- Член од
- 2 март 2017
- Мислења
- 1.396
- Поени од реакции
- 441
Ako sakas ako ne ti e tesko sliknija vnatresnata i nadvoresnata edinica na Midea klimataВе читам веќе подолго време и некако премногу се расправате безпотребно, ниеден нормален потрошувач не следи параметри и не се замара он бара климата да си ја заврши работата за која е наменета, дали трошела 100 или 300 вати повеќе на крајот на краиштата ништо не значи а ценовно удира по џеб на прва инвеатиција.
Што поточно сакам да кажам јас сум фан на греење со клима читајки по форумов во 2012 кога ја изградив куќата во која живеам сакав се да биде како што треба и тука на форумов се фаворизираше Авантот на Тошиба. Истата ја Купив бев задоволен од истата иако беше прилично бучна али као за 16ка истата ми загреваше цел долен спрат од 80м2 без проблем. Мегутоа каде јас се разочарав поради вина на ЕВН ми изгоре електрониката на надворешната единица дојдоа од Аиркон за замена на истата ми побараа колку и за нова клима. (Со цел да те откачат)Наравучение по мене не купувајте од препродавачи кој немаат овластен сервис и гаранција. Електроника за инвертер неможе да кошта повеќе 150е со сите давачки... климата е сега спакувана за боља времена
На Нејзино место Ставив Грее Амбер 3ка презадоволен ја врши истата работа како и тошибата со помала бука и помалце оптоварување. Имено за период од 2 саата истата вчера ми крена од 19 на 23 значи 80м2.
На Горниот спрат лани Купив Мидеа 3ка Исто така презадоволен, тивка и лесно ми грее 70м2 4 соби нормално потпомогната од Долнава...
Исто имам и Даикин 5ка монтиран лани исто како и АМБЕРОТ грее 80м2 ги загрева без проблем
Дефрости сите 3 прават барем додека сум дома исто пати,
Сите си ја вршат работата ама ценовно различно се платени
Имаат различни гарантни услови итн итн
I uste nesto da te prasam dali mideata sto ja imas ima I FEEL senzor na dalecinskoto
Pozz