Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
D

Drexel

Гостин
Ajde neka pocnat da se izjasnuvaat prvite sto bea na dopolnitelna staveni samo so potvrdi sto im bese rokot do kraj na januari ???

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Рокот е 2 февруари за достсвување дополнителни, Топрв треба да седнат и да видат кој што донел.

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Ajde neka pocnat da se izjasnuvaat prvite sto bea na dopolnitelna staveni samo so potvrdi sto im bese rokot do kraj na januari ???

Problemot e sto iako imaa rok do pocetokot na Fevruari, nikoj ne znae koga ke gi razgledaat predmetite, moze da pominat meseci a moze I nedajboze godini.

Член од
2 октомври 2016
Мислења
349
Поени од реакции
294
Рокот е 2 февруари за достсвување дополнителни, Топрв треба да седнат и да видат кој што донел.
Pa dobro za nekoj den ke se znae na sto se site tuka dosta veke se polni forumot so gluposti ke kazat dali odbivaat ili ne samo so potvrdi jas bar taka mislam posto gledam tuka na koj kako mu odgovara kazuva rekla kazal muabeti se pravat samo

Член од
2 октомври 2016
Мислења
349
Поени од реакции
294
Problemot e sto iako imaa rok do pocetokot na Fevruari, nikoj ne znae koga ke gi razgledaat predmetite, moze da pominat meseci a moze I nedajboze godini.
Ako imaat reseno sto ke pravat so drzavjanstva davanje ke se znae odma

Член од
28 јануари 2018
Мислења
13
Поени од реакции
21
Molba br.34**/2017, intervju 05.04.2017, dali ima nekoj info do kaj sd stignati, promena na status ili sl?

Член од
28 јануари 2018
Мислења
20
Поени од реакции
29
Јас бев на Интервју 26.04.2017 во Софија, вчера ми се смени статусот во Финална, дали некој има информација колку време треба да помине од финална до крајната фаза?

Член од
29 септември 2017
Мислења
28
Поени од реакции
2
Јас бев на Интервју 26.04.2017 во Софија, вчера ми се смени статусот во Финална, дали некој има информација колку време треба да помине од финална до крајната фаза?
So sto dokumenti si? I koj broj si? I jas bev toj datum na intervju pa uste sum na zadolzotelna

Член од
28 јануари 2018
Мислења
20
Поени од реакции
29
Со потврда од друштво од Струмица[DOUBLEPOST=1517156579][/DOUBLEPOST]Во петокот кога ми се смени статусот отидов до Бугарска Амбасада во Скопје прашам, ми рекоа демек од 30 до 90 дена очекувај промена ама пак да прашам на форумов

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Okolu 2 meseci ke bidis na finalna, no so potvrda sega redet samo na dopolnitelna
Dosta posuvas gluposti mrs kopaj niva[DOUBLEPOST=1517156811][/DOUBLEPOST]
Со потврда од друштво од Струмица[DOUBLEPOST=1517156579][/DOUBLEPOST]Во петокот кога ми се смени статусот отидов до Бугарска Амбасада во Скопје прашам, ми рекоа демек од 30 до 90 дена очекувај промена ама пак да прашам на форумов
Dodeka ne pominat 12 meseci od denot na intervjuto ne ocekuvaj nikakov odgovor

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
Јас чекав околу 3 месеци.

Член од
28 јануари 2018
Мислења
20
Поени од реакции
29
Многу е чудно дека овде сите пишуваат дека и со потврда да си, и со потекло од некој роднина ке бидеш на дополнителна процедура, демек само давале со потекло од татко, мајка, дедо и баба. Реално како земале толкав голем број на луѓе пасош Бугарски. Колку може да биде таа бројка што зимаат пасош од прво или второ колено, на прсти ке се избројат.

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Abe odi bukvarot baraj go pocni od pocetok. Za da repliciras i zboris so mene imas uste mnogu, gubredzijo, metlac, traktorist, kopac
Ustata ti e polna samo so lajna I gadosti a nikako da mu pomognis I kazis na Viktorijan toa sto prasa, pa sto baras na forumov, samo da vregas I gluposti da pljampash. Si bila na psihijatar vo posledno vreme? Ako ne si bila veruvajmi vreme ti e, za tvoe dobro.[DOUBLEPOST=1517158448][/DOUBLEPOST]
Многу е чудно дека овде сите пишуваат дека и со потврда да си, и со потекло од некој роднина ке бидеш на дополнителна процедура, демек само давале со потекло од татко, мајка, дедо и баба. Реално како земале толкав голем број на луѓе пасош Бугарски. Колку може да биде таа бројка што зимаат пасош од прво или второ колено, на прсти ке се избројат.
Pa porano samo so izjava deka si Bugarin davaa, tie sto zedoa togas si svrsija rabota, e sega koga Bugarija e vo EU I nas ni treba nivni pasos tie ja zaostrija rabotata I tesko davaat

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom