Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
@gigovit
Знаеш ли ти нешто друго да правиш освен 24/7 да ги вреѓаш климите на Гри?
Многу по полезно и здраво би било да се најде некое хоби, работа, било каква полезна занимација. Човек со помрачен ум не е добар ниту за себе ниту за никого.

Сервисни за Јорк не сум барал затоа што не ми биле потребни. Можно е и да нема, бидејќи за да издаде сервисно, фирмата треба да ја дизајнира и направи климата за почеток. Тие во конкретниов случај прават купи/продај на серијата Хансол од Гри. Какво сервисно ќе издаваат кога не зашрафиле ниту еден свој шраф на тие клими?
Има и такви генијални фирми како Cooper&Hanter што ги бришат ознаките на Гри во сервисните и ставаат свои. Барем и фонтови да сменат.

Абе човек ќе ви стави дијаграми, извадоци од сервисни, Еуровент сертификати, ама џабе. Гледате и на своите очи не им верувате. Таква заслепеност и во најзабеганите култови на земјинава топка не се среќава.
После кога ќе дојде Стрелец и ќе ви удри по еден :sekcza:, плачете и Цацко ви е крив.

@nikola2004mkd
Математиката на Гримак им оди исто како и тебе. Што би рекле К15: тие со средно, ти со средно... ;)
Туку убаво што ја спомна FH35VE. Таа е екстра добра клима и ако имаш 68000 денари топло ти ја препорачувам. Со добро ценкање сигурно може да се земе за 60К. Повеќе од тоа е сулудо да се фрлаат пари за било каква, едноставно не е исплатливо.
Во категоријата 50К убедливо најдобар избор е Амбер -30C Нордик, за 40К се знае, Хан Соло што на многумина им е трн во око.
За 30К Гри Ломо ЛЦЛХ, Вивакс АЕРИ, евентуално тошибчето Мираи ако сеуште се нуди за 28К.
Во најниската класа под 25К нема голем избор, но Haier Tundra и Ломо Еко би завршиле работа, особено монтирани во станови со солидна изолација.
@nikola2004mkd на каква клима се грееш ти? Можеби си пишал, ама еден памет за се...

@Klima ured
Ми се свиѓа што си толку жеден за знаење, а бога ми имаш уште многу да учиш. Па еве и јас да помогнам.
LG нема своја фабрика во Турција. Таму постои еден мега комплекс (турски) се вика Вестел. Произведуваат Grundig, Telefunken, Sharp, Beko (toa im e sopstven brenT), Toshiba, како и по нарачка, на пример телевизори за Panasonic, Sony и т.н.

Cetvorica super promotori na GREE, Forall / Klima ured / Omlet13m / Alekso 1981.
Bravo za GREE sto gi najde.

@Klima ured
Ми се свиѓа што си толку жеден за знаење, а бога ми имаш уште многу да учиш. Па еве и јас да помогнам.
LG нема своја фабрика во Турција. Таму постои еден мега комплекс (турски) се вика Вестел. Произведуваат Grundig, Telefunken, Sharp, Beko (toa im e sopstven brenT), Toshiba, како и по нарачка, на пример телевизори за Panasonic, Sony и т.н.
Kako prvo ne ucam tuku sakam da prasam ako ima nekoj beko klima inverter kako e zadovolen bidejki na forumiv osven za kineski gree diskutiranje za drugi brendovi skoro i da nema da ne se lazeme ima i drugi kvalitetni klimi.

Kratka analiza za promoteriv:
1. Klima ured : pola rodnini, komsii, poznati imaat kllimi od site proizvoditeli samo ne GREE. Dalecni prijateli imaat na GREE. Site se zadovolni, samo ne dalecnite poznanici koi imaat GREE. Covekov ima nesto kontra GREE sto e ocigledno. Jansa e pricinata, coveok ili ima dukan za klimi, a GREE ne mu dava da prodava nivni klima uredi sto mu pravi problem vo prodazbata.
2. Forall: nekoe promotorce plateno da go omalovazuva GREE, ne e bitni kako i zosto, samo da place i leleka kako podrska.
3. Omlet13m: Strucno lice za tehnicka podrska na gore spomenative, so najviskoga tehnologija...takanarecena SEELOTEJP.
4. Alekso 1981: Strucno lice za sertifikacija na klima uredi, promoter na E..vent.

Јаххахах ви соберите се и правец психијатрија, толку карање за без пари нема, или сте дилери или несалам трето нема!!! Лудница само така продолжете.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

откако ги изедовме живи луѓето кои се греат на дрва и ги прогласивме за неандарталци.
еве колку е загадена Битола која произведува 2/3 од електричната енергија која ја консумираме ние екологистите што се грееме на струја

Сервисни за Јорк не сум барал затоа што не ми биле потребни. Можно е и да нема, бидејќи за да издаде сервисно, фирмата треба да ја дизајнира и направи климата за почеток. Тие во конкретниов случај прават купи/продај на серијата Хансол од Гри. Какво сервисно ќе издаваат кога не зашрафиле ниту еден свој шраф на тие клими?
Svesen li si kakvi gluposti tropas ???
Знаеш ли ти нешто друго да правиш освен 24/7 да ги вреѓаш климите на Гри?
Potenciraj kade gi vregam ???
Абе човек ќе ви стави дијаграми, извадоци од сервисни, Еуровент сертификати, ама џабе. Гледате и на своите очи не им верувате. Таква заслепеност и во најзабеганите култови на земјинава топка не се среќава.
Aj uste ednas probaj i stavi eurovent, ja gledam stavas od YORK, oti ne stavis eurovent od nekoj DAIKIN primer, mozda i toa ke treba da veruvame deka e Hansol, ili mozda od nekoja MITSUBISHI.
A toa zaslepeni mislam deka treba u ogledalo da poglednes prvo.

Mitsubishi FH35. Потрошувачка од почетокот на декември до денеска. 6×6 со 2.7 соба,за да не барате страна 707. И дај бидете посериозни малку во однесувањево,сепак возрасни сте. Јас сум презадоволен,а за мрчаторите баш ме ...... .
504w просек ти испаднало.

откако ги изедовме живи луѓето кои се греат на дрва и ги прогласивме за неандарталци.
еве колку е загадена Битола која произведува 2/3 од електричната енергија која ја консумираме ние екологистите што се грееме на струја
пм10.PNG
Лисиче произведува 0KW ел. енергија, ама ги шие и Битола1 и Битола2 во загаденост.
Знаеш зошто?
Ќумбиња друже, многу ќумбиња во кои се бута се и сешто.
Да ни е жива и здрава РЕК Битола. ;)
Што повеќе произведува, помалку ќе увезуваме скапа струја платена со девизи што ги нема државава, па треба да не задолжуваат ритард политичари, а на крајот сите тоа ние да го плаќаме.

Последно уредено:
Прегледај го приврзокот 182481
Лисиче произведува 0KW ел. енергија, ама ги шие и Битола1 и Битола2 во загаденост.
Знаеш зошто?
Ќумбиња друже, многу ќумбиња во кои се бута се и сешто.
Да ни е жива и здрава РЕК Битола. ;)
Што повеќе произведува, помалку ќе увезуваме скапа струја платена со девизи што ги нема државава, па треба да не задолжуваат ритард политичари, а на крајот сите тоа ние да го плаќаме.
Знаеш како и од што се произведува струјата во РЕК?
Да знаеше математикава немаше да ти биде ваква!

@Chicco69 а цементарата на титан случајно да не произведува позитивни јони, кислород или озон или е извор на прашина, чад итн?

@dastan
Изгледа и ти имаш проблем со читање/разбирање графикони.
пм10.PNG
Во времето кога работела Цементара (07h - 17h) загадувањето е на ниско ниво (тоа ниско свати го условно). Што се случува сега кога во Цементара останале само чуварите, а ПМ10 отишле до 600 ppm3? Ќумбиња друже, ќумбиња.

Знаеш како и од што се произведува струјата во РЕК?
Да знаеше математикава немаше да ти биде ваква!
Сигурно не се произведува од јапонски јаглен, туку од домашен, што значи евтин.
Секако сега ќе има и либерализација на струјата, па тие свесните екологисти може да пробаат да одберат струја од Фокушима, може и јапонските клими така подобро ќе им работат.

Attachments

• upload_2017-12-26_22-1-41.png
    upload_2017-12-26_22-1-41.png
    209,2 KB · Прегледи: 12
Сигурно не се произведува од јапонски јаглен, туку од домашен, што значи евтин.
Секако сега ќе има и либерализација на струјата, па тие свесните екологисти може да пробаат да одберат струја од Фокушима, може и јапонските клими така подобро ќе им работат.
Во РЕК има јаглен колку што има нафта во Овче Поле!
Всушност тоа што сега таму се копа и не може да се нарече јаглен,затоа таа маса се збогатува со (..... битолчани знаат) и сето тоа се искористува за РЕК да работи и произведува струја. Супстанцата која се користи за збогатување на мешавината земја јаглен се увезува за девизи и со кредити кои , како и за увозната струја ќе ги враќаме цел живот.
Никој всушност и нема да ти каже колку реално чини киловат од РЕК, јас мислам најмалку 1.5 пат повеќе од увезен.
Ама во таа цена има многу други фактори, не само збогатувачот на јагленот !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom