Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 јуни 2010
Мислења
165
Поени од реакции
39
Груевски рече дека е баш како Александров пред да биде застрелан, но сега наместо куршуми ке ги употребуваат лути пиперки во газот. Иначе, све истото.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Воопшто не ни требаше да прават ваков Северно Корејски циркус од конгрес со еден кандидат (пион/марионетка) каде што однапред се знаеше дека ќе биде избран за лидер од мнозинството присутни делегати на конгресот !
Сега на пр. да има парламентарни избори со новиов претседател ДПМНЕ нема ни 200 000 гласови да освои, а тоа колку пратеници се дваесетина !
Реформаторите се изиграни, изиграни се и Фродем, како и ветераните на партијата... овој Мицко е апла Грујов пион !
Тотален анонимус во партијата како и тотален анонимус на Македонската политичка сцена кој буквално падна од небо и преку ноќ стана султан на ДПМНЕ ... човекот едноставно нема харизма да биде лидер на една таква голема партија и е неприфатлив за повеќето членови кои се осеќаат изиграно и не се прашани за свое лично мислење ![DOUBLEPOST=1514126080][/DOUBLEPOST]
Груевски рече дека е баш како Александров пред да биде застрелан, но сега наместо куршуми ке ги употребуваат лути пиперки во газот. Иначе, све истото.
:eek: Не лути пиперки туку црн мандинго алат !

S

silmarillion

Гостин
Патриотизам е тоа што некои го нарекуваат национализам...а кеш е кеш бизнис. Две различни работи. Еу нато не е патриотизам тоа е само лош бизнис дил.
Леле ќути молимте до вчера држава немаше ти знаеш што е патриотизам и национализам.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.784
Поени од реакции
5.057
Леле ќути молимте до вчера држава немаше ти знаеш што е патриотизам и национализам.
Јас ни сега немам држава...таа ме има мене како резултат на чиста шанса. Сосема ирелевантна работа. И од општ уште повеќе од личен аспект.

S

silmarillion

Гостин
Јас ни сега немам држава...таа ме има мене како резултат на чиста шанса. Сосема ирелевантна работа. И од општ уште повеќе од личен аспект.
И на тоа ти се базира чувството на национализам и патриотизам :) Чиста шанса :) Фејк.

P

psychostasia

Гостин
Така де, додека беше господинот Груевски на власт имавме држава. Сега немаме држава, а дпневци немаат ни партија :place:
Сега и побарувачката за папучи ќе порасне оти ќе нема кој да го вади народот надвор да си ја брани државата (оти ја нема веќе :( ) и сите ќе седат дома по папучи.

Член од
21 јуни 2010
Мислења
165
Поени од реакции
39
Воопшто не ни требаше да прават ваков Северно Корејски циркус од конгрес со еден кандидат (пион/марионетка) каде што однапред се знаеше дека ќе биде избран за лидер од мнозинството присутни делегати на конгресот !
Сега на пр. да има парламентарни избори со новиов претседател ДПМНЕ нема ни 200 000 гласови да освои, а тоа колку пратеници се дваесетина !
Реформаторите се изиграни, изиграни се и Фродем, како и ветераните на партијата... овој Мицко е апла Грујов пион !
Тотален анонимус во партијата како и тотален анонимус на Македонската политичка сцена кој буквално падна од небо и преку ноќ стана султан на ДПМНЕ ... човекот едноставно нема харизма да биде лидер на една таква голема партија и е неприфатлив за повеќето членови кои се осеќаат изиграно и не се прашани за свое лично мислење ![DOUBLEPOST=1514126080][/DOUBLEPOST]

:eek: Не лути пиперки туку црн мандинго алат !
Ова е "стратешко повлекување" на примерот на Ацето по Индија. Сметам дека е поинтересно, дали после аналогијата со Александров, Николас ке си ги пушти мустаки.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
После првите официјални средби на меѓународната и новиот претседател на ВМРО, ќе се види кој сме, шо сме и до кај сме...

Прв човек на опозицијата не е заебанција, а и овај Мицкоски како карактер е силен, па да не се изненади некој од неговата способност да стани и по-влијателен од Мијалков со се компанија.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.447
]
Добро бе јасно е , Грујо е наивна будала која се зафатила со нешто за што немал ни г'з, ни потребни способности и други капацитети, набеден од истите оние кои го сјебаа дека е тој избраниот за тоа..
Ох, набеден бил господинот Груевски. :(
Космичка неправда за наивниот човек.
(еве и за тебе што нема да лапаш на наша сметка више, а и за него, по една солза од секое око ми се лизна)

Последно уредено:
Z

zlaki

Гостин
ама ич не ми е жал што грујо си замина туку повеќе жал ќе ми биде ако не ги врати украдените народни пари и ако не лежи затвор...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom