Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
ete sega proveriv i me ima na toj spisok no jas imam dobieno proushod vrz osnova na star dokument, bugarska voena kniska i licna karta na istiot t.e mojot dedo.Izgleda ima nepismeni tamu sto pregleduvaat!!!!

Епа истите однеси ги оригинал во МП пошо тоа ти го бараат - документите врз база на кои што си добил произход и евентуални други (за тие што немаат како твоите).
Постирано е претходно тоа.[DOUBLEPOST=1513643835][/DOUBLEPOST]
zdravo da prsam ideli procedurat uste imam podneseno od 1 bratuced dukumenti pred 1 mesec bev na intervju dali ima sansi da iskoci eli e ukineto so bratucedi fala

Само со тоа или поткрепа со потврда од Здруженија?

Дали има некој што е вратен на дополнителна со запирка или само на дополнителна проверка а однел оргинални стари документи поврзани со изводи и легализирани во БГ. Јас мислам такви дека нема туку дека сите што се вратени се со копии и документи од братучеди,тетки,вујковци итн....

mora li tie dopolnitelni dokumenti da se dostavat vo MP ili moze i vo bg ambasada vo Skopje,prasuvam zatoa sto jas celata procedura ja vodam preku ambasadata vo Skopje

Дали има некој што е вратен на дополнителна со запирка или само на дополнителна проверка а однел оргинални стари документи поврзани со изводи и легализирани во БГ. Јас мислам такви дека нема туку дека сите што се вратени се со копии и документи од братучеди,тетки,вујковци итн....
jas sum so potvrda od V.T krstenici od bugarska egzarhija site so izvodi povrzani i pasos od seatra so potvrda za rodbinska vrska od opstina i eve na dopolnitelna 10 mesec.

Zdravo na site. Bev na intervju pred 3 nedeli. Sega sto sleduva kolku se cheka i kako se menja statusot dodeka ne iskochi drzavjanstvo :) Vi blagodaram

Toa e normalno tolku da se cheka? ili kaj tebe ima nekakov problem ? zosto mene mi kazhaa za 9 meseci treba da iskochi

Zdravo na site. Bev na intervju pred 3 nedeli. Sega sto sleduva kolku se cheka i kako se menja statusot dodeka ne iskochi drzavjanstvo :) Vi blagodaram

Зависи со кои документи си, зависи и дали си однел документи во МП (истите што си ги однел во ДАБЧ), зависи од други комбинаторики и зависи колку се спори во МП.

А, инаку, за година дена би имал државјанство - ако е сето ОК. Среќна Нова 2019!

Инаку, добро е што почнаа со рокови за достава на документи - јануари, февруари, март - за оние што се на дополнителна проверка. Бар знаете на што сте, зборувам за време.

Sega ne mi e jasno dali vrakjat so poteklo od ДАВЧ sto go vadat posrednicite od “strumica” jas sum so toa poteklo i eve vekje dva meseca mi e По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.

Луѓе има ли некој поново искуство со вадење на потврда од Воен архив од Велико Трново? Колку време трае онлајн процедурата, вреди да ја почнам или да си одам таму директно?

ete sega proveriv i me ima na toj spisok no jas imam dobieno proushod vrz osnova na star dokument, bugarska voena kniska i licna karta na istiot t.e mojot dedo.Izgleda ima nepismeni tamu sto pregleduvaat!!!!
На исто сме. И јас сум со фотокопија од воена книшка од дедо ми и сум на дополнитена. Не знам дали да вадам и потврда од воен архив од В.Трново или само оригиналната (заедно со сите изводи од матичните книги од мене до дедо ми) да ја поднесам со Молба во Министерството...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom