Жена од Австралија

• Креатор на темата Креатор на темата noken zivot
  • Време на започнување Време на започнување
Абе сигурнооо. Затоа имаш пишано дека си успеал да украдеш 20л нафта од камионот и си ја претурил во колата за да одиш на викенд во Дојран. :icon_lol:
Абе Динче( на Анчо ) ти до лани не плачеше дека едвај врзваш крај со крај со 200 евра плата ,а ете некни читам си се чудел како на некој му биле многу да плати 1600 денари за една вечер во кафана :cautious:

Prevrtuvaj gi bukvite. Slobodno.[DOUBLEPOST=1514578788][/DOUBLEPOST]
Од гостите да хахахахаха, еве ова му го зедов од рака...
21015543_1714016718610923_675395602_n.jpg
20624081_10210299494026847_1433949853_n.jpg

Виршли упичку материн...

Која проста маса од народ имаме, баш за ова зборував. Цркни од завист гомно едно.

Se ima na Gugl..Moclo.za ovoj obrok treba gomna da ribas 10 dena

Остај ги овие нешетаните, дај кажи ти како се вадат парите надвор, во која држава си работел ти досега, колку те плаќале од саат, колку пари си арчел за јадење, сметки, облека, возило, кирија?
Овде во Македонија јас секое сабајле излегувам до улица и си собирам пари пред порта, па одам да ги арчам вмеана, не сум шетал многу, ама до Мусинци и назад имам отидено.

Prevrtuvaj gi bukvite..Mocko eden[DOUBLEPOST=1514578913][/DOUBLEPOST]
Ваков дудук како тебе може само пациент да биди.

Pa imam 200 bockanja od vena napraveno,i dobiv pofalnica od nacalnikot na bolnicata..

Од гостите да хахахахаха, еве ова му го зедов од рака...
21015543_1714016718610923_675395602_n.jpg
20624081_10210299494026847_1433949853_n.jpg

Виршли упичку материн...

Која проста маса од народ имаме, баш за ова зборував. Цркни од завист гомно едно.
Вака по муабетот твој испаѓа арно што како студент си имал можност да поработиш малце на запад и да видиш малце друг живот. Којзнај како живееш дома и со шо те ранат.

8.8 евра од саат мислам дека беа платени летово, 160 саати месечно и ете ти околу 1400 евра, на тие им земаат персоналец и останатите ги добиваат на сметка, сестра ми плаќаше 300 евра кирија+сметки, храна имаа 1 оброк во Бургер Кинг (иако тие јадеа секој ден по два пати, никој не им запираше) и уште 60 евра месечно имаа за јавен превоз, се останато рачунај им е чисто, ете облека нешто ако земат (иако облеката дури поефтина се наоѓа од тука особено по маркети како Примак), скоро секој месец тргаа по околу 700 евра.

Ок, супер пари се тоа за еден во Германија. Цените за храна и облека се сосема пристојни овде. Незнам дали имаат пензиско, здравствено, социјално осигурување и даноци во тоа пошто е привремена работа за студенти. Јас би ја искористил шансава да научам јазик, парите еве нека се во втор план. Мене лично едно 40% од бруто плата иде на овие задолжителни осигурувања и даноци, посебно што сум класа 1 самец и без деца, ама затоа се таложи сумата во пензиско, здравствено сум раат и што е најважно и да останам без работа можам цела година дома да седам без да мрднам прст и ќе добивам 60% плата, што би ми било доволно за живот. Тоа ти е таа мирна глава, чувство на сигурност, знаеш дека не си оставен на улица во никој случај и знаеш дека нема да останеш гладен, што и да се случи. Социјална држава во вистинскиот смисол на зборот, не само напишано во Устав како кај нас а пола држава се снаоѓа како знае, пали гуми да се стопли и останатите се гушат во смог.

Бесцелно е да се објаснуваме на темава, секое искуство е лично според личните способности и среќа. Јас лично би преферирал да се смрзнам на некоја платформа во Аљаска отколку да се вратам во МК. Немам нерви за тој систем и општество, едноставно неможам да го сварам.

Prevrtuvaj gi bukvite. Slobodno.[DOUBLEPOST=1514578788][/DOUBLEPOST]

Se ima na Gugl..Moclo.za ovoj obrok treba gomna da ribas 10 dena

Јадењето за персоналот беше 1 евро, да 1 евро. Цркни копиле. За 1 евро можеш 2 рала виршли да јадиш дури возиш.

Нормална дискусија и одма почна со вреѓање, оти копилето пукна од завист оти некој се снашол супер.

Јадењето за персоналот беше 1 евро, да 1 евро. Цркни копиле. За 1 евро можеш 2 рала виршли да јадиш дури возиш.

Нормална дискусија и одма почна со вреѓање, оти копилето пукна од завист оти некој се снашол супер.

Ne sum zavisen,ni pa ljubomoram..1800 evra mi e prosek plata,prvi pocnavte so navredi..

Вака по муабетот твој испаѓа арно што како студент си имал можност да поработиш малце на запад и да видиш малце друг живот. Којзнај како живееш дома и со шо те ранат.

Каков муабет еј хахахахах. Лолчина.

Абе Динче( на Анчо ) ти до лани не плачеше дека едвај врзваш крај со крај со 200 евра плата ,а ете некни читам си се чудел како на некој му биле многу да плати 1600 денари за една вечер во кафана :cautious:
До лани [emoji23] Јас скоро 10 години не земам 200 евра ама ај.
И не е многу 1600 ден. Друго е што некои се' уште сте заглавени во 2008 год и немате никаков напредок и повисока плата. [emoji6]

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ne sum zavisen,ni pa ljubomoram..1800 evra mi e prosek plata,prvi pocnavte so navredi..

КОј бе, ако ти остануваат 100 евра супер си. Тие лаги на друг кажувај му ги, не мене.

Ова ти беше отприлика првиот одговор на мој пост. Оти си ретард.

Ок, супер пари се тоа за еден во Германија. Цените за храна и облека се сосема пристојни овде. Незнам дали имаат пензиско, здравствено, социјално осигурување и даноци во тоа пошто е привремена работа за студенти. Јас би ја искористил шансава да научам јазик, парите еве нека се во втор план. Мене лично едно 40% од бруто плата иде на овие задолжителни осигурувања и даноци, посебно што сум класа 1 самец и без деца, ама затоа се таложи сумата во пензиско, здравствено сум раат и што е најважно и да останам без работа можам цела година дома да седам без да мрднам прст и ќе добивам 60% плата, што би ми било доволно за живот. Тоа ти е таа мирна глава, чувство на сигурност, знаеш дека не си оставен на улица во никој случај и знаеш дека нема да останеш гладен, што и да се случи. Социјална држава во вистинскиот смисол на зборот, не само напишано во Устав како кај нас а пола држава се снаоѓа како знае, пали гуми да се стопли и останатите се гушат во смог.

Бесцелно е да се објаснуваме на темава, секое искуство е лично според личните способности и среќа. Јас лично би преферирал да се смрзнам на некоја платформа во Аљаска отколку да се вратам во МК. Немам нерви за тој систем и општество, едноставно неможам да го сварам.
Тоа е разликата, ако сакаш да живееш нормален живот можеби нема да тргаш многу пари на страна и таму, но лезетот што го имаш и сигурноста доколку останеш без работа, функционирањето на институциите (здравство, образование) и тн не се доплаќаат со ништо.
Било каде на запад е подобро од мочанава мизерија тука.

Каков муабет еј хахахахах. Лолчина.
Тој е муабетот, сто пати е направен. Најобичен покондурен сељак. Којзнај колку духовно се издигна за тие три месеци што поработи таму па одма другите како тебе ги нарече проста маса од народ , демек ти поарен беше пред тие три месеци.

КОј бе, ако ти остануваат 100 евра супер си. Тие лаги на друг кажувај му ги, не мене.

Ова ти беше отприлика првиот одговор на мој пост. Оти си ретард.

Toa ne e navreda,tuku moe mislenje..
Zosto se navredi od toa,ako ti recam svinjo edna, e toa e navreda..[DOUBLEPOST=1514579445][/DOUBLEPOST]
Тој е муабетот, сто пати е направен. Најобичен покондурен сељак. Којзнај колку духовно се издигна за тие три месеци што поработи таму па одма другите како тебе ги нарече проста маса од народ , демек ти поарен беше пред тие три месеци.

Neka ribaat lajna i neka jadat ostatoci..Nema ispaganje so niv..Zboruvaat za tamu,a doma sedat..Resi se i trgnuvaj na zapad,so dremat tuka.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom