Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Здраво,дечки !
Знам дека не е баш по темава,но да ве прашам како поупатени
дали не може некој ми помогне.
Живеам во Бугарија, но татко ми е од село Смилево.
Сакам да прашам кои документи треба да се издадат овде за да се добие извод
од матичната книга на родените за башта ми?
Имаме документ од наследници ако го легализирам и го преведам може ли да добием извода со него?
Може ли друг човек от Битола да го прими документот со легално полномошно од Бугарија?

[DOUBLEPOST=1513697018][/DOUBLEPOST]toj sve zaev gu ukoci rabotata sto potpisa taj dogovor i ne se nadajte dek ke zemete zatoj on vikase za zivot vo makedonija samo davat od tatko majka od nisto drugo ni od bratucedi ni od zdruzenija poz samo da znae ke doat pa izbori ja mislim dek nema ni 1 da iskoci da glasa[DOUBLEPOST=1513697204][/DOUBLEPOST]
pa se ceka okole 1godina i nesto ke ti se smeni 2 pati neli koga gledas i 3 pat se ceka dzadniot potpis od vicepremierot ali do tam ako dojdes zimas go[DOUBLEPOST=1513697385][/DOUBLEPOST]
pa tesko zs godinite i datumot strogo gledat na toj ti prasaj koga vadis izvod od tamu da smutat da smenat godinata probaj taka poz[DOUBLEPOST=1513697496][/DOUBLEPOST]
pa da ama sve zavisi so kakvi dukumenti si
Немој за заев не пиши ништо, па ни за договорот ќе помислат имам дупли профил

Здраво,дечки !
Знам дека не е баш по темава,но да ве прашам како поупатени
дали не може некој ми помогне.
Живеам во Бугарија, но татко ми е од село Смилево.
Сакам да прашам кои документи треба да се издадат овде за да се добие извод
од матичната книга на родените за башта ми?
Имаме документ од наследници ако го легализирам и го преведам може ли да добием извода со него?
Може ли друг човек от Битола да го прими документот со легално полномошно од Бугарија?
"И като вреѓаш порасте ли ти куренцето ? А истото мислење го имам и јас, кога бев во македонија и морам да ти кажам ,дека и градовите ви се мизерни и како нација не чините 5 пари. Не сакав тоа да го кажам пред сите,ама ме натера. ". Ova e tvoe mislejne Hurley na ovaj forum, znaci gradovite ni se mizerni I kako nacija ne cinime 5 pari, em ke ne vregas em pomos ke baras od nas koi ne cinime 5 pari, stram da ti e.

неслушај никого овде на форумов за такваа работа освен ако не е вработен во министерството ТАМУ но јас на форумов членувам години и от тоа колку што го имам читано овде обично от интервјуто па до потпис от вице президента чекаат 11/12 нека се и 13 месеци,а оние кој чекаат три години па и повеке се ПРЕКРАТЕНИ,ОДБИЕНИ само си се тешат дека се сеуште во процедура жално нели...БЕЗ НАВРЕДА мој совет до нив,,,,,,,ПРАШАЈТЕ СИ ЛИЧНО И ПЕРСОНАЛНО НА ШАЛТЕР....

Zaev se zalaga za ostanuvajne na mladite vo mkd posle postignatiot dogovor se zastana se si eba
Majkata taja e vistinata barem so drugive se mrazea ko alva gi davaja:)

Значи треба ептен да си глуп за да пишеш такво нешто. Јас сум вечна опозиција, запрашај се како е можно такво нешто? Како бугарите тогаш да ги задржат младите кај нив???? Ако е така заев ќе се залага мк да не влезе во еу, затоа шо после заев од млад човек нема да види ништо во мк. Напротив тој ќе направи се за да мк влезе во еу и наѕо. Тоа е желба на западните сили, не на заев. На бугарите сега и одговара да даваат пасоши одкако видоа дека ќе се забрза еу интеграцијата на мк.

Значи треба ептен да си глуп за да пишеш такво нешто. Јас сум вечна опозиција, запрашај се како е можно такво нешто? Како бугарите тогаш да ги задржат младите кај нив???? Ако е така заев ќе се залага мк да не влезе во еу, затоа шо после заев од млад човек нема да види ништо во мк. Напротив тој ќе направи се за да мк влезе во еу и наѕо. Тоа е желба на западните сили, не на заев. На бугарите сега и одговара да даваат пасоши одкако видоа дека ќе се забрза еу интеграцијата на мк.
Акo им oдгoвaрa дa дaвaaт,кaжи зoштo не дaвaaт?Пoштo е фaкт декa пoследнaвa гoдинa речиси вooпштo не дaвaaт.А истo тaкa гледaм декa не знaеш,Бугaријa oд кoгa е влезенa у ЕУ буквaлнo е препoлoвенa,пoлoвинa нaселение си имa зaминaтo.

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: MSE
Акo им oдгoвaрa дa дaвaaт,кaжи зoштo не дaвaaт?Пoштo е фaкт декa пoследнaвa гoдинa речиси вooпштo не дaвaaт.А истo тaкa гледaм декa не знaеш,Бугaријa oд кoгa е влезенa у ЕУ буквaлнo е препoлoвенa,пoлoвинa нaселение си имa зaминaтo.
Abe bratce neli gledas deka ne se mirisaat i kaj niv politickite partii megjusebno, da bea samo od edna strana na vlast kje bese druga prikazna, da se nadevame deka kje najdat zaednicki jazik posto nad 50k+ prepiski ne im e vo polza da gi izgubat, i drugo - dogovorot nesfatlivo e da deluva negativno pribidejki ovoj problem nastana od dekemvri lani pa od april godinava oficijalno se ukoci se, da se nadevame novata 2018 godina nema da bide kako ovaa. Pozdrav i samo jako, Ho Ho Ho...

Abe bratce neli gledas deka ne se mirisaat i kaj niv politickite partii megjusebno, da bea samo od edna strana na vlast kje bese druga prikazna, da se nadevame deka kje najdat zaednicki jazik posto nad 50k+ prepiski ne im e vo polza da gi izgubat, i drugo - dogovorot nesfatlivo e da deluva negativno pribidejki ovoj problem nastana od dekemvri lani pa od april godinava oficijalno se ukoci se, da se nadevame novata 2018 godina nema da bide kako ovaa. Pozdrav i samo jako, Ho Ho Ho...
Јaс дoгoвoрoт не гo спoмнaв.Сaмo укaжaв нa фaктите декa:
1)држaвјaнствa пoвеќе не се дaвaaт кaкo пoрaнo пoследнaвa гoдинa
2)Бугaријa oткaкo влезе вo ЕУ се препoлoви пo нaселение

Јaс дoгoвoрoт не гo спoмнaв.Сaмo укaжaв нa фaктите декa:
1)држaвјaнствa пoвеќе не се дaвaaт кaкo пoрaнo пoследнaвa гoдинa
2)Бугaријa oткaкo влезе вo ЕУ се препoлoви пo нaселение
Dobro de se nadovrzav na tebe i na toj pred tebe so napisa, stavi edno smajli da ne te sfatam pogresno.

Едно е да те заебат, друго е да сватиш дека те заебале. Не си лепи вечна опозиција, тоа сакаш да веруваш. Друго, ова не е политичка тема и те молам воздржи се или бистри политики на друга тема, ги има овде на форумот. Трето соочи се со фактите, реалноста види ја, едно беше пред а друго по договорот. Нејсе, јас се изразив како што се,изразив за да не забегаме од темата, а изгледа забегавме. Воздржи се од вреѓање, покажи култура, затоа што сите сте јаки на вилица. Но не ми е поентата тоа, овде сите сме со една цел, заедничка и дај да си помагаме.

Од декември дојде новиот Вицепрезидент, па дојдоа избори и администрацијата потона во изборие.

Но пред се, Вицепрезидентот е најглавниот виновник заедно со меѓуВладата што беше на власт од декември до јуни (после изборите до формирањето на нова Влада). Истата беше од БСП, сегашната опозиција што од секогаш била против целиот процес на давање државјанства. И Јотова, сегашниот Вицепрезидент е нивни кандидат.

Ама тешете се со квази-информации, ваљда така ви е подобро во животот.[DOUBLEPOST=1513728462][/DOUBLEPOST]
[DOUBLEPOST=1513697018][/DOUBLEPOST]toj sve zaev gu ukoci rabotata sto potpisa taj dogovor i ne se nadajte dek ke zemete zatoj on vikase za zivot vo makedonija samo davat od tatko majka od nisto drugo ni od bratucedi ni od zdruzenija poz samo da znae ke doat pa izbori ja mislim dek nema ni 1 da iskoci da glasa[DOUBLEPOST=1513697204][/DOUBLEPOST]
pa se ceka okole 1godina i nesto ke ti se smeni 2 pati neli koga gledas i 3 pat se ceka dzadniot potpis od vicepremierot ali do tam ako dojdes zimas go[DOUBLEPOST=1513697385][/DOUBLEPOST]
pa tesko zs godinite i datumot strogo gledat na toj ti prasaj koga vadis izvod od tamu da smutat da smenat godinata probaj taka poz[DOUBLEPOST=1513697496][/DOUBLEPOST]
pa da ama sve zavisi so kakvi dukumenti si

Заев, Заев, Заев...цела Струмица му има БГ пасош и повторно е најбогата во Македонија поради луѓето што си одат од таму но и се враќаат, па инвестираат. Ама Заев е крив.

Воопшто не се вклучувам во форумов повеќе, отидовте сите со умот.

Едно е да те заебат, друго е да сватиш дека те заебале. Не си лепи вечна опозиција, тоа сакаш да веруваш. Друго, ова не е политичка тема и те молам воздржи се или бистри политики на друга тема, ги има овде на форумот. Трето соочи се со фактите, реалноста види ја, едно беше пред а друго по договорот. Нејсе, јас се изразив како што се,изразив за да не забегаме од темата, а изгледа забегавме. Воздржи се од вреѓање, покажи култура, затоа што сите сте јаки на вилица. Но не ми е поентата тоа, овде сите сме со една цел, заедничка и дај да си помагаме.
Излеговме надвор од тема, ќе ти постирам уште една изјава да видеш дека договорот нема врска со не давањето на државјанства.

Вистинското решение како да се справиме со тоа што наши државјани аплицираат за пасоши на други земји, на земји членки е да ја зголемиме атрактивноста на македонскиот пасош. Вистински долгорочно решение како да се соочиме со овој предизвик е пасошот на РМ да стане пасош на земја членка на ЕУ. И затоа е многу важно да направиме се што можеме да ја искористиме шансата што се црта полека за 2018 година, рече министерот Димитров.

lg.php

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom