Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Никој не се заеба кога го гласал Груевски за да го тргне Бранко. Не користиме ние гатачки кои ќе не упатат во иднината и не предупредат дека всушност станува збор за флагрантен предавник.
Ostaj batali gatacki predavnici takvi raboti.
Se frli denes po krstot?

Инаку за да биде појасно колку невреди да учествуваш во борба, дури и таа да се вика шарена револуција еве уште еден доказ.

http://novatv.mk/i-fizichkite-litsa-ke-treba-da-plakaat-ddv/
branimir.jpg

И физичките лица ќе треба да плаќаат ДДВ
Физичките лица кои остваруваат промет повисок од еден милион денари мора да плаќаат ДДВ и за тоа не треба да има никакви дискусии или дилеми, вели советникот во Министерството за финансии, Бранимир Јовановиќ. Додека во стручната јавност има низа дилеми околу тоа кои категории граѓани треба да бидат ДДВ обврзници, Јовановиќ е категоричен: „Обврзник е секое лице кое врши самостојна стопанска дејност.“
Аха, епа ајде кажи ми по кој основ оние физички лица кои вршат стопанска дејност и остваруваат профит НАД ЕДЕН МИЛИОН ДЕНАРИ треба да бидат ослободени од ДДВ? Баш ме интересира твоето образложение.

Ostaj aman ne me gibaj.
Koga tehnicar so sredno ke te isposeri po ekonomoja mozebi popametno bi ti bilo da si kjutis. A i zosto bi baral predvremeni koga za mene ova e sosem normalno i ocekuvano. Da ne si ti toj sto treba da placi za predvremeni. Tebe mi te isposerija za site pari. A tolku nadezen bese, tolku golemi ocekuvanja imase duri i zal mi pagja.

Нема што да жалам, се е во ред го направив правиот избор во моментот.

Ако гледаме според последните избори кои завршија 57-5 тоа би било огромен дел од населението.

Заев беше единствена опција која овозможуваше да се раскрсти со твојот газда.
Исто и Груевски беше единствена опција која овозможуваше да се раскрсти со Бранко, па види после у што се претвори. Е тие, кои после тоа пак гласаа за Груевски, тие се отпадот на земјава, која е депонија изгледа.
Заборај да кажиш нешто и за партиските полтрони или ги нема повеќе?

Аха, епа ајде кажи ми по кој основ оние физички лица кои вршат стопанска дејност и остваруваат профит НАД ЕДЕН МИЛИОН ДЕНАРИ треба да бидат ослободени од ДДВ? Баш ме интересира твоето образложение.

Хмммм, ај да пробам, како на пример плаќаат персонален данок и плус ДДВ сега, двојно оданочување.

2) Инспекторатот за спроведување на законот и глобите кои ќе ги извршува се најнеповолни за Западна Македонија и Чаир/Сарај каде има истакнато единствено еднојазични називи и тоа на албански. Па нека му ја мислат.

Кој е тој што ќе ги глоби омилените терористи на САД?

Сега без лајкови готово, нема каде.
Не знам. У небрано сум изглеа.

Ја користам оваа прилика да апелирам до членовите, ако може лајк некој да ми се даде.

Многу ви е лесно на вас со тој ум. Одмор цела година.
Лaјкoвите штo сегa ги немaш знaчaт другo бе,декa Зaјкo гo стигнa левелoт нa Грујo зa сaмo еднa гoдинa.Oвие рaбoти штo ги пoстирaш вo кoрист нa Зaјкo нa врееметo ги свиѓaa целa aрмијa.А сегa?

Никој не се заеба кога го гласал Груевски за да го тргне Бранко. Не користиме ние гатачки кои ќе не упатат во иднината и не предупредат дека всушност станува збор за флагрантен предавник.
Но тие кои и после све што стори пак гласаа за него, заради лична ќар или што и да е, е тие се показателот на состојбата на нацијата (пошто победија).
Исто и за Бранко - тие кои и после приватизацијата, и после изборите 94-та, гласаа за него, се само потврда за дијагнозата за овој народ.
сеа ти е цел народ крив што си ти глуп и наивен.

Нема што да жалам, се е во ред го направив правиот избор во моментот.
A de kazi za izborot od pred edna godina ili mesec. Toj kakov ti bese ?
Inaku da staorcite prvi go napustaat brodot koj toni taka da veruvam deka go napravi vistinskiot izbor vo momentot.

Хмммм, ај да пробам, како на пример плаќаат персонален данок и плус ДДВ сега, двојно оданочување.
Двојно оданочување во рамки на една иста земја, иста јуриздикција?!:vozbud::vozbud::vozbud::lolzz::lolzz: Човек знаеш ли колку видови даноци/давачки постојат во земјата и насекаде во светот кој мора да ги плаќа секој граѓанин.

П.С. Информирај се прво што значи двојно оданочување.

Двојно оданочување во рамки на една иста земја, иста јуриздикција?!:vozbud::vozbud::vozbud::lolzz::lolzz: Човек знаеш ли колку видови даноци/давачки постојат во земјата и насекаде во светот кој мора да ги плаќа секој граѓанин.

П.С. Информирај се прво што значи двојно оданочување.

Ваљда правопропроционално со бројот на смајлиња во твојот пост.[DOUBLEPOST=1516393136][/DOUBLEPOST]
A de kazi za izborot od pred edna godina ili mesec. Toj kakov ti bese ?
Inaku da staorcite prvi go napustaat brodot koj toni taka da veruvam deka go napravi vistinskiot izbor vo momentot.

Па сигурно поарен отколку твојот да гласам за УЧК

Jas barem svesno glasav i znaev sto da ocekuvam. Koj e tvojot izgovor?

Промените се основа на секоја еволуција. Најпаметната работа што ја кажа Бранко во цела своја кариера е - "Народот е во право дури и кога греши"

Мислам дека ние што гласавме на изборите (парламентарни) за трета опција се заебавме, пошто му ги зголемивме шансите за опстанок на Груевски. На локалните не ја направивме таа грешка и оп, 57-5.
Во Македонија мора да се гласа против, а не за, иначе ќе гледаме мандати како оние вторите и третите на Бранко и Груевски. Не знам што све може Заев да напраи, али ако ВМРО брзо не раскрсти со Груевски, (а не раскрстува), ќе гледаме втор мандат на Заев.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom