Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
ко повторачки папагал сум ви кажав и ви кажувам ДОАГААТ ПОДОБРИ ВРЕМИЊА стрпетесе ништо неможе преку ноќ,државјанства има за сите освен за оние со проблеми со законот и ова ке биде последниот бран кој ке го пуштат,и не ме прашувајте ништо ке дојде време да си ВИДИТЕ САМИТЕ а не друг да ви соли памет...

Какви проблеми со законот? Тоа значи ние што немаме стари документ од предок ?

МОже ли помош на странава justicegoverment.bg во горното поле кога ќе внесам
Молба вх.номер
ПИН

Ми го јавува ова " Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство"

Додека во долниот дел (по консултаски пат) кога ќе внесам број ми го јавува ова
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.

Кое од ова е валидно горното или долното и до каде одприлика ми е пасошот?

Кај беше на интервју Софија или амбасада ???, ако си бил во Софија внесуваш во горните полиња, ако си преку амбасада внесуваш доле каде што пишува Т'рсене на преписки подадени по консулски п'т
А пасош неможеш да извадиш додека немаш државјанство ;)

Кај беше на интервју Софија или амбасада ???, ако си бил во Софија внесуваш во горните полиња, ако си преку амбасада внесуваш доле каде што пишува Т'рсене на преписки подадени по консулски п'т
А пасош неможеш да извадиш додека немаш државјанство ;)

Во софија бев. Работата е што кога ќе внесам и горе ми јавува едно, а долу друго.

Имаш до БГ амбасада за превод Љупчо се вика , ќе ти ги преведат за еден ден, а наредниот ден ќе влезеш во амбасада и ќе ти ги заверат(легализираат) ако ти треба број пиши во ПП[DOUBLEPOST=1513542143][/DOUBLEPOST]

?????? некој ?????
Немам вакво искуство ама мое мислење е дека ќе ти треба една молба и прецизно да ги наведиш сите документи што ги поднесуваш.[DOUBLEPOST=1513546079][/DOUBLEPOST]
Во софија бев. Работата е што кога ќе внесам и горе ми јавува едно, а долу друго.
Кога беше на интервју во Софија?

2014
Немам вакво искуство ама мое мислење е дека ќе ти треба една молба и прецизно да ги наведиш сите документи што ги поднесуваш.[DOUBLEPOST=1513546079][/DOUBLEPOST]
Кога беше на интервју во Софија?

хеј принцезо како си изгледаш супер,,што направи до каде си,ти беше само со потврда от БККС така, чекаше потпис колку што се секавам..поз.до теб.[DOUBLEPOST=1513554162][/DOUBLEPOST]
никој несака проблематичен качак човек кој ИМА/Л проблеми со полицијата и судството,тие што се чисти без разлика на док.(потврди стари док. и сл.)ке добијат...[DOUBLEPOST=1513554304][/DOUBLEPOST]чекај малку батец ништо не те разбрав,,колку имаш чекано от денот на интер.до сега до овој статус?и со што док.си??патем честито

Последно уредено:
Најдов инфо за потпишани укази за годинава па да споделам:
Од 01.01.2017 до 30.09.2017 Јотова потпишала вкупно 88 укази за 4040 лица, а Отказ добиле 469 лица. Македонци што добиле државјанства се 1184 (од јануари до декември).
Најчести причини за Отказ биле:

БГ01.png
БГ02.png

Dali nekoj znae,sto znaci ovaa, ovaa e prepiska na bratuched mi, taka mu bilo vekje edna nedela ,inaku toj e preku ambasadata vo sk, intervju april-ovaa godina,

Attachments

• ambasada.png
    ambasada.png
    201,3 KB · Прегледи: 119
kolku vreme treba za legaliziranje na mkd izvodi?
mozam sabajle da stignam vo 09h kaj notar vo sofija,da legaliziram i da stignam do 15h da podnesam dopolnitelni dokumenti vo ministerstvo za pravda?

Најдов инфо за потпишани укази за годинава па да споделам:
Од 01.01.2017 до 30.09.2017 Јотова потпишала вкупно 88 укази за 4040 лица, а Отказ добиле 469 лица. Македонци што добиле државјанства се 1184 (од јануари до декември).
Најчести причини за Отказ биле:

Прегледај го приврзокот 182004
Прегледај го приврзокот 182005

1184.

И ај речи нешто позитивно после инфото дека има 50000 преписки моментално, што во голем дел се и заглавени.

:facepalm:

kolku vreme treba za legaliziranje na mkd izvodi?
mozam sabajle da stignam vo 09h kaj notar vo sofija,da legaliziram i da stignam do 15h da podnesam dopolnitelni dokumenti vo ministerstvo za pravda?
Legaliziraj gi odma vo ambasada vo skopje

Sent from my SLA-L22 using Tapatalk

ne znaev za ova.bas vnatre vo ambasadata? ima notar vo sklop na ambasadata?
Легализирајне оди еден ден напрај како шо ти кажаја однеси ги од сабајле во амбасада да си ги земиш другио ден доколку сакаш истио се плајча плус а Софија само да ги доставиш

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Проблеми со законот е да бидеш криминалец, осуден за нешто, а не да ти недостасува документ за потекло.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom