Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
S

silmarillion

Гостин
Како немаат своја партија!?!? Па СДС што е? Дечко покажуеш елементарно непознавање на политичките прилики во државава. Иначе треба да навлеземе во таа дебата за приватизацијата секогаш кога е тоа возможно без разлика колку е болна таа тема. Таа е суштината на македонизмот, таа е корот на патните трошоци и изреката сложни попови мрсат у петок. Да се расчистеше со приватизацијата немаше да дојдеме до ова денес.

Власите се најдржавотворен народ, тоа пробувам да ти го кажам. Од Киро тргни па надаље.

On a side note, дали му честитавте сите на Тони Михајловски успех во ИК и ако не, да си знаете дека денес до 18.00 прима поздрави и честитки. После ќе врти паричка за Василица.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
On a side note, дали му честитавте сите на Тони Михајловски успех во ИК и ако не, да си знаете дека денес до 18.00 прима поздрави и честитки. После ќе врти паричка за Василица.
Не ме интересираат невлијателни и маргинални политички структури.... Тоа ти е како сапунска серија.[DOUBLEPOST=1515837999][/DOUBLEPOST]
Власите се најдржавотворен народ, тоа пробувам да ти го кажам. Од Киро тргни па надаље.
Опресирани се, мораат да користат туѓ јазик за комуникација. Или чекај малце.... не требало да се говори на сопствен јазик за да се биде државотворен и успешен народ во една држава ?!?!?

Под услов да ја чувствуваш како своја, нели..

S

silmarillion

Гостин
Па пола и јаче не го знаат влашкиот јазик кој не е ни довршен. А усталом ене им ја Комерцијална нека пишат таму у сандуче за пофалби и поплаки зашто покрај разни споменици небитни у СК2014 Хари не финансираше еманципација на влашкиот етникумна ниво на устав како што го направија тоа нивните побратими од друга вера :)

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Па пола и јаче не го знаат влашкиот јазик кој не е ни довршен. А усталом ене им ја Комерцијална нека пишат таму у сандуче за пофалби и поплаки зашто покрај разни споменици небитни у СК2014 Хари не финансираше еманципација на влашкиот етникумна ниво на устав како што го направија тоа нивните побратими од друга вера :)
Па очигледно виделе дека не е јазикот проблем... Овие што вложија во јазик, се еманципираа? богати се? го баталија криминалот? процветаа со вахабизмот?

S

silmarillion

Гостин
Па очигледно виделе дека не е јазикот проблем... Овие што вложија во јазик, се еманципираа? богати се? го баталија криминалот? процветаа со вахабизмот?
Кој вика дека добиле нешто? Тоа го збориме уназад страни дека нив им ја затнаа устата со стандардната наци тактика а на нас ни протнаа 500 милки задужување. Ние ако го задржиме или смениме името ќе бидеме поеманципирани побогати и ќе го баталиме криминалот? Ако е стојазична државата или еднојазична ќе се сменат некои од овие параметри? Не? Ајбе шо збориш!? Па што збориме цело време дека народот не чини а не името јазикот идентитетот. Ама не, тогаш тоа беше навреда ууу ааа Македонија јави се јужна и слични срања. Ама полека ви доаѓа колку е саат. На некој, не на сите.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Кој вика дека добиле нешто? Тоа го збориме уназад страни дека нив им ја затнаа устата со стандардната наци тактика а на нас ни протнаа 500 милки задужување. Ние ако го задржиме или смениме името ќе бидеме поеманципирани побогати и ќе го баталиме криминалот? Ако е стојазична државата или еднојазична ќе се сменат некои од овие параметри? Не? Ајбе шо збориш!? Па што збориме цело време дека народот не чини а не името јазикот идентитетот. Ама не, тогаш тоа беше навреда ууу ааа Македонија јави се јужна и слични срања. Ама полека ви доаѓа колку е саат. На некој, не на сите.
Па чему онда тие срања 2 години ?!? Тебе како не ти дојде колку е саат ?!? Или ти дојде ама касно?
У реду е да ве заведеше некој чист угледен без дамка, ама овие лопови со оној аплаглупкриминалец на чело?!?

Не дечко, во право си дека народот е нерасонет и неопулен, ама во тие неопулените спаѓаш и ти. Се распродаваат национални интереси (не зборам само со националистички речник за името и јазикот) на ангро, за безпари, за пуст дневнополитички популизам (не зборам за едната страна). Го поделија народот како никогаш досега. Само едно не си во право... дека си и ти освестен.... Далеку си од освестен во тоа што ни се случува... Али кај да е ќе се освестиш, веќе работите земаат замав и дојдени сме во фаза кога веќе и престанува да се крие што се прави (кога силувањето ти станува нирмално секојдневие). А тоа може да му се прави само на разделен народ по сите сегменти, и етнички и идеолошки.

S

silmarillion

Гостин
Па чему онда тие срања 2 години ?!? Тебе како не ти дојде колку е саат ?!? Или ти дојде ама касно?
У реду е да ве заведеше некој чист угледен без дамка, ама овие лопови со оној аплаглупкриминалец на чело?!?

Не дечко, во право си дека народот е нерасонет и неопулен, ама во тие неопулените спаѓаш и ти. Се распродаваат национални интереси (не зборам само со националистички речник за името и јазикот) на ангро, за безпари, за пуст дневнополитички популизам (не зборам за едната страна). Го поделија народот како никогаш досега. Само едно не си во право... дека си и ти освестен.... Далеку си од освестен во тоа што ни се случува... Али кај да е ќе се освестиш, веќе работите земаат замав и дојдени сме во фаза кога веќе и престанува да се крие што се прави (кога силувањето ти станува нирмално секојдневие). А тоа може да му се прави само на разделен народ по сите сегменти, и етнички и идеолошки.
Добро ај така е.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
е како е ако не е така бе силмарион ? Уморен си од расправија ? Не ти се збори за тоа ? ве канализираа истите оние криминалци против кои се боревте... една багра е тоа, нема разлика... нити ќе лежи некој затвор нити ништо (некоја ситна риба можда)... Барем јас не ги гледам како различна страна... исправи ме ако грешам!!!

S

silmarillion

Гостин
Не сфаќаш дека има луѓе у државата меѓу кои и јас, имаме различни поимања од тебе што е национален интерес. И тука ти е проблемот, а можда и мојот. Затоа прекратувам со дискусија. Секој по свој пат нека си тера.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Не сфаќаш дека има луѓе у државата меѓу кои и јас, имаме различни поимања од тебе што е национален интерес. И тука ти е проблемот, а можда и мојот. Затоа прекратувам со дискусија. Секој по свој пат нека си тера.
Не ме сваќај како е моето поимање на национален интерес. Тоа не е ни важно во муабетот што го водиме. Тргни од твоето поимање на национален интерес, јас моментално за тоа ти зборам, настрана мојот националистички став... Само ти не сакаш да ме прочиташ.

Дали се осеќаш ОК од она што се случува ? Дали осеќаш разлика ?

Последно уредено:
S

silmarillion

Гостин
Не осеќам никаква разлика и го имам пишано тоа уназад страни. Кога рекоа дека нема да се намали јавна админ, кога ги фатија со патни трошкови, со тендери, со реваншизам, со задолжувања, со ПР, со неспособност. Да ги бранам слепо па да те разберам. Тоа што изгласаа двојазичност не ми значи ништо повеќе од патните трошоци на Донев (Александар не нашиов тука), дури и помалце. Тоа што ќе сменат име не ми знчи ништо повеќе од завчерашното задолжување на 500.000.000 ЕУР, дури и помалце. Затоа што тврдам дека задолжувањето и немањето економски просперитет ќе донесе до пропаст, а не промена или зачувување на име.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Не осеќам никаква разлика и го имам пишано тоа уназад страни. Кога рекоа дека нема да се намали јавна админ, кога ги фатија со патни трошкови, со тендери, со реваншизам, со задолжувања, со ПР, со неспособност. Да ги бранам слепо па да те разберам. Тоа што изгласаа двојазичност не ми значи ништо повеќе од патните трошоци на Донев (Александар не нашиов тука), дури и помалце. Тоа што ќе сменат име не ми знчи ништо повеќе од завчерашното задолжување на 500.000.000 ЕУР, дури и помалце. Затоа што тврдам дека задолжувањето и немањето економски просперитет ќе донесе до пропаст, а не промена или зачувување на име.
You have been punk'd

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Ок значи нема промени....
Нели мислиш дека све што се случи е канализирање на незадоволството од претходниот режим преку тн шарена револуција. И уште подлабока поделба на народот по сите линии ? Според твоето поимање зборам...

Ако е така, нели е оваа демократија практично поларистичка шарада која има за цел да не владее по принципот раздели па владеј ?!?

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Nekoj neka gi najde nazad postovite od crvenokmerskite stabski krtici, vo koi ja negiraat dvojazicnosta, kaznite i drugite gomnarii u takozvaniot zakon. Da se istampat postovite na upotreben toalet papir i da im se servira za dorucek.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom