Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
2.816
Поени од реакции
1.088
Мене ме интересира дали СЈО ќе отвара истраги за криминалите на ДУИ ? Или бомбите на Зајко кукурајко важеше само за ВМРО ДПМНЕ ? Ако не се отвара истрага за ДУИ тогаш Иванов како претседател ќе мора да даде генерална амнестија бидејќи ДУИ е најголема потврда дека СЈО и бомбите важеа само за ВМРО ДПМНЕ како политичка хајка.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Мене ме интересира дали СЈО ќе отвара истраги за криминалите на ДУИ ? Или бомбите на Зајко кукурајко важеше само за ВМРО ДПМНЕ ? Ако не се отвара истрага за ДУИ тогаш Иванов како претседател ќе мора да даде генерална амнестија бидејќи ДУИ е најголема потврда дека СЈО и бомбите важеа само за ВМРО ДПМНЕ како политичка хајка.
А што ако нема криминали кај ДУИ, пак да има генерална амнестија ?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Нема грешка за тебе. Една генерална амнестија од Иванов, за трета маса лево.

Член од
21 мај 2008
Мислења
10.979
Поени од реакции
11.620
Ако не се лажам, укинат е членот по кој Хорхе тогаш им даде амнестија па ја повлече.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
denes tezok den za dpmne
od edna strana i oficijalno imaat raskol u partija, golem, od druga sjo im go probi planot za stranskite sluzbi, i nabavuvanjeto na oprema so koja sakale vsusnost da dokazat deka stranski sluzbi prisluskuvale u zemjava.
gospod neka ni e na pomos so vakva opozicija, ako mislevte deka pogolemo dno od sdsm kako opozicija nemalo, gadno ste se zaebale, ovie probija sve, i nafta i sve do magmata dole otidoa.
СДСМ беа слаба опозиција 10 години, овие па воопшто не ни може да се наречат опозиција !
Јасно е како бел ден дека следниве 10 години Македонија ќе биде без никаква опозиција ... освен ако се формира некоја нова партија која ќе ги впие незадоволните од ДПМНЕ и незадоволните од СДСМ, друго чаре нема !

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
I sto Silvaneva da si lapa ako Zaev ne e osuden ?
Не знам.
Мислам дека е јасно што сакам да кажам. Се работи на згаснување на оваа држава и создавање на друга. Со играчи на кои им се чисти патот. Или, целта ги оправдува средствата.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Тоа со камерите е најбедниот изговор. Најмалку една новинарска екипа што чекаа надвор пред суд радо би се откажала од камерата и микрофонот само да се одржело рочиштето за господинот Груевски.
Можеле и со мобилен телефон да снимаат.[DOUBLEPOST=1513722333][/DOUBLEPOST]
A be vidi sega taka se zborese i za sdsm koga dojde Zaev kako pretsedatel pa vidi kade stignaa.Edno treba da znaes a toa e deka bez vmro i sdsm zaedno krupni prasanja ne moze da se resavaaat vo ovaa drzava.
Заев (односно неговите ментори) покажаат дека може.[DOUBLEPOST=1513722461][/DOUBLEPOST]
Погнасно и попревртливо човече нема во македонската политика,лигав црв
Ех нема. Има, има..[DOUBLEPOST=1513722550][/DOUBLEPOST]
.. б.т.в., СЕГА СЈО отвараат Истрага Продуцент за случка од 2009 !! ало, нели самите тие од СЈО кажавте дека абсолутно застаруваат такви работите за 6 години ???
Нели СЈО имаше можност да поднесува обвиненија до јуни/јули?[DOUBLEPOST=1513722664][/DOUBLEPOST]
Ај да пробам по 3 пат:

Правото НИКОЈ НЕ ГО ОСПОРУВА.
Начинот на кој се прави е спротивно на закон за протести.

Те молам напиши на гугле закон за протести, отвори го и прочитај.
10 члена мислам беа.
Не смееш целосно да спречуваш движењето на другите.
Јас сум против блокади при протестирања, ама некој шатори подигна пред влада, 24/7. Тоа е наследно право. :)[DOUBLEPOST=1513722784][/DOUBLEPOST]
А што ако нема криминали кај ДУИ, пак да има генерална амнестија ?
Изгледа дека нема. ;)
Не им е Вицето близок изгледа.

Последно уредено:
P

psychostasia

Гостин
Нели СЈО имаше можност да поднесува обвиненија до јуни/јули?
18 месеци од денот кога ќе добие материјал за истражување во рок од 5 години колку што јас знам. Ако добијат утре материјали ќе имаат уште 18 месеци за истражување на истите и да покренат обвинение.

S

silmarillion

Гостин
А што мислиш зошто Бејли го урна Грујо? За да намести свој човек и да ја управува партијата оти Грујо му откажа послушност. Исто така Бејли ги намести и сдс на власт оти може да го управува Заев и со тоа да ја управува државата. Што значи Бејли е и вмро и сдс, а со тоа што му нареди на Аљи да не прави коалиција со Грујо докажува дека и дуи се негови. Тоа ти е премиер!
Искрено ако не е ова вистина ништо ид државава.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.156
Поени од реакции
16.294
за да се прикажат објективни ќе поднесат некој ситни работи што ќе ги замачкаат....
18 месеци од денот кога ќе добие материјал за истражување во рок од 5 години колку што јас знам. Ако добијат утре материјали ќе имаат уште 18 месеци за истражување на истите и да покренат обвинение.
има и друго... сега покренаа случај Продуцент од 2009 а самото СЈО кога се зборуваше за Сопот кажа дека постои абсолутна застареност од 6 години...
.. а и ОЈО истресува глупости, пред 3-4 недели испадна во медиуми некој нов случај и набројуваа некој коруптивни дела и од 2004, што е повеќе од смешно.
Друго е да се излезе со Предлог Закон за НЕЗАСТАРУВАЊЕ на транзициона корупција од 1991 навака....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom