Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Значи батали филозофии . Си имаш тука доволно филозофи , со нив филозофирај што и како. Со мене ти кажав, земаш 100 коли, едно црево во ауспухот во секоја од нив, другиот крај од цревата низ џам во собата, ги стартоваш и си влегваш во соба. Во исто време јас го распалвам огнот од дрва, палам цигарче и нека нека ни звонат на моб на секој 10 минути. Кој прв нема да крени изгуби.
Има еден филозоф овде, со диплома, со „тапија“.
Кога едно домаќинство запали „шпоре“, тоа гори и до 20 саати дневно. Најмалку10-на саати. И тоа го прават сите кои не се греат на струја или парно. А кола се вози во просек 1 саат дневно, да речеме. И тоа може и не секојдневно.
Затоа мислам дека греењето е најголемиот загадувач.[DOUBLEPOST=1513525789][/DOUBLEPOST]
Села изјави дека сега останале со два пратеници, откако еден пратеник од АА преминал во ДУИ.
Ова треба законски да се забрани. Ова е мамење на избирачите.

Последно уредено:
Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Неам ја проблем со тоа што се занимавате со мене. Слободно продужете.
jedino nesto sto kje produzi e ti da bides glup i retardiran partiski poltron pod naem.
prvo si pcuel `komunjari` pod naem
sea pcues `vmoroni` pod naem.
svoe mislenje ni slucajno. nikoj ne ti plakja za sopstveno mislenje,taka da vekje imas zaboraveno kako izlgeda toa.
bitno da se vrti para

Член од
2 јули 2009
Мислења
90
Поени од реакции
46
Има еден фолозоф овде, со диплома, со „тапија“.
Кога едно домаќинство запали „шпоре“, тоа гори и до 20 саати дневно. Најмалку10-на саати. И тоа го прават сите кои не се греат на струја или парно. А кола се вози во просек 1 саат дневно, да речеме. И тоа може и не секојдневно.
Затоа мислам дека греењето е најголемиот загадувач.
Проблемот не го прават „шпорињата“, туку нивната енормна концентација на мал простор во котлина позната по атмосферски инверзии. Тие во руралните предели само даваат шмек на зимска пасторала во воздухот , ама во просторот на кој е начукана бар пола Македонија гушат, смрдат и загадуваат.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.267
Поени од реакции
8.634
Филип Петровски се жали на опструкции од страна на Мицковски, т.е. бара целото членство на ДПМНЕ да биде вклучено во изборот на претседател на партијата, сегашниот модел бил дискриминирачки кон обичното членство. Иначе, мислам дека Филип Петровски би имал пристојни шанси да биде претседател на ДПМНЕ ако наместо делагатите, гласа целото членство на ДПМНЕ (и нормално ако изборниот процес е легитимен). Овој Мицковски е ептен опскурен лик.

Од ова ништо нема да се случи, изборот ќе биде меѓу Мицковски и Поповски. Најважно е прашањето како ќе се однесува ДПМНЕ по изборот на нов претседател.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.992
Поени од реакции
83.366
jedino nesto sto kje produzi e ti da bides glup i retardiran partiski poltron pod naem.
prvo si pcuel `komunjari` pod naem
sea pcues `vmoroni` pod naem.
svoe mislenje ni slucajno. nikoj ne ti plakja za sopstveno mislenje,taka da vekje imas zaboraveno kako izlgeda toa.
bitno da se vrti para

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.388
Во книгите по географија пишувани уште пред 2006г (географијата од која учев средно беше 2002 печатена, основно во времето на Бране) пишуваше дека во скопската котлина има највеќе магла во годината, додека во Охрид имало најмалку магла,
е сега дали тоа во Скопје било само магла не знаеме оти немало мерни инструменти,

најефтино решение е Скопјани да се грејат на струја и да си возат електрични коли, ама за да се случи тоа ќе ни треба нуклеарна централа или 10-тина илјади ветерници кој никогаш нема да ги имаме.[DOUBLEPOST=1513526762][/DOUBLEPOST]
Кај бе јака, алкалоид, јака дали и постои во моментот.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.388
Не верувам дека нешто лошо може да му се деси на овој со златното одело.
На тебе изгледа ти и носат на послужавник во болницата, затоа незнаеш кај се наогаш.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.992
Поени од реакции
83.366
На тебе изгледа ти и носат на послужавник во болницата, затоа незнаеш кај се наогаш.
Абе ја иам вошки и спијам на таван. Остај ме ти мене, ја сум лош.
Него да видиме како може на господинот Груевски како да му се помогне. Нека не организира некој на спонтани протести или нешто слично.
Тоа што не знаеш дека Чифлиганец носи златно одело, не е ништо чудно, пошто нема везе со Копјето на Македонија.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.210
Неам ја проблем со тоа што се занимавате со мене. Слободно продужете.
Никој не се занимава со тебе на начин на кој ти би посакувал да се занимаваат ама ти никако да се сетиш а и очигледно никој нејќи да ти кажи. Додуша ете јас ти кажувам, не за друго туку да не ме гризи совеста пошто никогаш не сум се согласувал да се заебаваат луѓе со посебни потреби.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.388
Абе ја иам вошки и спијам на таван. Остај ме ти мене, ја сум лош.
Него да видиме како може на господинот Груевски како да му се помогне. Нека не организира некој на спонтани протести или нешто слично.
Тоа што не знаеш дека Чифлиганец носи златно одело, не е ништо чудно, пошто нема везе со Копјето на Македонија.
Остај го Грујо на него му нема спас, дај кажи шо е проблемот шо не користиш дијазепам од алкалоид, оној повкусен да не е:D или има подобри форумски преформанси:P

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.210
И двајцата ќе пцоисате многу брзо, ако го изведете тоа. Озбилен си со примеров со водата?
Колку брзо на пример? Имаш правено некои тестови, анализи, личен пример па вака шо си толку сигурен? Колку што памтам ти изјави дека си пушач. И како, кој живот ти е овој по ред, само немој да ми речиш дека си викенд пушач кој пали 3 цигари неделно. А за водата да смртно сериозен сум и затоа пак ке те прашам. Водата штетна е или не е по човековото здравје. И да нема забуни правиме муабет за бактериолошки чиста слатководна исправна вода за пиење.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom