Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 октомври 2017
Мислења
252
Поени од реакции
277
DA SE POTSETETEME MALKU. forumot go citat i luge sto ne se clenovi vo nego i na site veke im ejasno deka na forumot ima mnogu posrednici koi sirat lazna propaganda za bugarsko drzavjanstvo navodno deka BG izdava drzavjanstva vrz osnova na bratucedi tetki vujko cicko i potvrdi zatoa apel do site sto ne se posrednici pisuvajte na forumot vrz koi osnovi BG izdava drzavjanstva

Член од
23 октомври 2013
Мислења
102
Поени од реакции
101
Јас само пренесувам што ми кажаа на шалтер, ако ти е глупост, иди на шалтер и кажи му на службеникот.

Член од
30 јули 2014
Мислења
749
Поени од реакции
731
Денеска бев софија, доставив дополнителни крштеница и венчаница заедно заведени со потврда сите три. Жив човек нема у правосудие. Проозходи биле до 7ми дата, кој 7ми не знам. И за тие што се на дополнителна со запирка исто требало да се донесат документи... претржно тие што носеа беа со потврди само и за ова роковите се до тогаш да предадеш документи, а не значи дека тогаш ќе биде разгледано... како и да е, мора да се надеваме :)
Sigurno e do 7mi Fevruari,mnogu sporo sporoo ide...
A ovie sto imat rok za dostavuvanje dopolnitelni dokumenti AKO ne dostavil sto ima pak da go razgleduvat? direkno prekraten.. Losoo ide losoo

Член од
23 октомври 2013
Мислења
102
Поени од реакции
101
Да ако не си доставил до рокот прекратуваат, ми кажаа 3ца што земале со брат и сестра, ама тие не ни биле на дополнителна.. тешко е.

Член од
10 јануари 2016
Мислења
43
Поени од реакции
38
Dali nekoj moze da kaze so ovakov dokument od tatko moze li da se dobie drzavjanstvo?I dali so ovakvi dokumenti gi stavaat na dopolnitelna.Dokumentot go dostaviv vo original koga bev na intervju. 20180108_183358.jpg

Член од
21 октомври 2017
Мислења
252
Поени од реакции
277
Kakva e situacijata za dobivanje na BG drzavjanstvo& DABC izdava udostoverenie sega vrz osova na bratuced prv vtor tret vujko tetka cicko potvrdi od zdruzenija koi gi podnesuvame vo MP i potoa ni zakazuvat intervju .pominuvas intervju i posle se koce rabotata UDOSTOVERENIETO sto go ima izdadeno DABC MP ne go priznava bara dokument zapoteklo od tatko majka baba dedo pradedo prababa dokument na koj ke pisuva deka se bugari I SEGA STO TI VRSE RABOTA UDOSTOVERENIE OD DABC koga MP ne go priznava LUGE NE SI DAVAJTE PARI INE GUBETE VREME DOKOLKU EDEN OD RODITELITE NE E BG DRZAVJANIN ILI NEMATE NEKOJ STAR DOKUMENT NEGDE ZAFRLEN OD DEDO BABA PRADEDO NA KOJ KE PISUVA DEKA SE BUGARI

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Што пишувам јас и уште неколку други месеци уназад каква е ситуацијава, мислите мене ми одговара?...
Ама луѓето тука претпочитаат да веруваат во Слатки лаги отколку во Горки вистини.

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Да ако не си доставил до рокот прекратуваат, ми кажаа 3ца што земале со брат и сестра, ама тие не ни биле на дополнителна.. тешко е.
Да споделиш ако знаеш за тие тројцата што се со брат/сестра некое инфо + например кога им е одобрено државјанството,дали им е потпишан указ и сл.?

Член од
5 ноември 2016
Мислења
69
Поени од реакции
70
Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Dali nekoj moze da kaze so ovakov dokument od tatko moze li da se dobie drzavjanstvo?I dali so ovakvi dokumenti gi stavaat na dopolnitelna.Dokumentot go dostaviv vo original koga bev na intervju.Прегледај го приврзокот 183328
Ако си ја доставил оригинал крштеницата и извод од татко ти за да се поврзеш со него и ако име, презиме,дата на раѓање и сите останати податоци од крштеницата се совпаѓаат со податоците од изводот на татко ти тогаш нема да имаш никаков проблем.

Член од
10 јануари 2016
Мислења
43
Поени од реакции
38
Da so ist vakov dokument sum na dopolnitelna si zapirka i me ima na spisok si rok do 2 ri februari da dostavam dokumenti..
Koga im go dostavi originalot?[DOUBLEPOST=1515435298][/DOUBLEPOST]
Ако си ја доставил оригинал крштеницата и извод од татко ти за да се поврзеш со него и ако име, презиме,дата на раѓање и сите останати податоци од крштеницата се совпаѓаат со податоците од изводот на татко ти тогаш нема да имаш никаков проблем.
Se e dostaveno i se e kako sto treba,ama ako me stavat na dopolnitelna nikakov drug dokument nemam da dostavam.

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Сакате уште една Горка вистина? Од 01.07.2018 г. влегуваат во сила новите измени во
НАРЕДБА № 1 ОТ 19 ФЕВРУАРИ 1999 Г. ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ГЛАВА ПЕТА ОТ ЗАКОНА ЗА Б'ЛГАРСКОТО ГРАЖДАНСТВО.
Тие што прашуваа како може да ти ги примаат документите во МП ако не ги признаваат потврдите, стигна одговорот: Откако ќе закажете и ќе ви ги примат документите во МП ќе се спроведе интервју доколку се доставени сите неопходни документи според оваа Уредба. Значи нема ни да ги примаат ако не се според законот.
Членот 6 си останува ист, по директна линија со документи.
Во рок од 14 дека ќе извршат експертски преглед на документите за нивната усогласеност со нормативните акти од дирекцијата "Бугарско државјанство", мислам ова последново важи само за тие со разрешен престој или брак... Има повеќе измени, кој сака нека прочита,
Еве ги измените
https://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/-549705728

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom