Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
На исто сме. И јас сум со фотокопија од воена книшка од дедо ми и сум на дополнитена. Не знам дали да вадам и потврда од воен архив од В.Трново или само оригиналната (заедно со сите изводи од матичните книги од мене до дедо ми) да ја поднесам со Молба во Министерството...
Odnesi ja samo orginalna voena kniska so site izvodi povrzani so tvojot predok. Jas taka ja zavrsiv celata procedura.

Здраво на сите,

Дали некој знае телефонски број од бугарскиот клуб во Битола?

Фала ви!

Sent from my HUAWEI MLA-L11 using Tapatalk

Да прашам, имам стар бугарски документ од прадедо на него пишува дека е роден 1887, а во македонски документи пишува 1888, другото дата место и татко се во ред, дали би го прифатиле така или треба да се докажува нешто ??

Епа истите однеси ги оригинал во МП пошо тоа ти го бараат - документите врз база на кои што си добил произход и евентуални други (за тие што немаат како твоите).
Постирано е претходно тоа.[DOUBLEPOST=1513643835][/DOUBLEPOST]

Само со тоа или поткрепа со потврда од Здруженија?
[DOUBLEPOST=1513697018][/DOUBLEPOST]toj sve zaev gu ukoci rabotata sto potpisa taj dogovor i ne se nadajte dek ke zemete zatoj on vikase za zivot vo makedonija samo davat od tatko majka od nisto drugo ni od bratucedi ni od zdruzenija poz samo da znae ke doat pa izbori ja mislim dek nema ni 1 da iskoci da glasa[DOUBLEPOST=1513697204][/DOUBLEPOST]
Zdravo na site. Bev na intervju pred 3 nedeli. Sega sto sleduva kolku se cheka i kako se menja statusot dodeka ne iskochi drzavjanstvo :) Vi blagodaram
pa se ceka okole 1godina i nesto ke ti se smeni 2 pati neli koga gledas i 3 pat se ceka dzadniot potpis od vicepremierot ali do tam ako dojdes zimas go[DOUBLEPOST=1513697385][/DOUBLEPOST]
Да прашам, имам стар бугарски документ од прадедо на него пишува дека е роден 1887, а во македонски документи пишува 1888, другото дата место и татко се во ред, дали би го прифатиле така или треба да се докажува нешто ??
pa tesko zs godinite i datumot strogo gledat na toj ti prasaj koga vadis izvod od tamu da smutat da smenat godinata probaj taka poz[DOUBLEPOST=1513697496][/DOUBLEPOST]
Zdravo druze jas cekam od maj 2014 god.
pa da ama sve zavisi so kakvi dukumenti si

Последно уредено:
Z
drugu su menjali datum na dedu kad je uzimao izvod iz maticne knjige rodjenih..napisali su mu isti kao u vojnu knjizicu i trebalo bi da prodje..jer se nije poklapao datum rodjenja

[DOUBLEPOST=1513697018][/DOUBLEPOST]toj sve zaev gu ukoci rabotata sto potpisa taj dogovor i ne se nadajte dek ke zemete zatoj on vikase za zivot vo makedonija samo davat od tatko majka od nisto drugo ni od bratucedi ni od zdruzenija poz samo da znae ke doat pa izbori ja mislim dek nema ni 1 da iskoci da glasa[DOUBLEPOST=1513697204][/DOUBLEPOST]
pa se ceka okole 1godina i nesto ke ti se smeni 2 pati neli koga gledas i 3 pat se ceka dzadniot potpis od vicepremierot ali do tam ako dojdes zimas go[DOUBLEPOST=1513697385][/DOUBLEPOST]
pa tesko zs godinite i datumot strogo gledat na toj ti prasaj koga vadis izvod od tamu da smutat da smenat godinata probaj taka poz[DOUBLEPOST=1513697496][/DOUBLEPOST]
pa da ama sve zavisi so kakvi dukumenti si
Zdravo so vencalni od baba i dedo.. Svidetelsvo od dedomi zavrseno uciliste vo bg.. Dokumeti od arhivot nivni za dedomi i pradedomi.. Odneseni na dopolnitelna vo oktovri 2015 god. Inaku interviju maj 2014.pozz i so sreka.

Toa e normalno tolku da se cheka? ili kaj tebe ima nekakov problem ? zosto mene mi kazhaa za 9 meseci treba da iskochi

Sigurno posrednikot ti kazal hahaha isto kako na komsikata deka koga ke e na finalna da mu javi da zakazr za slikanje hahahah. Znaci sala na strana posle intervjuto se ceka na zadolzitelna 12-13 meseci, kaj mene bese 12 pa odis na finalna 3-5 meseci pa ako e se vo red na potpis uste 3 meseci mislam ako ne i poveke. Ama toa e znaci bez zastoj ako ima nesto ke te stavat na dopolnitelna posle finalnata i se ceka uste + dodatno 1 godina.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom