Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
S

silmarillion

Гостин
А кој те праша тебе нешто у прв план?

Кажи сеа кога ќе почнете со кличнето да кинете шитари низ држаава? Читаат пустите у страв живеат сакаат да знаат кога ќе им куцне задњи час. : ))

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204

Кажи сеа кога ќе почнете со кличнето да кинете шитари низ држаава? Читаат пустите у страв живеат сакаат да знаат кога ќе им куцне задњи час. : ))
Дa си ми при рукa ке ти кaжев,вaкa џaбе немa дa ме рaзбереш.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Македонскот патриотизам е само за шовинисти,за разлика од албанскиот кој е секогаш резервиран за борците за човекови права.Сега е така модерно,зошто не знам,едноставно се работи за мода?:toe:
Тоа се тие елементи кои низ историјата биле бугари, грци, срби чак и комунисти, за сеа да бидат gragxani neoliberali од највисок ред.

Како се испокакаа во релативно кратко време не можат ни форумските робови да си поверуваат, меѓутоа робовладетелскиот gragxanski систем ги има ставено во употреба токму поради тоа што се, гремлинчиња.

Какви пискотници имаше за здравството дури беше rezimod, хистерија, ете сеа три месеци нема министер никој да се осмели да бекне нешто, буквално тоа шо тврдеа дека не се исти, а се, ги прави полоши.

Најтрагично е шо некои од едноклеточните гремлинчиња навистина веруваат дека се подобри или барем различни од спротивниот табор, прифаќањето на двојазичност на цела територија и отпишувањето на МКД малцинство во Блгарија го сметаат за gragxanski успех од невидени размери.

Единствено им остана да напишат грујови мадиња, фамилијата, ќе си лежите...мруславење, освен тоа од предизборните ветувања едно ептен големо ништо, шо и не ме изненадува.
А и да не заборавам, пошто не дојдоа туку ги донесоа на власт, ним одврзани раце за арамилук по дома, а за надвор потпишуваат бланко се што ќе им кажат.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.439
Поени од реакции
87.129
Од сите кандидати Поповски ми беше најОК тип, али чим овој си замина од партијата, знаеме до кое дереџе е дојдена ДПМНЕ. Кој од кој поголем апаш мајку им ебем...

Мицкоски - до пред година дена никој не го знаеше, а сеа е најголем претедент за новиот лидер...:facepalm: Големи се шансите Грујо да стои позади него.
Илија Димовски - Антипатичен човек
Филип Петровски -

Милошовски - НЕ!!!

Греота е што ради ситуацијава во ДПМНЕ кои се поделени на кланови, Заев има најголема корист (n)

Член од
21 мај 2008
Мислења
10.979
Поени од реакции
11.620
Од сите кандидати Поповски ми беше најОК тип, али чим овој си замина од партијата, знаеме до кое дереџе е дојдена ДПМНЕ. Кој од кој поголем апаш мајку им ебем...

Мицкоски - до пред година дена никој не го знаеше, а сеа е најголем претедент за новиот лидер...:facepalm: Големи се шансите Грујо да стои позади него.
Илија Димовски - Антипатичен човек
Филип Петровски -

Милошовски - НЕ!!!

Греота е што ради ситуацијава во ДПМНЕ кои се поделени на кланови, Заев има најголема корист (n)
Си замина Поповски?
А Влатко Ѓорчев се збори меѓу кандидатите исто.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865

Шптимче, абе оти на секое ме спомнуваш, оди седи во Владата пиј кафе, ако не седни со некој амбасадор, немој да го арчиш твоето драгоцено време со нас тука на форумот ти се молам.

Јас неам никогаш ништо напишано од тоа шо бладаш ти, едноставно се работи за интереси, кои тие си ги остваруваат а ние ги губиме, нема потреба од кинење скинат, таа игра не надиграа, еве сега и оваа.

Ех бе Шптимче бе ;)

S

silmarillion

Гостин
Реално на ВМРО му треба некој “патриот” од Грујово време. Се друго е распад на партија така да Иле изглеа на голема врата ќе влезе на таа позиција.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Тоа се тие елементи кои низ историјата биле бугари, грци, срби чак и комунисти, за сеа да бидат gragxani neoliberali од највисок ред.

Како се испокакаа во релативно кратко време не можат ни форумските робови да си поверуваат, меѓутоа робовладетелскиот gragxanski систем ги има ставено во употреба токму поради тоа што се, гремлинчиња.

Какви пискотници имаше за здравството дури беше rezimod, хистерија, ете сеа три месеци нема министер никој да се осмели да бекне нешто, буквално тоа шо тврдеа дека не се исти, а се, ги прави полоши.

Најтрагично е шо некои од едноклеточните гремлинчиња навистина веруваат дека се подобри или барем различни од спротивниот табор, прифаќањето на двојазичност на цела територија и отпишувањето на МКД малцинство во Блгарија го сметаат за gragxanski успех од невидени размери.

Единствено им остана да напишат грујови мадиња, фамилијата, ќе си лежите...мруславење, освен тоа од предизборните ветувања едно ептен големо ништо, шо и не ме изненадува.
А и да не заборавам, пошто не дојдоа туку ги донесоа на власт, ним одврзани раце за арамилук по дома, а за надвор потпишуваат бланко се што ќе им кажат.
Како за левичар премногу внимание посветуваш на некои национални прашања, тоа ме радува.
Одсекогаш сум велел (на форумот и на секаде) дека комунистите, посебно КПЈ и КПМ се најголеми Македонски патриоти.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Гремлинчињава форумски треба да веруваат во реинкарнација, едно десет пати да се реинкарнираат да имаат прилика да ги спечалат и поарчат париња колку шо му вреди на Шеќеријадис-Захарова гардероберот, ама битно Мијалков и Грујо поќе украле.

Кои телиња се бе чудо едно.[DOUBLEPOST=1513788363][/DOUBLEPOST]
Како за левичар премногу внимание посветуваш на некои национални прашања, тоа ме радува.
Одсекогаш сум велел (на форумот и на секаде) дека комунистите, посебно КПЈ и КПМ се најголеми Македонски патриоти.
Добро Ештреф, учам од марксистите од ДУИ. И од овие левичариве глобализаторски шо поддржуваат ултра десничари по светот.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Добро Ештреф, учам од марксистеите од ДУИ. И од овие левичариве глобализаторски шо поддржуваат ултра десничари по светот.
Многу ме радува што си од таа стара гарда на комунисти, македоски патриоти кои се би дале за Македонија но пред се, после другарот - вечна му слава!

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.439
Поени од реакции
87.129
Си замина Поповски?
А Влатко Ѓорчев се збори меѓу кандидатите исто.
Си замина Поповски, еден од почистите политичари од минатава барга на ДПМНЕ. Сватил колку е часот во партијата и си ги собра куферите.

Ѓорчев го бива само за кажување резултати од избори, да крева атмосфера.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.697
Поени од реакции
48.954
Ја не знам зошто било кој од тие стари, офуцани кадри како Димовски, Милошовски или Петровски би правеле опструкции на тема нов лидер, кога знааат многу убаво дека исрани им се гзовите до зла бога и дека во секунда би биле дискредитирани кога би им се дала функција.... Петровски додуша мислам дека се заебава со кандидатурава и ставен е да пополни место таму.

Мицковски и Поповски ми се некако безлични , без став, без харизма, ама па ни Груевски немаше па ете се научи :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom