V
viktora
Гостин
Во уставот како пишува?Треба да се спасиме од ФИРОМ
Во уставот како пишува?Треба да се спасиме од ФИРОМ
Јбг некои го создадоа проблемот, некои 11 години оставија да тонеме во срањето ФИРОМ , редно е некој да го реши.[DOUBLEPOST=1514223048][/DOUBLEPOST]super... istive sto go sozdadoa problemot so firom sega ke go "resat", ko sto obekaa, 5-6 nedeli, 2 meseci maks... abeeee, vaka sekoj moze da go resi "problemot" ama ova ne e resenie ova e kapitulacija ako ova im bese planot sto kur uposte prifatija firom i sto ne lazea togas...
Абе остај уставот како пишувалВо уставот како пишува?
Не баш сегде и најчесто не во билатерала и весници и новини...плус јазикот во 99% од случаите е Македонски и етничката припадност Македонска. А овие имаат намера ТРАЈНО да не турат како НоваМакедонија, и по јазик и по нација и по државјанство и по етничка припадност и билатерала оптан топтан или на грчки Ерго Омнес.. На крајот на краиштата боже пендинг од трајно решение со Тапија Нова Македонија...Дури и во некои официјални ствари меѓународни сме ФИР Македонија или Македонија, ФИР што е боље од Нова Македонија.Абе остај уставот како пишувал
Секаде сме претставени како Фиромјани, редно е оваа власт да го смени тоа.
Одобрувам, но што кога седница заврши на полноќ?[DOUBLEPOST=1514224454][/DOUBLEPOST]Ili da im se dade mesecna karta za javen prevoz
А од Р. Македонија?Ќе се спасиме од ФИРОМ , што брже то болје.
Ako te *spasuvase* grujo so trtenje i cicanje kaj so stigne isto kako crpkata sega, ke pleskase ili ke plukase so seta sila. I kaj so nema rupa ke mu izbusat da go primi.Треба да се спасиме од ФИРОМ
Цицање и тртење на сопствениот народ, преку најразлични начини на злоупотреба на моќта и власта - тоа он праеше единаесет години. А сите вие учествувате и ќутевте ко пички, чисто ради личен ќар или (уште полошо) ради евентуален личен ќар.Ako te *spasuvase* grujo so trtenje i cicanje kaj so stigne isto kako crpkata sega, ke pleskase ili ke plukase so seta sila. I kaj so nema rupa ke mu izbusat da go primi.
никогаш не сме биле ФИРОМ туку ФИР Македонија. Како што Грција не го поштуваше тоа , така и сега ако бидеме Вардарска Македонија тие ќе не ословуваат со Вардарска а идентитетот со вардарци, јазикот со вардарскиТреба да се спасиме од ФИРОМ
Грујо ја упостоши земјава, ве лажеше вас небањантиве дека сте Александрови воини, а ништо не чепна за да ги среди националните прашања на државата, и во негово "патриотско" владеење цели 11 години си останавме ФИРОМ .Ako te *spasuvase* grujo so trtenje i cicanje kaj so stigne isto kako crpkata sega, ke pleskase ili ke plukase so seta sila. I kaj so nema rupa ke mu izbusat da go primi.
од тие 600,000 сигурно 300.000 скапуваат со години неподвижни на јавни паркинзи или приватни дворови, а 150.000 не се возат редовно во сообраќај, се чека да се соберат пари за технички или моментално нема потреба за таа кола, ја огласува и слично...600 000 нерегистрирани возила па тоа е половина, може и повеќе од возилата во Македонија. Иначе кога сме кај името баталете устав. Што ако јас се викам Петко и во лична карта сум Петко, ако цел свет - фамилија, другари и сите ме викаат Шут Петко? По некое време и сам ќе почнам така да си се викам. Најбитно е цел свет како те вика а ние можеме и возвишена, света, ариевска Република Македонија да си се викаме ама џабе.
Тој не е заслужен за фиром.[DOUBLEPOST=1514231441][/DOUBLEPOST]Грујо ја упостоши земјава, ве лажеше вас небањантиве дека сте Александрови воини, а ништо не чепна за да ги среди националните прашања на државата, и во негово "патриотско" владеење цели 11 години си останавме ФИРОМ .
Тоа се фантомски возила: хехехе.од тие 600,000 сигурно 300.000 скапуваат со години неподвижни на јавни паркинзи или приватни дворови, а 150.000 не се возат редовно во сообраќај, се чека да се соберат пари за технички или моментално нема потреба за таа кола, ја огласува и слично...
Така е, покажи им дека нема трте-мрте со тебе. Него шта......Те бапам на игнор и те пријавувам.
Над 130 земји не имаат признаено под уставно име вклучувај ќи ги УСА,Русија,Кина,Турција,плус неколку земји од ЕУ.Не можеш тоа да го сфатиш,чипот во тиквата ти е со слаб капацитет.Јбг некои го создадоа проблемот, некои 11 години оставија да тонеме во срањето ФИРОМ , редно е некој да го реши.[DOUBLEPOST=1514223048][/DOUBLEPOST]
Абе остај уставот како пишувал
Секаде сме претставени како Фиромјани, редно е оваа власт да го смени тоа.