Cryptocurrency е новата кул работа во светот.

• Креатор на темата Креатор на темата Stole1991
  • Време на започнување Време на започнување
http://www.slobodenpecat.mk/drustvo/nbrm-vlozhuvaneto-vo-virtuelni-valuti-e-nedozvoleno/
НБРМ: Вложувањето во виртуелни валути е недозволено
Како реакција за бесплатниот онлајн курс за биткоин, НБРМ известува дека вложувањето во вакви валути е незаконско.
– Народната банка укажува дека според важечката регулатива во Република Македонија вложувањето од страна на правните и физичките лица резиденти на РМ во виртуелни или крипто валути не е дозволено, исто како што не е дозволено ниту отворање сметки и купување хартии од вредност и деривативни финансиски инструменти во странство, освен при пропишани исклучоци, се вели во соопштението од НБРМ.
Не бе, нема грешка, ќе седиме со скрстени раце и ќе им работиме за 200 еур, море мамицата.

Народна Банка може да кажува што сака. У закон ова не го пишува. Башка цел текст им е како тоа они се грижат за нас и ни кажуваат дека било ризично. Смешки.. Башка, FXLider пред 2 недели дозволи на МК корисници тргување со Bitcoin, Ether, Ripple i Litecoin. Така да..

Дали некој има искуство со купување/продажба на bitcoin со viza од македонска банка ?

На ADV Cash нема никаков проблем, на било кој банкомат работи. Исто и со Xapo картичките.. ама сеа глеам Xapo не врши достава за МК

На ADV Cash нема никаков проблем, на било кој банкомат работи. Исто и со Xapo картичките.. ама сеа глеам Xapo не врши достава за МК
Како може да ставам пари на AVD за да купам криптовалути?

Секој еден од нас кога купува нешто или инвестира во нешто е 100% одговорен за тоа. После финансиската криза, јас мислам дека сите лекции се научени и дека одговорноста мора да биде единствено врз купецот/инвеститорот. Никој со пиштол не ти доаѓа да инвестираш. Ако мислиш дека инвестицијата е да се јавиш на брокер да ти ги изигра парите и дека ќе станеш утре Гордон Геко си се заебал. Напрајте истражување дали вреди да се инвестира во било што, криптовалута, регулар валута, недвижнини, акции, што и да е. Немој да биде две кафиња со другар и близок негов пријател кој би имал директна корист од некоја мутна шема и да се упецаш ко сом пошто ако е некоја превара или нешто што нема backup на тоа што го зборат, а у 21ви век не си стигнал да истражиш, одговорноста е исклучиво твоја.

Ја би резонирал у моментов на што се основа таа криптовалута односно за што е врзана кој стои позади неа (институција, држава што и да е), каде би можел да ја користам во трговија, и дали има иднина за да ги замени постоечките валути. Нит сум хазардер нит сум визионер па затоа стојам на страна од приказнава. Нешто читав дека и големиве банки ќе праеле некоја нивна криптовалута за полесно одвивање на меѓубанкарските трансакции али пак не е нешто за широка потрошувачка, односно нешто што мене ќе ме засегне. Можеби во иднина ќе биде нешто али никој неможе со сигурност да каже, а цената за наши услови е реално солена.

Имај у предвид златно непишано правило дека кога луѓе со избројани почнуваат да инвестираат во нешто, време да се бега од тоа. Така беше со берзата кај нас и во светот, ќе видиме дали ќе биде и со ова така. Али со оглед на волатилноста мислам дека ќе засече мачетата кога ќе дојде пикот, а обичниот смртник не е психички спремен за корекции на цени.

Некој да сподели искуство со купување на Bitcoin/Altcoins од Македонија ?

Исто сакав јас да прашам.[DOUBLEPOST=1505509169][/DOUBLEPOST]За информација биткоин загуби околу 2000 долари од вредноста во полсеедните 48 часа.[DOUBLEPOST=1505510301][/DOUBLEPOST]
Последните 2 месеци беа луди за crypto-currencies бидејќи некои од нив ја зголемија својата вредноста и до 10 пати. Тоа е причината зошто решив да купам мала сума на Bitcoins ѕа 30 долари и да ги инвестира во нешто што не е толку безбедно, но е доста профитабилно. Тука го најдов и ги ставив моите биткоини да работат. До сега има само една недела поминато а си вратив 21 долар што е скоро 70%. Се што ке земам повекје е чисти Пробајте го и вие ако сте храбри.

Поздрав.
на кој начин од кредитна картица купи биткоини?

Последно уредено:
Има дечки на форумот ит.цом.мк што продаваат биткоини и етер, за алткоини не знам.

Има дечки на форумот ит.цом.мк што продаваат биткоини и етер, за алткоини не знам.
И јас разбрав за таму ама како да си купам сам од на интернет тоа ме интересира а вака со луѓе во живо као да ми е ризично[DOUBLEPOST=1510530679][/DOUBLEPOST]
Народна Банка може да кажува што сака. У закон ова не го пишува. Башка цел текст им е како тоа они се грижат за нас и ни кажуваат дека било ризично. Смешки.. Башка, FXLider пред 2 недели дозволи на МК корисници тргување со Bitcoin, Ether, Ripple i Litecoin. Така да..
Значи дефинитвно не е со закон забрането да се купат од на интернет? Пошто сакав да купам и го видов артиклот од НБРМ и сега незнам дали постои во закон и може да следат казни или они као забрануваат вербално.

И јас разбрав за таму ама како да си купам сам од на интернет тоа ме интересира а вака со луѓе во живо као да ми е ризично[DOUBLEPOST=1510530679][/DOUBLEPOST]
Значи дефинитвно не е со закон забрането да се купат од на интернет? Пошто сакав да купам и го видов артиклот од НБРМ и сега незнам дали постои во закон и може да следат казни или они као забрануваат вербално.
На повеќето сигурни ексчејџери за нас не е дозволено купување биткоини за пари.
Знам еден на кој може, но тој не е сигурен, по сигурно е да купиш од човек во живо него на тој ексчејнџер.
Јас ти препорачувам да го контактираш goranzoran, чкен на ит.мк форумот.
Чесен е, ти гарантирам дека нема да те измами.[DOUBLEPOST=1511101065][/DOUBLEPOST]
Има многу недоречености, де факто забрането е, де јуре не баш.

Се регистрираш на spectrocoin, си депонираш пари со картичка, си тргуваш, си ги повлекуваш парите преку скрил и ги депонираш назад на сметка. Ни НБМ, ни твојата банка ќе знае од каде ти се дојдени тие пари, а и не ги интересира, зашто е прилив, а во врска со одливот, исто како да си купил нешто онлајн, тоа не е забрането.

Се регистрираш на spectrocoin, си депонираш пари со картичка, си тргуваш, си ги повлекуваш парите преку скрил и ги депонираш назад на сметка. Ни НБМ, ни твојата банка ќе знае од каде ти се дојдени тие пари, а и не ги интересира, зашто е прилив, а во врска со одливот, исто како да си купил нешто онлајн, тоа не е забрането.

Го имаш ова тестирано?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom