site ke dobiete vo idnina!

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
https://www.dnes.bg/notifikacii/2018/01/29/riazyk-spad-v-meracite-za-bg-pasporti-3380-za-2017-a.366413

Рјаз'к спад в редиците на новите б'лгари през изминалата година показват статистиките. Според официалните данни те са 4 п'ти по-малко в сравнение с предходната година.

Така за 2017 година б'лгарски паспорт са получили едва 3380 души. За сметка на това само година по-рано технијат број е бил близо 12 900 души.

В доклада обаче не се посочват причините за тази промјана, в'преки факта, че последните години има трајна тенденција за покачване на броја на хората, поискали б'лгарски лични документи.

Нај-много са хората, получили паспорт заради б'лгарскија си произход или заради родител б'лгарин.

Прочети оште на: https://www.dnes.bg/notifikacii/2018/01/29/riazyk-spad-v-meracite-za-bg-pasporti-3380-za-2017-a.366413

bo1

Член од
27 февруари 2017
Мислења
60
Поени од реакции
143
Koga eden posrednik ke pisi zemi so rezerva, no koga poveke posrednici ke pisat veruvaj poveke[DOUBLEPOST=1517380940][/DOUBLEPOST]Koga eden POSREDNIK ke pisi zemi so rezerva, no koga poveke POSREDNICI ke pisat veruvaj poveke

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Мoже ли дa ги зaмoлaм дa пишaт тие штo се сo стaр дoкумент кoнкретнo сo Венчaницa oд Егзaрхијa,дaли вo венчaницaтa беше нaведенo нaциoнaлнoст? Дaли негде пишувaше вo венчaницaтa нaциoнaлнoст Бугaрин/Бугaркa?

Член од
18 октомври 2016
Мислења
119
Поени од реакции
164
Другари да ве прашам дали некој знае колку кошта да се префрли возачката дозвола од МК на БГ и што документи ми требаат. Фала и поззз :)

Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
Мoже ли дa ги зaмoлaм дa пишaт тие штo се сo стaр дoкумент кoнкретнo сo Венчaницa oд Егзaрхијa,дaли вo венчaницaтa беше нaведенo нaциoнaлнoст? Дaли негде пишувaше вo венчaницaтa нaциoнaлнoст Бугaрин/Бугaркa?
Не пишува националност

Штом лицето е крстено или венчано во бугарска црква со официјален документ од Бугарска Екзархија, автоматски тоа лице како да е бугарски државјанин, т.е од бугарски произход. Припадноста кон црквата ја означува националноста. Порано (а веројатно и денес), документите од црква или државни документи имаат иста тежина. Затоа и во законот пишува - документи од Бугарска Екзархија.

На ниту еден екзархиски документ не сум видел графа за националност.

И официјалниот бугарски став е (парафразирам): „Точно е тоа дека во Македонија населението е од бугарски карактер, но за да се аплицира за државјанство потребен е доказ“.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom