Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
А чекај, значи кредитите што ги земаа од западниве „институции“ онака само за камата ни ги даваа, а не за политички нагодувања после? Тоа у закржлавените мозочиња на „викторија и иреал во земјата на чудата“ некако не влегува.
Не знаат дека тоа иде по принципот:
- ММФ: Што сакаш?
- паторот: 18-та шарена фонтана на плоштад што свири Вагнер, а во неа се бањаат цигани и пропаѓаат камиони...и да свети онака педерски шарено.
- ММФ: Нешто друго да не треба?
-паторот: плоштад со црни орли, за „соживот“.
....и така у недоглед трошење за говна, лупање у гради дека некаков референдум ќе не спаси се дур си дојде ѓаволот по своето - „Ај сеа прекрсти се у новамакедонија“. И сеа сите други се криви....комуњари, шарени, куртони, п***е материне...само тие се невини - „патриотиштата“.
Све си у прaвo штo си нaпишaл,сaмo штo кривицaтa е кaј мене и кaј тебе.И кaј сите други грaѓaни нa oвaa тaкaнaреченa држaвa

Член од
14 август 2006
Мислења
45.440
Поени од реакции
84.806
@Beric Dondarrion
Ај речи дека не сте насамарени ?
Јас точно знам кој е Заев.
Како таков, сто пути бољи од Груевски.[DOUBLEPOST=1517223822][/DOUBLEPOST]
оф оф, ако си гласал на 2 локални, тоа значи на уште едни парламентарни предвремените 2008, а со вторите локални имаше и претседателски... значи пак се 5 преброј се. Затоа тебе најмногу те боли газето од сите подржувачи на Зоуки.
ОК, до 2008 гласав за него. Точно. И тогаш и сега велам, тие две се најбољи години на владеење што сме ги имале.
Ама после...

Види, ја тебе престанав да те сматрам за получовек уште коа кажа Груевски бил срање и предавник.
Зашто?
Затоа што дозволил Заев да дојде.
???
Не затоа што напраи миљарда криминалии и предавства, него зашто дозволил Заев да дојде бе.
Моја грешка е што комуницирам ко со нормален, али ко што глеаш све помалку е така.
Имаш скроз погрешна сендвич-претстава за тоа зашто сум ја овде. Никакви лајкови, подршка или слично не ми играат никаква улога. Ја сум овде да си го кажам своето.
И мене ич не ми е жал за тебе, нити за останатите куртони кои поради личен ќар и сервилност, ги напраија патриотизмот, името на партијата да бидат шега за подбивање, во јавноста.
Вашиот предавнички менталитет не може да сфати никад како и зашто некој шарен помалку го мрзи Груевски и неговите дела, од некој кој е цел живот за ВМРО ДПМНЕ:

Последно уредено:
S

silmarillion

Гостин
А чекај, значи кредитите што ги земаа од западниве „институции“ онака само за камата ни ги даваа, а не за политички нагодувања после? Тоа у закржлавените мозочиња на „викторија и иреал во земјата на чудата“ некако не влегува.
Не знаат дека тоа иде по принципот:
- ММФ: Што сакаш?
- паторот: 18-та шарена фонтана на плоштад што свири Вагнер, а во неа се бањаат цигани и пропаѓаат камиони...и да свети онака педерски шарено.
- ММФ: Нешто друго да не треба?
-паторот: плоштад со црни орли, за „соживот“.
....и така у недоглед трошење за говна, лупање у гради дека некаков референдум ќе не спаси се дур си дојде ѓаволот по своето - „Ај сеа прекрсти се у новамакедонија“. И сеа сите други се криви....комуњари, шарени, куртони, п***е материне...само тие се невини - „патриотиштата“.
Па нормално. Ако неможе институционално да добијат, ќе удрат масовно по народ. Ко ќе видиш кој им ја сервирал таа топка на во леј, јасно ти е. Ама еј, барем се гради, има субвенции, се вработи администрација, се даваат пари за плати на луѓе во фабрики пардон странски инвестиции.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Јас точно знам кој е Заев.
Како таков, сто пути бољи од Груевски.[DOUBLEPOST=1517223822][/DOUBLEPOST]
ОК, до 2008 гласав за него. Точно. И тогаш и сега велам, тие две се најбољи години на владеење што сме ги имале.
Ама после...

Види, ја тебе престанав да те сматрам за получовек уште коа кажа Груевски бил срање и предавник.
Зашто?
Затоа што дозволил Заев да дојде.
???
Не затоа што напраи миљарда криминалии и предавства, него зашто дозволил Заев да дојде бе.
Моја грешка е што комуницирам ко со нормален, али ко што глеаш све помалку е така.
Имаш скроз погрешна сендвич-претстава за тоа зашто сум ја овде. Никакви лајкови, подршка или слично не ми играат никаква улога. Ја сум овде да си го кажам своето.
И мене ич не ми е жал за тебе, нити за останатите куртони кои поради личен ќар и сервилност, ги напраија патриотизмот, името на партијата да бидат шега за подбивање, во јавноста.
Тоа е и причината што дозволи заев да дојде бе цреп еден. Да работеше како што треба, нема никој да дозволеше ваков шарлатан да дојде на власт, мада од оваа гледна точка ми изгледа дека заев е уствари човек на грујо. И по грујо грујо.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.440
Поени од реакции
84.806
Со се се согласувам од овој твој одличен пост, но дали може ова да го елаборираш малку пошироко?
Леле, немој молим те. Кој знае што ќе напише. Имам работа, ќе треба цел ден да се смеам.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
, се даваат пари за плати на луѓе во фабрики пардон странски инвестиции.
Сега тек ќе почне да се одмотува клопчето за странските инвестиции... Не се проблем субвенциите што ги добиваат, колку што е проблем што Македонија се претвара во еден голем концентрационен логор со истите тие странски инвестиции. А на тоа кога ќе се додаде потрошувачкото општество кое ги заглавува граѓаните со кредити и хипотеки и ги прави зависни од своите робовласници, ќе ја добиеме комплетната слика на нашето општество...
А ако видиш кои се „инвеститорите“ ќе видиш дека се претежно од ЕУ и НАТО држави, па види сега колку им се исплати на фабрикантите да има живот кај нас... Екологијата не ја ни спомнувам, нема да стигнеме да умреме од загаденост, ќе се удавиме во сопствената беда.

V

viktora

Гостин
Што не гукнете нешто за кредитот од пола милјарда што го лапна зајакот.Не бидете пичиња направите анализа како го добил по поволна камата и што би барале за возврат.
Ајде нешто и за НоваМакедонија или за законов за јазици кој демек бил според устав па двотретинско мнозинство.

Пак почнавте да го дркате грујо вака грујо така ебаве мороните.Отиде грујо, заев е сега на власт ви ибам умноболните.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Што не гукнете нешто за кредитот од пола милјарда што го лапна зајакот.Не бидете пичиња направите анализа како го добил по поволна камата и што би барале за возврат.
Ајде нешто и за НоваМакедонија или за законов за јазици кој демек бил според устав па двотретинско мнозинство.

Пак почнавте да го дркате грујо вака грујо така ебаве мороните.Отиде грујо, заев е сега на власт ви ибам умноболните.
Тоа е поентата на власта, да ги криви претходниците за својата неспособност. Македонска традиција стана тоа.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.440
Поени од реакции
84.806
Неееее
Па Македонија е рај за инвестиции. Прва во свет и пошироко.
На Дуинг Бизнис знаете ли што пишуе?

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Неееее
Па Македонија е рај за инвестиции. Прва во свет и пошироко.
На Дуинг Бизнис знаете ли што пишуе?
Па нели е рај ? Ниски даноци, ефтина работна сила, субвенционирање и какви све не поволности...

Само јас не видов една критика од тебе дека инвестициите како такви не се корисни за Македонија, за чудо тоа беше главен адут на власта, кој опозицијата го демантираше како лага....

Не е тоа дека сдсм се глупи, тоа е баш дека се паметни, пошто мора да продолжат со таа политика која им носи дебели провизии. А ти кај да е за едно 10 години ќе викаш јас гласав само за парламентарни и локални за Заев, тие беа најдобрите ....

Член од
14 август 2006
Мислења
45.440
Поени од реакции
84.806
Па нели е рај ? Ниски даноци, ефтина работна сила, субвенционирање и какви све не поволности...

Само јас не видов една критика од тебе дека инвестициите како такви не се корисни за Македонија, за чудо тоа беше главен адут на власта, кој опозицијата го демантираше како лага....
Корисни беа. Се надевам дека некој твој или ти работите во некоја.

V

viktora

Гостин
Тоа е поентата на власта, да ги криви претходниците за својата неспособност. Македонска традиција стана тоа.
Не е гревот на владата.Гревот е на изгубените души како Ставро и слични на него кои имаат оштетени мозочни ќелии па веруваат на првите две изговорени реченици а останатите не ги дослушуваат зошто добиваат блокажа на мозокот.
Тоа е клетвата наша.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Корисни беа. Се надевам дека некој твој или ти работите во некоја.
корисни, да, за грујо како што сега ќе се за зајо...[DOUBLEPOST=1517227542][/DOUBLEPOST]
Не е гревот на владата.Гревот е на изгубените души како Ставро и слични на него кои имаат оштетени мозочни ќелии па веруваат на првите две изговорени реченици а останатите не ги дослушуваат зошто добиваат блокажа на мозокот.
Тоа е клетвата наша.
Не е бе човек ни тоа.... ние само тука ја празниме негативната енергија и разочарувањето... па мора да удриш на некој.... кога не можеш по коњот, удри по самарот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom