#СегаКажувам

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.865
Поени од реакции
10.358
Да, јер за модел е доволно да си роден убав од мајка. Вложи некој минимален напор за одржување на тело и супер си.
И мажите и жените спортисти тренираат секојдневно, секако сите во рамките на нивните ПРИРОДНИ ограничувања, арно ама мажите се далеку поплатени.
Не ме сфаќаш очигледно. И јас работам од 8 до 5 секој ден ко колегата, во рамки на моите природни ограничувања, ама тој е платен двојно повеќе. Оние што се на врвот на пирамидата не ги интересираат твоите намери, труд, природни ограничувања. Нив ги интересира колку пари ти им носиш. Колку повеќе им носиш, толку повеќе ќе те плаќаат. Секој ќе ти наброи 10ина женски супермодели и ниту еден машки. Затоа женските супермодели заработуваат едно 100 пати повеќе од машките. Нема врска род, пол, етникум, возраст, религија.

Општество базирано на мерит, знаење, способност со барем до некој степен еднакви услови за развој на секој од нас треба да ни биде приоритетна цел. Еве да ја прашаме @Ilumious како спортистка - што повеќе и пречи, јазот меѓу условите за развој овде во МК во споредба со развиените земји како САД и Австралија или разликата во заработка меѓу Фелпс и женските пливачки?

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Ова е дно во врска со темата. Замисли одиш ти по патот, некој те фаќа и ти го опне у некоја темна улица, и ти утре излегуваш пред јавноста и правиш рап песна во врска со силувањето. Ако мислиш дека ова е нормална реакција на жртва на силување, и заслужуваш да бидеш силувана.
Кењаш дека ова било банализирање на темата, а се што кажа ти на темава е е некое безвезно неповрзано кукање за тоа како жените не играле по три сета, како Опра ќе била кандидат на демократите, па како во Америка мажите останувале на улица по разводот, па забега со некои муабет за мигранти, лгбт права и слични и слични соросови дејанија кои имаат за цел да го уништат белиот хетеросексуален маж.

Џабе им се смеете на феминистките дека биле опседнати со еднаквост, кога ликов со тениско топче наместо мозок, и неколкумина слични на него се дабетер и од најнапорните феминистки. Секој, ама баш секој муабет се способни да го однесат во насока на тоа како мажите биле обесправени и систематски малтретиран.

Во Прилеп маж ја претепал сопругата
Hehe asto ne odite vorudnik da raboti te samo ko ga vi odgovara sakata ednakvos
a zenite koa igrat po 2 seta za isti pari se bunite li togas femiskinji a

Старица силувана во Гевгелија
andzelina dzoli mu a zemela kukata na bret pit i crakpja edna ckrapjosana go izede covekod n
acisto
kuckata duri ne mrdne so opaskata kuceto ne a napaga taka li je

12-годишно девојче жртва на сексуален напад
hehe a koga se ebavat so direktoro ubo za povisoka plata ubo im je
onije demokratite opra ce ja kandidirale pa kaj se videlo tova zene precedatel pa i crnkinja hehehe opra te barat vo zoloska im izbegala majmunkata

П.С. Гледам дека се дрзнуваш да судиш кој заслужува да биде силуван, ако некој заслужува тоа си дефинитивно ти, само за твоја среќа дури и силувачите имаат некои критериуми па ќе си останеш невин уште долго.

Последно уредено:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не ме сфаќаш очигледно. И јас работам од 8 до 5 секој ден ко колегата, во рамки на моите природни ограничувања, ама тој е платен двојно повеќе. Оние што се на врвот на пирамидата не ги интересираат твоите намери, труд, природни ограничувања. Нив ги интересира колку пари ти им носиш. Колку повеќе им носиш, толку повеќе ќе те плаќаат. Секој ќе ти наброи 10ина женски супермодели и ниту еден машки. Затоа женските супермодели заработуваат едно 100 пати повеќе од машките. Нема врска род, пол, етникум, возраст, религија.

Општество базирано на мерит, знаење, способност со барем до некој степен еднакви услови за развој на секој од нас треба да ни биде приоритетна цел. Еве да ја прашаме @Ilumious како спортистка - што повеќе и пречи, јазот меѓу условите за развој овде во МК во споредба со развиените земји како САД и Австралија или разликата во заработка меѓу Фелпс и женските пливачки?
Првото секако, далеку сме ние од фрст ворлд проблемс како второто. :icon_mrgr: Ама и во право е Емка за муабетот дека е заебано да си женско во „машка“ струка во смејуријава од држава. Доскочици, неверување, потсмевање, може од колеги не ама од клиенти на почетокот, да. Фриленс кога работиш нормално му е гајле на тој од пичвајз што си. Само што како што пишав во првиот пост на темава, тоа што јас, Емка и уште ред други трпиме вакви работи е резултат од нашите припаднички на понежниот пол што имаат оставено таков впечаток - дека или си со врски на работното место или си легнала со некој. :D Еве и Мачорка што спомна, се кладам дека и во рудник да почнат да работат жени, пак ќе има на Балканов вакви мислења и коментари.

S

staycalm

Гостин
Ова е дно во врска со темата. Замисли одиш ти по патот, некој те фаќа и ти го опне у некоја темна улица, и ти утре излегуваш пред јавноста и правиш рап песна во врска со силувањето. Ако мислиш дека ова е нормална реакција на жртва на силување, и заслужуваш да бидеш силувана.
Прво машко сум, така да веројатноста да бидам силуван е мала.
Второ, Халзи ја раскажува приказната на нејзината другарка што била силувана во облик на поема во која што не исмејува никого и ништо. И да, постојат песни и за педофили, и за силувања и за се'.
Тоа што велиш дека некој заслужува да биде силуван само покажува каков mindset имаш, па после кажувај ми што и како било дно. И да, погледни ги реакциите во однос на видеото кое ти го стави тука, па ќе ти биде јасно кој е во право кој не ;) И уште стојам на тоа дека од сите можни глупости во однос на оваа тема што ги има на интернет ти го избра видеото што го објави. Врв.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.865
Поени од реакции
10.358
Првото секако, далеку сме ние од фрст ворлд проблемс како второто. :icon_mrgr: Ама и во право е Емка за муабетот дека е заебано да си женско во „машка“ струка во смејуријава од држава. Доскочици, неверување, потсмевање, може од колеги не ама од клиенти на почетокот, да. Фриленс кога работиш нормално му е гајле на тој од пичвајз што си. Само што како што пишав во првиот пост на темава, тоа што јас, Емка и уште ред други трпиме вакви работи е резултат од нашите припаднички на понежниот пол што имаат оставено таков впечаток - дека или си со врски на работното место или си легнала со некој. :D Еве и Мачорка што спомна, се кладам дека и во рудник да почнат да работат жени, пак ќе има на Балканов вакви мислења и коментари.
Тоа според мене е поради недостаток на култура, домашно воспитување, вукојебински менталитет итн. Знаеш дека и јас сум во претежно машка струка, повеќето доскочици и секс шеги доаѓаат од колешките отколку колегите. Колешките од сметководство имаат календари и стикери со голи момци, никому ништо :D И тука сме мажи и жени како во МК, но средината и менталитетот се различни. Во глобала се сложувам со тебе и Мачорка, кај нас сеуште преовладува менталитетот од турско. Ќе се смени тоа со тек на времето се надевам. Машките кај нас се разгалени од мајките, тие акаат по цел ден, готват, чистат итн. а синовите во кладилница. Новите женски генерации тешко дека ќе продолжат со тоа, па ќе мора и мажите да се сменат.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.409
Поени од реакции
84.708
Искористување на позиција на моќ, за сексуални услуги или за сексуално малтретирање. Тоа го има кај нас не само у приватни фирми него и у партии, у државни институции.
Врвот на ВМРО има доста да каже на оваа тема, за овие десет години. (и предходно СДСМ исто, а и во иднина верувам)
Дел од проблемот се и жените. Кај нив има неспособен процент, кој само вака може да напредува и му одговара ова.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Жената треба да седи дома, да раѓа, да гледа деца, да чисти, пере, готви, да везе и да плете. Веридба на 16, свадба на 18 години. А не во ниедно време гола да шета низ град, да си го бара и сите да и бидат криви.
Не мора да знае да пишува (као демек ќе напише нешто паметно), а кој знае што ќе потпише.
Ова што се случува на запад е срамота, се се извитопери, отиде светот упм со Опра на чело. Германија беше прва со Хитлер, а на Меркел два милиона црнци и арапи и се малку. А еве сега доаѓа и кај нас ова загадување, генетска модификација, сорос, хаарп. Да му е страв на човек да и врзе шамар на жената.

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.971
Поени од реакции
8.196
се кладам дека и во рудник да почнат да работат жени, пак ќе има на Балканов вакви мислења и коментари.
Да бе во рудник, па да си мислат после кој знае што правите по тоа дупките таму скријани

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Ќе слушниш жена како се жали на сексизам ќе отвориш нејзин профил на социјалните мрежи и ќе видиш attention seeking човек.

Накитена со сите стереотипи против кои се буни.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Кењаш дека ова било банализирање на темата, а се што кажа ти на темава е е некое безвезно неповрзано кукање за тоа како жените не играле по три сета, како Опра ќе била кандидат на демократите, па како во Америка мажите останувале на улица по разводот, па забега со некои муабет за мигранти, лгбт права и слични и слични соросови дејанија кои имаат за цел да го уништат белиот хетеросексуален маж.

Џабе им се смеете на феминистките дека биле опседнати со еднаквост, кога ликов со тениско топче наместо мозок, и неколкумина слични на него се дабетер и од најнапорните феминистки. Секој, ама баш секој муабет се способни да го однесат во насока на тоа како мажите биле обесправени и систематски малтретиран.

Hehe asto ne odite vorudnik da raboti te samo ko ga vi odgovara sakata ednakvos
a zenite koa igrat po 2 seta za isti pari se bunite li togas femiskinji a

andzelina dzoli mu a zemela kukata na bret pit i crakpja edna ckrapjosana go izede covekod n
acisto
kuckata duri ne mrdne so opaskata kuceto ne a napaga taka li je

hehe a koga se ebavat so direktoro ubo za povisoka plata ubo im je
onije demokratite opra ce ja kandidirale pa kaj se videlo tova zene precedatel pa i crnkinja hehehe opra te barat vo zoloska im izbegala majmunkata

П.С. Гледам дека се дрзнуваш да судиш кој заслужува да биде силуван, ако некој заслужува тоа си дефинитивно ти, само за твоја среќа дури и силувачите имаат некои критериуми па ќе си останеш невин уште долго.
За да напишеш ваков дебилен пост, ти или си неинформирана или си глупа.

Најгласните пискатори на #MeToo отворено си кажуваат дека целта е понижување и омаловажување на мажите, како и нарушување на комуникацијата помеѓу мажот и жената.
Сето ова е казниво со закон за кое сум убеден дека си информирана, што значи дека си plain stupid.
Секој, ама баш секој муабет се способни да го однесат во насока на тоа како мажите биле обесправени и систематски малтретиран.
И тоа го наметнуваат како стандард.

S

staycalm

Гостин
Воопшто не ме изненадуваат кењачиве на темава, познати ми се од други теми, на исто ниво се развиени на повеќе општествени теми :D

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Секогаш ќе бидеме тука за вас ;)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Не сум феминистка, далеку од тоа, ама работам во професија со грото мажи.
8/10 пати колега маж прв пат за совет ќе се обрати кај колега маж, без разлика на сениоритетот.
Плус да не зборувам за тоа дека машко успешно во кариерата без фамилија на 40+ години се гледа како "најпосакуваниот ерген", додека женско во истата ситуација се рачуна за стара мома :)
Кој е крив за тоа што се гледа така на жените кои не се мажени?

Сакаш да ми кажеш дека твоите колеги мажи, се обраќаат за совет од кој директно или индиректно им зависи успехот во работата кај маж, наспроти жена која од аспект на едукација и стручност е над нивото на мажите?

Дали добро те разбрав?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.409
Поени од реакции
84.708
Воопшто не ме изненадуваат кењачиве на темава, познати ми се од други теми, на исто ниво се развиени на повеќе општествени теми :D
Секогаш ќе бидеме тука за вас ;)

Кокетирање и пуштање на соодветната тема за хомосексуалност. Тука за друго збориме.

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Сето ова е казниво со закон за кое сум убеден дека си информирана, што значи дека си plain stupid.
А каде јас реков дека силувањето и семејното насилство не се законски казниви?

Другар ти тениска лоптица се просераваше дека пишувањето поеми за силувањето е исмевање, а од друга страна сите постови на темава му беа жалопојки за тоа како мажите играле повеќе сетови во тенис, како демократите ќе ја кандидирале Опра, па како во Америка мажите ги оставале на улица, па после почни со тајните заговори ,на Сорос против мажите, па мигранти, па педери...дрн дрн јариња, класика муабети на пропалитети кои вината за својот пропаднат живот ја бараат секаде само не во сопствената неспособност.

Не е поентата во тоа што де јуре и силување и насилство се казниви, поентата е што де факто, секогаш кога ќе се случи нешто такво излегуваат безмозочни пантличари како тебе и лоптицата и или пробуваат да најдат причина за истото (a sto majka barala vo disko heheh trazili ste gledajte, a otkai znaete zozdo ja istepal sigurno ima pricina go varala kurvata), или да го банализираат настанот со кукања за напатените мажи од Лос Анџелес или Њујорк, или со некои глупости кои немаат ама баш никаква врска со случката, како крајно дебилниот муабет за сетовите во тенис. (a koga i grate po 2 seta ubafo vie a mazite se macat po 3 igrat).
Друга работа е што затворските казни се смешно мали за такви дела, ако воопшто и дојде то затворска казна, но тоа е веќе сосема друга тема.

Што се однесува до тоа кој е глупав во случајов, имам забележано дека многу често се случува воопшто да не разбереш одреден пост, и да реплицираш нешто сосема трето, не знам дали се работи за дислексија, ADHD, или некое посериозно нарушување на когнитивните процеси, како и да е јас немам ниту нерви, ниту соодветни вештини да се справувам со лица со посебни потреби и немам намера да ти ги преџвакувам постовите како на тригодишно дете за да разбереш што сум сакала да кажам. Треба да си побараш да ти назначат дефектолог да ја врши таа работа.

И тоа го наметнуваат како стандард.
Солзи сами капат прости ми, тешки се ко твојте глупости....:place:
I jasum diskrimiran brad ja po cel den gledam tenis a mjkami ne saka da mi donese rakija i meze stramota do kaj stigna svetof i krevetot me tera da sigo mestam sam soros e krif

Kajgana Shop

На врв Bottom