мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 18.849
- Поени од реакции
- 23.210
Незнам кој ваши победија, знам дека моите растур праватОстај изборите сеа, не се разбирам јас во политика, него ете те глеам и јас тебе учен чоек па еден подруг мубает,
Пошто во сообраќај не учествуваат само патнички автомобили, сообраќајниот ток е хетероген, имаш земјоделски, градежни машини, товарни возила итн...сето тоа по коефициент се сведува на патнички возила, тоа се Еквивалент на Патнички Автомобил, ПАЕ акроним, кога ќе се хомогензира сооб. ток, односот на број на возила во ПАЕ и изминати километри во просек, карикирано, носи до нешто шо се вика Просечен Годишен Дневен Сообраќај, еве да речиме за град Скопје.
Домаќинство во статистиката се зема за четричлено семејство, одприлика има и затоа податоци колкави емисии годишно произведува едно домаќинство кое се грее на фосилни горива, исто на територија на Скопје,
Кога ќе вкрстиш овие деве ќе видиш соодносот кој за еден квартал да речиме, малку е покомплексно да се направи ова за специфичен временски пресек да биде попрецизно, конкретно грејна сезона колку тра официјално според Топлификација.
Ама и тоа може да се направи, ништо страшно ако некаде е рутина кај нас може еднаш да се направи.
Само треба добра воља, а и партиска книшка да не биде предуслов во вработување.
Инаку ова се детски болести за сите поголеми градови, само кај нив системски се отклонети, пред едно 30г.
Ако се одвивало се во нормални услови како биле прокетирани работите не би дошло до ова, чисто резултат на еден корумпиран дисфункционален систем Војводо.
Битно нашите победија бе
А генерално за Скопје искрено не се притресвам многу. Секако повеќето секогаш можат да си се вратат таму од каде што дојдоја нивните после земјотресот. И дај некој нека им кажи дека во републикава наша има и други градови освен Скопје. Мадињата ни ги потекоја со тоа нивно загадување како божем крај на светот да е ако Скојпе имало загаденост.[DOUBLEPOST=1513464947][/DOUBLEPOST]
Значи батали филозофии . Си имаш тука доволно филозофи , со нив филозофирај што и како. Со мене ти кажав, земаш 100 коли, едно црево во ауспухот во секоја од нив, другиот крај од цревата низ џам во собата, ги стартоваш и си влегваш во соба. Во исто време јас го распалвам огнот од дрва, палам цигарче и нека нека ни звонат на моб на секој 10 минути. Кој прв нема да крени изгуби.Абе вoзилaтa нa млекo ли вoзaт пред дa пoчне дa се лoжи?
Последно уредено: