Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.982
Поени од реакции
83.345
Реформаторите се група со странска подршка и затоа како нивен кандидат на конгресот ќе биде Илија Димовски најверојатно и новиот претседател на партијата.
реформатори на чело со Илија Димовски?!
:pos:

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.822
Поени од реакции
36.858
Груевски си го мести Мицковски за нов претседател. Другиве или ќе бојкотираат или ќе биде циркузи конгресот.

• Ми се допаѓа
Reactions: fmi
S

silmarillion

Гостин
Сaмo преки суд зa тaквите.
Кој преку суд, кој преку куров :)

Вие сте едини хејтери на одредена нација, а у живот не сте отишле да истрошите негативна енергија на територија каде што таа етничка заедница живее :) Џаба широка рамена, кад су муда малена би рекле :)

Член од
29 септември 2011
Мислења
2.130
Поени од реакции
2.310
реформатори на чело со Илија Димовски?!
:pos:
Не се трескај од земја и не глуми експерт кога ништо не разбираш тие реформатори што ти ги гедаше по медиуми се паралела на Катица Јанева или кратко речено тие ја вршат прљавата работа за добар надомест се разбира.Во нивна позадина се сите тие што вчера ставија потпис на барањето за одложување на конгресот.Илија Димовски ќе биде кандидатот што ќе се спротистави на Мицковски а Филип нз дали и ќе собере потписи за да влезе во оваа трка.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.982
Поени од реакции
83.345
Пa тебе ли дa те стaaт нa челo мoре гoведo?
Какви реформатори се тие кога Илче Гебелс, еден од главните соработници на Груевски им е на чело?

Тоа ти е потполно исто ко у поствоена Германија вистинскиот Гебелс да го поставеа на власт.

Член од
29 септември 2011
Мислења
2.130
Поени од реакции
2.310
Зарем очекуваш потполно анонимен реформатор да има моќ да стане претседател на Вмро Дпмне ?Сепак треба некој со партиско педигре и рејтинг за да ги собере гласовите на дел од делегатите.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Груевски си го мести Мицковски за нов претседател. Другиве или ќе бојкотираат или ќе биде циркузи конгресот.
Oд сите кандидати токму Груевиот фаворит Мицковски е најтапа кандидат за претседател на ДПМНЕ ... не дека Филипчето, Илче, Антонио и др. се подобри но овој Мицко е најапла туп ко ...

S

silmarillion

Гостин
Добро после сите овие години и сите лаги што ги видовме и театри, вие уште мислите дека во ВМРО стварно има некоја борба за превласт? После театарот наречен Панорама вие уште верувате?

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Не гласам и нема да гласам и подржувам никој од мкд партии, дур не излезе некој македонски политичар со друга/нова партија што јавно ќе им се спротистави на Албанците и ги испозатвори, а истото треба и со овие сегашните. Од овие сдсШ и дмпНЕ (од ВМРО немаат ни В)
Јас единствено би поддржал нова партија која би ги собрала сите незадоволни и од ДПМНЕ и од СДС и партија која ќе биде демократска и правна ... што се однесува до криминалите абе СЈО си е ок не викам дека не треба да постои но неможе едно обвинителство дали е ОЈО или СЈО да мава само контра едната страна, а за криминалите од сите други страни да ќути ко пи4ка ... не им мачкан гзот само на ВМРО туку на сите и на ДУИ, ДПА, СДСМ и говорам за 27 години наназад криминали, а не само криминали сторени од 2006/07 наваму !
Без расчистување на криминалот од 1990/91 год. па наваму ништо не правиме, каква правна држава какви бакрачи, Грујо е најголемиот будала и кловн што гласаше за креација на СЈО, зарем не размисли тој шупак дека токму тој и неговата тајфа ќе биде ловена од тоа СЈО и никој друг (ДУИ, ДПА, СДСМ...)

P

psychostasia

Гостин
Грујо го инфилтрира Илче во реформаторите и овој станува нивни лидер и главен кандидат за претседател на партија. :pos::pos::pos: Не ги пратам што им се дешава баш ама од ова што ве читам тука ако тие реформаторите збореа дека се борат против Груевски и неговите приврзаници и притоа го прифатиле Илче како нивен кандидат поарно нека не се мачат, никој нема да ги сфати сериозно.

плот твист: Грујо ги создаде реформаторите за да прикаже дека дпне го почитуваат членството, наметнува свој човек таму и пак тој ги влече конците :icon_mrgr:

S

silmarillion

Гостин
Чекај сеа има реформатори и реформатори :) Има едниве адвокатчиња што до вчера цицаа од ВМРО па се усраа у гаќи и почнаа да пливаат у контра смер. И имаш овие реформатори на дугме за да се напраи божем некоја контра тежа од која што ќе се изроди некој тендер патриот кој ќе ја сплоти нацијата, а Мицко ќе оди курбан за добра парка.

Него гласачково тело од што им е глупо, можат да се соберат испред палатата и да се згазат од ќутек уште на непочнат конгрес :) Би бил тоа перфектен ВМРОвски Мајдан што толку го посакуваа : )))

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Добро после сите овие години и сите лаги што ги видовме и театри, вие уште мислите дека во ВМРО стварно има некоја борба за превласт? После театарот наречен Панорама вие уште верувате?
Пa штo ме бoли мене кур кoј ке биде влaст у вмрo бе Имер? Мене ми е битнo Зaев дa ми ствoри пoдoбри услoви зa живoт

S

silmarillion

Гостин
Пa штo ме бoли мене кур кoј ке биде влaст у вмрo бе Имер? Мене ми е битнo Зaев дa ми ствoри пoдoбри услoви зa живoт
Абе иди арчи се за Македонија не ми го поти на форум : ))) Идете со другарти Клин тепајте шитари низ држаава ако ви стиска : ))

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Абе иди арчи се за Македонија не ми го поти на форум : ))) Идете со другарти Клин тепајте шитари низ држаава ако ви стиска : ))
Абе СилМOРOН ти читaш штo пишувaм?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom