Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Тоа е реалноста во моментот и догледна иднина. Најмалку мене ми одговара по 5 години чекање и 4 години читање на апсолутни глупости на форумов потенцијално да бидам одбиен бидејќи никако не можам да најдам стар документ. Но неписмениве тука се страшна работа, ем очи им отварам да се ангажираат да бараат документи, ем се истури дожд од навреди кон мене. Ти го крстиш, тоа пр*и. Погоре искажаната некултура е доказ за страшната заостанатост на нашиот народ во МК. И воопшто не е чудо што и Бугарите не продадоа.
Ima nekoi luge vo forumov koj sto nesakaat da ja slusat vistinata.

Epa togas stom si tolku siguren povleci gi dokumentite ,barem ne pravi guzva. Jotova javno kaza sto trebase da se kaze ama nekoi lugje ne razbiraat ,ili poverojatno taka im odgovara , neli ? Jas mislam deka bez IQ test dokumenti ne treba da primaat.I da, sekoj od nas koga aplicira svesen e deka moze da bide odbien...
На тој тест ќе паднеш ти... имам јас стари документи

На тој тест ќе паднеш ти... имам јас стари документи
Neznam kolkavo e IQ na eden kamiondzija komparirano so student po medicina i iden lekar , no sepak sekoj si znae. I jas najdov star dokument, ama i da me odbijat mene jas pak mozam da stignam do rabotna viza kako visoko strucen kadar , ama ti so kamionot neznam do kade ;) Nema sto da si gubam vremeto i da se raspravam so nekoj koj nema pobarano pshijatriska pomosh so vreme , pa nema da ti repliciram vekje :tapp:

Тoa штo oдредени луѓе нa фoрумoв немoжaт дa гo рaзберaт е следнoтo:
Сите чекaме дa видиме штo ке се случи.Мoментaлнaтa ситуaцијa уoпште не ни oди вo прилoг и се пo извеснo е декa тешкo ке се дoaѓa дo држвјaнствo.Фaкт е истo тaкa декa сo пoтврдa никoј немa пријaвенo декa зел држaвјaнствo.Е тoa штo ме изревoлтирa е штo не рaзбирaте декa aкo тие решaт дa не издaвaaт и тие сo стaри дoкементи штo сме немa дa бидеме сигурни.Вo тoј случaј тие ке прoдoлжaт дa стaвaaт сoпки кaкo вo мoментoв и ке дaвaaт сaмo кoгa мoрa,преку рoдители сo БГ држaвјaнствo.Знaчи или ке oлеснaт или ке oтежнaт.Акo oтежнaт и нa тие сo стaри дoкументи ке им прaвaт рaзни сoпки зa дa не им издaдaт,ке бaрaaт влaкнo вo јaјце и зa нaјмaлa ситницa ке прекрaтувaaт.Кoгa пoчнaв сo прoцедурaвa и сеуште јa немaв нaјденo венчaницaтa oд егзaрхијa,се јaвив нa 5 пoсредници oд oглaси и сите истoтo ми гo кaжaa-Акo дaвaaт нa другите ке земеш и ти,aкo престaнaт дa издaвaaт aкo се сменaт рaбoтите немa дa земеш ни ти.

Neznam kolkavo e IQ na eden kamiondzija komparirano so student po medicina i iden lekar , no sepak sekoj si znae. I jas najdov star dokument, ama i da me odbijat mene jas pak mozam da stignam do rabotna viza kako visoko strucen kadar , ama ti so kamionot neznam do kade ;) Nema sto da si gubam vremeto i da se raspravam so nekoj koj nema pobarano pshijatriska pomosh so vreme , pa nema da ti repliciram vekje :tapp:
Се гледа по твојот речник. Јас сум другарче дипломиран економист за меѓународна трговија, ги баталив постдипломските затоа што нема аир. Од сите лекари тебе те чекаат, но нема врска. Горд сум што работам за својот леб и од еден купив и втор камион. Заедно со брат ми си отворивме фирма сега имаме 4. Со диплома во еу ќе бришеш анал, него кажи им дека си доктор ко ќе те слушнат одма котлар ќе станиш. Ни е од европа немаш, а изгледа подобро и да не се трудиш

Се гледа по твојот речник. Јас сум другарче дипломиран економист за меѓународна трговија, ги баталив постдипломските затоа што нема аир. Од сите лекари тебе те чекаат, но нема врска. Горд сум што работам за својот леб и од еден купив и втор камион. Заедно со брат ми си отворивме фирма сега имаме 4. Со диплома во еу ќе бришеш анал, него кажи им дека си доктор ко ќе те слушнат одма котлар ќе станиш. Ни е од европа немаш, а изгледа подобро и да не се трудиш
Za razlika od ekonomija , so diploma od medicinski dobivas rabotna viza (blue card) poradi nedostatok na kadar(ogromen deficit vo Germanija ), a i istata se nostrificira, no od kaj bi znael pak ti :ROFLMAO: Za ekonomisti za zal nema, a i kamiondzii ne im trebaat ,pa zatoa se frustriras . @ Candy bidi poaktivna te molam:D

Bre, bre, bre sve samo filozofi,doktori,ekonomisti I profesori a ocite si gi iskopavte,koj od koj po prost I navredliv, ami neobrazuvani ovcari da bevte bas me interesira kakov recnik ke imavte,zarem ne gledate kade e problemot, Bugarija e ista banana drzava kako I nasata, administraciata I politicarite se neefikasni I korumpirani, duri I Jotova razbrala deka ima problem so izdavajne drzavjanstva na gragani od Makedonija I deka samo mnogu mal del imaat stari dokumenti no nikoj vo Bugarija ne prezema nisto, sve si odi po staro DABC si izdava proishodi so potvrdi od zdruzenia kako sto si stoi vo zakonot, MP ne gi priznava zatoa sto I'm bilo krivo sto od DABC zemale mito a tie nemozele, a nie samo si gi potrosivme parite,kako nekoi budali si cekame cudo da se sluci I nekoj vo Bugarija da se osvesti I da pocni da si ja vrsi rabotata I da gi resi problemite, I od dosada ovde ocite si gi kopame. Koga ke svatite deka ne sme neprijateli edni so drugi ovde na forumov I deka site ovde sme vo isti lajna zakopani, deka celta e da se pomagame,da delime informacii a ne da se vregame.:tapp:

Ај пошо има милион гледишта, за мојов случај сите ќе речете поинаку (интервју следна година, ама како иде работава ниш нема да има промена во процедурите):

- ДАБЧ потврда на која што пишува дека дедо/баба се родени во 100% БГ село во Источна Македонија
- на истата потврда напишан и прв братучед бидејќи има БГ државјанство
- сето тоа исповрзано до мене, сосе нотарски изјави

Планирам истиов сет документи да ги доставам и на денот на интервју, па што сака нека е.

Ај пошо има милион гледишта, за мојов случај сите ќе речете поинаку (интервју следна година, ама како иде работава ниш нема да има промена во процедурите):

- ДАБЧ потврда на која што пишува дека дедо/баба се родени во 100% БГ село во Источна Македонија
- на истата потврда напишан и прв братучед бидејќи има БГ државјанство
- сето тоа исповрзано до мене, сосе нотарски изјави

Планирам истиов сет документи да ги доставам и на денот на интервју, па што сака нека е.
Pa si znaes I samiot,vo momentov tie dokumenti ne pominuvaat,no treba da bidis pozitiven zatoa sto ima uste dosta vreme dodeka tvojot predmet da dojdi na red I postoi moznost do togas so tie dokumenti da si zemis drzavjanstvo,losoto e sto celiov proces nalikuva na nekoja lotarija pa nikoj nemoze da znae koj ke bide krajniot rezultat.

Posle edna godina i eden mesec, od koga mi e izdadeno brojceto, statusot e:
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија
Ke mozi da mi kazite sto e naredno i posle kolku vreme od prilika?
Pocedurata e preku bitolski konzulat, intervju vo juni 2016, brojce vo noemvri 2016.

Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија
Pocedurata e preku bitolski konzulat, intervju vo juni 2016, brojce vo noemvri 2016.
Ke ve zamolam site sto ke bidat odobreni/odbieni i dopolnitelna da pisat so sto dokumenti se .inace so sreka :)

Za da ti odgovorime treba da znaeme so kakvi dokumenti si, Ke ni kazis?

A koliko se ceka na potpis za ukaz..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom