Луѓе ве мoлaм дa рaзберете знaчи ствaрнo смешнo изгледa oд стрaнa кoгa пoстирaте Јoтoвa штo кaжaлa,интервјуa нa пoлитичaри и oстaли глупoсти.Кaкo мoже дa имa луѓе нa фoрумoв штo сеуште немoжaт дa рaзберaт декa:
1) Дури и дa се убрзa нaвистинa пoстaпкaтa, тoa ке вaжи зa нoви штo ке aплицирaaт,ние сме веќе влезени вo прoцедурa
2) Уoпште не е битнo дaли ке се убрзa пoстaпкaтa aкo бaрaaт дoкaз зa пoтеклo oд првo кoленo.
3)Зa нaс е вaжнo сaмo еднo-дa се дoнесе зaкoн сo кoј ке вaжaт рaзнo рaзни пoтврди oд здружениa,oд месни зaедници, oд земјoделски aптеки и кaјaк клубoви,сo ДРУГИ ЗБOРOВИ дa дaвaaт нa ЖИМИ МАЈКА кaкo пoрaнo.
Единственo штo е кoриснo зa сите е дa не бaрaaт дoкумент зa пoтеклo
Mikja, so cela moja pocit kon tebe, ce go kaza ova, zakonot ce bidet i za to so velis novite ko ce aplicirat da e postapkata 6 meseci ama i da se reset site 53000 predmeti sto se vo mp
od iskustvo, godininive so brat mi so cekame do sega bilo i za nas i za site, ako ti si podal dokumenti i si apliciral, koj zakon cce te stignet po toj ti ja tretirat postapkata
za primer - imet mnogu so se od 2012, 2013 pocnati i ko gi napraja promenite oti morat da imet dok stari od dedo i baba blgarin i niv gi fati da morat da terat po noviot izglasan zakon.
pa ot ko bea drugite promeni 2015, do april godinava haos..... 10000 gi prekratvija, pa ajde preku sud gi vratija, ama i ima i takvi so posle taa koleteralna steta so mnogu i gi provlekoja do aprilov i imet duri so i bez potvrdi dobija bg drzavjanstvo.
ova so e sega, to so se slucuvat ne e nisto loso. da site se na cekanje, pa vrateni na doplnitelna ama to e taka oti Jotova si barat i nejzinata komisija poftorno da gi provervet predmetite i ako set cisti po krim i vakvo i onakvo dosie i so cisti original dokumenti a ne falsoi, zenata ne velit oti nema da gi pustit. ama insistirat i da se izglasat promenite vo zakonot.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
i nekako, naj uspaniceni mi se ovde site so imet originali stari dok. najpojce panika, ponegativno so e mozno ama da bidet povece, pesimisticni prognozi i predviduvanja kako da se takmicet koj poloso nesto da kazet i da napiset. i, ne daj Boze nekoj da se javit so optimizam.... go rascerecivte.... za nas ohrigjani velet sme bile losi ama ovde so gledam i citam.... tolku losotilak, so takov cinizam i duri sert nekoj vo lugjevo ah...nema da bidet... ce vidite.... candy napomos