Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.119
Поени од реакции
30.184
Не точно Коце Кабана освои 100 000 гласови, а Шилегот 150 000 гласови и тепаше уште во првиот круг на локалните, така да незнам зошто толку плачење и цвикање кога Шилег е само еден месец градоначалник
Како да ги реши проблемите, со магично стапче или пак јако да се испрди и да го отера загадениот воздух !
извини, ама 2 години ветуваат дека кога ќе дојдат на власт веднаш ќе превземат нешто, дојдоа на власт, преземаа само она што на албанците и бугарите им одговара. досеа спиеја, сеа и загадувањево да не ги изненади? :D

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.590
Доволно беше да се видат листите за советници на последните локални избори ако нешто не беше јасно уште тогаш. Тие доволно зборуваа за ситуацијата внатре во партијата. Ако тие беа најдоброто што ЕсДеЕс можеше да го понуди и издвои од членството ондак не знам оти сите некако изненаџени и збунети.

Тие не се реформирана партија, тие ви се истите гомна од времето на Бранко. Шекеринска еј! Истрошен политичар, од време кога ЕсДеЕс беа она што сега е Вмро. Заев и Анѓушев, квази бизнисмени. Незнам што може да се очекува од бизнисмен освен да си го гледа сопствениот интерес. Па и овие учениве професори во влада, без никакво достоинство и сопствено јас, марионети од типот на Хорхе.

Детски е во најмала рака со ваква констелација да се очекува нешто сериозно да се придвижи напред.
Она што ретко кој го очекуваше е дека и овие толку многу ќе потсетуваат на оние предходните.
Кураж му дадовме и ние на локалните, апсолутна власт. Народот сам си пукаше вколено.
Само колку несмасно работат тоа чудо едно. Се однесуваат како слон во продавница за стакло.

Па да му е..м, само да се зафатеа со ревидирање и укинување на сите штетни мерки и закони кои ги спроведе Дпмне во предходните 11 години ќе имаа доволно работа за до крајот на мандатот, не требаше повеќе.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Неговиот лидер е на власт поиште од пола година, тоа е доволно време за да се смисли барем краткорочно решение или сет мерки за ова. Тоа што е он зафатен со мешетарење и распродажба, или преведено по новни “ дипломатски победи’’ е друг муабет.

Лани со маски шетаа и дигаа хистри и драми, ама сега гледам ок им е воздухот на аутистите на Васиљ , што можда конечно фатија и цицка место маус.
Епа ЈБГ 11 години се труевме од ДПМНЕевски загаден воздух(прдешките на Грујо) е сега е редно да се гушиме и во СоцијалДемократски воздух !
Спасот е или седење дома во затворена просторија или маска или шал !

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
tufe i pavle na protestot denes protiv zagaduvanjeto pred vlada.
koja shizofrenija majko mila..
Pak ke te prasam kako i prosliot pat koga bea dvajcava, koj e problemot? Ne znaci deka ako si clen na nekoja partija deka se slagas so sve ili ne smee da si nezadovolen, ili pa ti taka go zamislivas toa? Na protestov ocekuvav poveke, izgleda samo na miting toa.

Shilegov neka so vraboti pametni sovetnici ako smeta deka e sam nekadaren a ne da pribiraat sekakvi roshli sto gledam deka. Vlegle a ne znaat 2+2 kolku e.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.284
Поени од реакции
26.164
Pak ke te prasam kako i prosliot pat koga bea dvajcava, koj e problemot? Ne znaci deka ako si clen na nekoja partija deka se slagas so sve ili ne smee da si nezadovolen, ili pa ti taka go zamislivas toa? Na protestov ocekuvav poveke, izgleda samo na miting toa.

Shilegov neka so vraboti pametni sovetnici ako smeta deka e sam nekadaren a ne da pribiraat sekakvi roshli sto gledam deka. Vlegle a ne znaat 2+2 kolku e.
Проблемот е што се дел од законодавна власт. И како такви може да предложат системско решение со кое ќе ги примораат градоначалниците да го решат проблемот. Нив не им треба улица за да покажат револт, бар не во оваа фаза.

Нема никаква разлика помеѓу глупото писмо на Пешевски и протестирањето на овие двајца.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Decko, spinov od partija ne ti raboti,
Gleas tuka po Silegov se pluka i ti so vestva od nikadecse ubacuvas :D

Arno so izdvoi vladava pari za PR da ima sho da se chastish. :D
Не му пoстoт сo цел тoј oнaкa си пишувa зaштo е ментaлнo бoлен,гo имaaт у сoбa сo кoмјутер зaтвoренo негoвите зa дa не им пречи.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Проблемот е што се дел од законодавна власт. И како такви може да предложат системско решение со кое ќе ги примораат градоначалниците да го решат проблемот. Нив не им треба улица за да покажат револт, бар не во оваа фаза.

Нема никаква разлика помеѓу глупото писмо на Пешевски и протестирањето на овие двајца.
Ок, не велам не, дека, можат да дадат предлог/влијаат, можат ама не гледам ни зошто да не излезат на протест и да признаат, да се согласат дека има проблем. Граѓанско право е тоа, и на протестите во Ѓорче за Ангел имаше поддржувачи на вмро кои бараа одговорност и мерки од Сокол.

Ова со воздухот не е примарната одговорност на Павле и Ивана, треба да излезат и да се соочат со народот Шилегов, Богац, Богдановиќ, Наумоски и тн. Да не ме сфатиш погрешно, Павле не можам органски да го поднесам, Бетмен од другата страна на оградата.

Сигурно не е до толку скапо да се донесат експерти од странство?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.284
Поени од реакции
26.164
Ок, не велам не, дека, можат да дадат предлог/влијаат, можат ама не гледам ни зошто да не излезат на протест и да признаат, да се согласат дека има проблем. Граѓанско право е тоа, и на протестите во Ѓорче за Ангел имаше поддржувачи на вмро кои бараа одговорност и мерки од Сокол.

Ова со воздухот не е примарната одговорност на Павле и Ивана, треба да излезат и да се соочат со народот Шилегов, Богац, Богдановиќ, Наумоски и тн. Да не ме сфатиш погрешно, Павле не можам органски да го поднесам, Бетмен од другата страна на оградата.
Не е проблем тоа што го користат граѓанското право, проблем е (бар за мене) што тоа е лицемерно.

Јас во овој случај сум на страната на градоначалниците. Ова со загадувањето воопшто не е едноставно за решавање. Правеа истражување и излезе дека најголема причина за загадување се огрев на дрва, сообраќај, индустрија и градежништво.

Огрев на дрва - најсиромашните, сообраќај - 99% од возниот парк, значи сите граѓани, индустрија и градежништво - и без да ги чепкаш се во слободен пад во последниве 12 месеци. Така да Шилегов, Богац и останата екипа, без поддршка на Заев и централен буџет (субвенционирана струја за загревање, субвенционирано менување на стари со нови возила, субвенции за градежна и тешка индустрија да можат да го преживеат ударот), па и поддршка на законодавна власт, можат само да се самоубијат, а не да решат нешто.

А Павле и Ивана, симпатични или не, не верувам дека се толку глупи за тоа да не им е јасно. И мене ме интересира уште нешто, ама никој досега не ја прашал. Дали според Ивана, Велија е политички затвореник?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom