Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.210
Остај изборите сеа, не се разбирам јас во политика, него ете те глеам и јас тебе учен чоек па еден подруг мубает,

Пошто во сообраќај не учествуваат само патнички автомобили, сообраќајниот ток е хетероген, имаш земјоделски, градежни машини, товарни возила итн...сето тоа по коефициент се сведува на патнички возила, тоа се Еквивалент на Патнички Автомобил, ПАЕ акроним, кога ќе се хомогензира сооб. ток, односот на број на возила во ПАЕ и изминати километри во просек, карикирано, носи до нешто шо се вика Просечен Годишен Дневен Сообраќај, еве да речиме за град Скопје.

Домаќинство во статистиката се зема за четричлено семејство, одприлика има и затоа податоци колкави емисии годишно произведува едно домаќинство кое се грее на фосилни горива, исто на територија на Скопје,

Кога ќе вкрстиш овие деве ќе видиш соодносот кој за еден квартал да речиме, малку е покомплексно да се направи ова за специфичен временски пресек да биде попрецизно, конкретно грејна сезона колку тра официјално според Топлификација.

Ама и тоа може да се направи, ништо страшно ако некаде е рутина кај нас може еднаш да се направи.

Само треба добра воља, а и партиска книшка да не биде предуслов во вработување.

Инаку ова се детски болести за сите поголеми градови, само кај нив системски се отклонети, пред едно 30г.

Ако се одвивало се во нормални услови како биле прокетирани работите не би дошло до ова, чисто резултат на еден корумпиран дисфункционален систем Војводо.

Битно нашите победија бе :)
Незнам кој ваши победија, знам дека моите растур прават ;)
А генерално за Скопје искрено не се притресвам многу. Секако повеќето секогаш можат да си се вратат таму од каде што дојдоја нивните после земјотресот. И дај некој нека им кажи дека во републикава наша има и други градови освен Скопје. Мадињата ни ги потекоја со тоа нивно загадување како божем крај на светот да е ако Скојпе имало загаденост.[DOUBLEPOST=1513464947][/DOUBLEPOST]
Абе вoзилaтa нa млекo ли вoзaт пред дa пoчне дa се лoжи?
Значи батали филозофии . Си имаш тука доволно филозофи , со нив филозофирај што и како. Со мене ти кажав, земаш 100 коли, едно црево во ауспухот во секоја од нив, другиот крај од цревата низ џам во собата, ги стартоваш и си влегваш во соба. Во исто време јас го распалвам огнот од дрва, палам цигарче и нека нека ни звонат на моб на секој 10 минути. Кој прв нема да крени изгуби.

Последно уредено:
D

Daedalus

Гостин
Незнам кој ваши победија, знам дека моите растур прават ;)
А генерално за Скопје искрено не се притресвам многу. Секако повеќето секогаш можат да си се вратат таму од каде што дојдоја нивните после земјотресот. И дај некој нека им кажи дека во републикава наша има и други градови освен Скопје. Мадињата ни ги потекоја со тоа нивно загадување како божем крај на светот да е ако Скојпе имало загаденост.[DOUBLEPOST=1513464947][/DOUBLEPOST]
Значи батали филозофии . Си имаш тука доволно филозофи , со нив филозофирај што и како. Со мене ти кажав, земаш 100 коли, едно црево во ауспухот во секоја од нив, другиот крај од цревата низ џам во собата, ги стартоваш и си влегваш во соба. Во исто време јас го распалвам огнот од дрва, палам цигарче и нека нека ни звонат на моб на секој 10 минути. Кој прв нема да крени изгуби.
Ок, ама чадот да не ти иде низ оџак, туку у соба. Ја гарантирам дека и двајцата ќе пцоисате.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Vreme e da pocnes da verues edino ako si slep pa ne vidis sto se desava, ako sakas da ti kazam za nekoi desavanja u Kumanovo.

Послато са A5 уз помоћ Тапатока
да беше господинот гујо гуевски немаше да се дешаваат тие работи.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.210
Ок, ама чадот да не ти иде низ оџак, туку у соба. Ја гарантирам дека и двајцата ќе пцоисате.
Па нормално инаку која е поентата. Двајцата ќе пцовисаме порано или покасно , ама по неговата теорија би требало јас многу побрзо. Ако алудираш на тоа дека штетно е и тоа и тоа и дека ќе се задушиме и двата, јас пак можам да ти речам секако ако се држам по твојата филозофија дека и водата за пиење е штетна и дека воопшто не е мал бројот на луѓе кои цркнале од неа. И сега според тебе водата за пиење е штетна или не ?

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Gasifikacijata na Skopje ke povleche meshanje na Rusija vo vnatreshnite raboti na zemjava, a nie NATO nastroeni. Najlesno ke bide da gi sramnime so zemja Vodno i Skoska Crna Gora i reshen problem.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Не можам никако да ја согледам потребата на Заев, со речиси секој свој потег да го оправда епитетот што му го доделил Верушевски во скајп транскриптите кои беа пласирани во јавноста, веројатно никој од твитер елитата никогаш нема ни чуено за шо конкретно се залагал Ванчо Михајлов, од каде потекнува таа идеа за Швајцарија на Балканите, дали можат да ја состават слагалицата и да сфатат во кој правец не носат последните неколку потези?

Прво после „големата дипломатска победа“ во потпишувањето на Договорот за добрососедство со Бугарија, значи договор кој и лаик согледува дека формално правно е чист пораз за нас, по се изгледа не прават разлика помеѓу компромис и капитулација.
Еве релативно кратко време после тој чин на капитулација, името на Република Македонија се лиферува како тема на разговор на формални средби помеѓу претставници на Бугарија и Грција, шо упм е постигнато со тој договор не ми јасно?
Само неколку дена откако беше потпишан тој капитулантски лист хартија, Министерката за Надворешни работи на Бугарија јавно изјави дека додвките Горна и Северна се пак за нив неприфатливи, настарна дипломатската офанзива во која избоксуваа постоење на бугарско малцинство во Албанија, и некоја бројка од 200к бугари во Северна Грција.
Тука ништо.

Второ, има причина поради која ниту еден МКД Премиер не бил во официјална посета на Косово, не знам дали знаат но и Рамуш Харадинај и Хашим Тачи се обвинети за воени злосторства, покрај нив соучесници им се пола функционери на таа српска покраина.
Е сега кога веќе Али Ал Зајаси и Комнадант Форина се авторитети тука, двајца терористи, овие претходно споменатите не би требало да се ништо полоши, прашање е кој ги амнестираше нашиве и кој го легитимираше Форина.
Законот пак за јазици т.е за албанзиација е приказна сама по себе, уште кога ќе се дојде она „ама па ништо не губиме/те“ и кога истото ќе стави во корелација со територијалната реорганизација од која исто така ништо не се изгуби, ептен е јасна целта.
Доколку после таа територијална реорганизација, се изградеа хармонични средеини, каде кохабитацијата на различни етникуми би била сосем нормална појава без поголоеми турбуленции, мислам дека некои работи сами по себе ќе си дојдеа, се разбира без некој значаен отпор, вака после создавањето на етнички чисти средини во доминантно албански средини, тешко за некои чекори, во најмала рака би биле контрапродуктивни. Западен Балкан не е Западна Европа, сакале ние или не, според Македонија не, а и не може да биде Швајцарија на Балканите, колку и да не сакаат т.н македонски синдром е во суштина Македонски народ.

За оние кои не знаат, постои онлајн петиција до Собранието на РМ
Да се повлече Законот за употреба на јазиците од понатамошна процедура

После се е јасно која е крајната цел на Албанците, не само кај нас туку на Блаканот, така да од мене сигурно не наидуваат на одобрување, од се срце се надевам дека тука ќе застане тој национализам пред да премине во отворено непријателство а сите знаеме кон што тоа води.
Мислам дека е време да се остави настрана онаа комитрагедија од правосуден систем која ја имаме да прави што прави со корупцијата, и ДПМНЕ да даде БЕЗУСЛОВНА поддршка на СДСМ во запирањето на овој албански националзиам без преседан, еве веќе е прекршено правилото за „победник со победник“ и верувам дека барем една партија од албанскиот политички блок ќе смогне сили и ќе се вразуми за неиздржансота на нивните барања. Со таа поддршка се да се стави во рацете на СДСМ, ако нешто налик на таа grand old party останало и не е се сведено на балистичко врховистички сојуз на удбашите.

Заев изјави дека постоеле шанси да му се изврши атентат, не знам дали само проценил дека после аболицијата и објавувањето на видеото за поткуп сфати дека е постигнат плафонот на неговата политичка кариера, па оди на се или ништо (да го товари магарето), ама сигурно е дека ако направи се што бараат нема да има потреба од таков чекор, нема да вреди пет пари.

Не можам а да не се согласам :icon_lol:
Од А до Ш се убаво си кажа.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.400
Поени од реакции
24.553
Ти го бранеше господинот гујо гуевски од петни жили и цел форум го исповреѓа заради него, тебе ти е тој идол , додека гујо гуевски го упостоши македонскиот народ ти го маваше на него и од далечната оустрејлија.

nope... meni mi e gajle za nego ne mi pravi razlika koj e na vlast ama ti si glup da sfatis sto ti zboram. dur sfatis deka sam si si odgovoren za svojata idnina ke ti projde zivotot. ajde sega vrati se na drkanje na grujo pred toa sigurno i branko ne ti cinel garant i ti si go glasal grujo porano... tipicen kurton

Член од
2 јули 2009
Мислења
90
Поени од реакции
46
Очигледно проблемот со гушење на Скопје е метеоролошки,ниту греење ,ниту коли ниту железарница,цементарница Дризли.Шилегов треба само да ангажира десетина индијански врачеви кои добро го знаат танцот за призивање дожд, а и неколку додолици како вокално појачање и се ќе биде во ред.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
nope... meni mi e gajle za nego ne mi pravi razlika koj e na vlast ama ti si glup da sfatis sto ti zboram. dur sfatis deka sam si si odgovoren za svojata idnina ke ti projde zivotot. ajde sega vrati se na drkanje na grujo pred toa sigurno i branko ne ti cinel garant i ti si go glasal grujo porano... tipicen kurton
Јас многу добро знам како и што треба :)
Ама со тебе шу прајме ? Од таква убава држава како оустрејлија ти се фати да го пушиш на фамилијата овде, се гледа кој е глуп :D

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.400
Поени од реакции
24.553
Јас многу добро знам како и што треба :)
Ама со тебе шу прајме ? Од таква убава држава како оустрејлија ти се фати да го пушиш на фамилијата овде, се гледа кој е глуп :D

jas u eden post go nemam spomnato nitu pak mi e gajle za nego, najdi eden post kade sum go velical ili branel lol. toa sto ti taka gi percipiras rabotite e pokazatel deka ti nabil kompleks.

ne se sekiraj za mene, jas si go resiv zivotot odamna ovde sum za razonoda, vakvi cirkuzanti tesko na drugo mesto...

sibam jas na plaza, se nadevam imas gas maska ... mada ne se sekiraj grujo veke ne e na vlast sigurno zajo i silgov ke isporacaat pocist vozduh denovive.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
ne se sekiraj za mene
Уште мислиш дека некој се секира за тебе на форумов? Уште на сунгерот му немаш кажано да не се секира за тебе.

Покрај толку курви клецнати и коктели испиени нема шо да се секираме за тебе :pos:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.400
Поени од реакции
24.553
Уште мислиш дека некој се секира за тебе на форумов? Уште на сунгерот му немаш кажано да не се секира за тебе.

Покрај толку курви клецнати и коктели испиени нема шо да се секираме за тебе :pos:

nema de... glupo e nekoj sto se true dur go pravi budala koj stigne da se sekira za graganin od prviot svet. eve jas iskreno go zhalam i nego i red drugi ovde ama i koga mu objasnuvas nekoj prosti raboti dzabe e ne sfaka :toe:

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619

Тој не ја сакаше фамилијата, само ниту еден лош збор не кажа за неа и со цел форум се испокара бранејќи ја фамилијата.
Тој го сакаше груевизмот, ама од оустрејлија, не од овде, битно на него му беше фамилијата да е на власт ама тој да не ги чуствува последиците. :D
Ако е така како што се фали немаше да се занимава со Македонија и да ја брани фамилијата од петни жили, успешните гастербајтери другачије размислуваат :D

• Ми се допаѓа
Reactions: k3b
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom