Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
B

Bafra

Гостин
http://www.plusinfo.mk/vest/137087/zaev-shtom-kje-ima-reshenie-za-ministrite-javnosta-kje-bide-izvestena

Не овој вторник, другиот петок, наскоро, во најбрзо време.

Мрш дегени, двајца министри не можат да изберат по три месеци.
Најјако им е ова:
Ќе отвориме дебата и верувам дека постои можност секогаш низ дијалог да се најдат решенија, рече Заев...

Дебата Дебата Дебата Дебата Дебата Дебата Дебата па зашто бе тогаш министри, комисии, советниц т.е. 180.000 администрација :facepalm:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Го фатија крадецот тоа ти е, сериозно јас би ја покрил штетата само да не се брукаме по судови да оди. Колку е минимум пресуда за тешка кражба?

19-годишник ќе одговара дека украл 200 денари од црква – ЕВЕ КАДЕ ТОЧНО
Вести
by Биљана Јовановска 5 hours ago0

Против 19-годишниот А.М. од Крива Паланка е поднесена кривична пријава поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „тешка кражба“.

А.М. на 04.12.2017 година околу 12.30 часот во црквата ,,Свети Никола” во с. Градец, заедно со тројца малолетници (двајца на возраст на 15 и еден на 14 години) со употреба на сила влегле во црквата и од иконите одзеле 200 денари.

http://bbcnews.me/19-godishnik-ke-odgovara-deka-ukral-200-denari-od-tsrkva-eve-kade-tochno/

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Барем дури дреме боцето таму нека ги лаже бразилките да дојдат да живеат во Европа. Мн знаат тие Македонија - Германија битно Европа сме. Плус коа ќе одат по виза во новата хациенда ќе мислат Швајцарија дека сме. Нека стави таму и она од Ванчо - Швајцарија на балканите. Само немој после да ми плачете на форум мигрантки мн доаѓале овде.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Го фатија крадецот тоа ти е, сериозно јас би ја покрил штетата само да не се брукаме по судови да оди. Колку е минимум пресуда за тешка кражба?

19-годишник ќе одговара дека украл 200 денари од црква – ЕВЕ КАДЕ ТОЧНО
Вести
by Биљана Јовановска 5 hours ago0

Против 19-годишниот А.М. од Крива Паланка е поднесена кривична пријава поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „тешка кражба“.

А.М. на 04.12.2017 година околу 12.30 часот во црквата ,,Свети Никола” во с. Градец, заедно со тројца малолетници (двајца на возраст на 15 и еден на 14 години) со употреба на сила влегле во црквата и од иконите одзеле 200 денари.

http://bbcnews.me/19-godishnik-ke-odgovara-deka-ukral-200-denari-od-tsrkva-eve-kade-tochno/
Дека е верски објект, затоа.

Да ве потсетам, за последен пат (за сите важи ова); Имаш тема Насилства во Македонија или Криминалци и криминални групи во МК.

Последно уредено:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.445
"Бог ќе суди секому оној што неосновано суди."

Овој ужасно неписмен кричр им е газда на пола форум.
И после им се смееле на сендвичиве...

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Живот во Охрид: Избркани од работа полицајци од премиерската и претседателската вила во Охрид

December 13
13:54 2017
Print This Article Share it With Friends
by news24
На осум лица вработени во резервниот полициски состав при Секторот за внатрешни работи во Охрид им било соопштено дека од денес повеќе не се на работа, објави Алсат-М.

Тие во изминатите две години работеле како обезбедување на вилите на премиерот и претседателот на државата кои се наоѓаат во Охрид.

Велат дека не се членови на ниту една политичка партија, но сепак се сомневаат дека станува збор за политички прогон.

-Немало потреба од нас, а во исто време се примени нови осум. Јас можам да го толкувам и како лични интереси и како политички прогон – вели Влатко Анѓелески- отпуштен од резервниот полициски состав во СВР Охрид.

-Дежурниот синоќа ни се јави без претходна најава дека ќе бидеме избркани од работа, бидејки денес почнуваат нови осум припадници на резервниот состав.

Имавме пофалби и од началникот на обезбедување и кај премиерот и претседателот – кажува Кристијан Дулески-отпуштен од резервниот полициски состав.

-Остануваме социјални случеви без никаков приход – изјавил Сашо Спироски–отпуштен од резервниот полициски состав.

Овие луѓе велат дека биле примени со договор на дело, а последните две години редовно земале плата, но не добивале решенија за работа.

Не биле ниту здравствено или пензиски осигурани.

Од СВР Охрид ни најавија дека ќе излезат со официјално соопштение за случајот.

http://news24.mk/zhivot-vo-ohrid-izbrkani-od-rabota-politsajtsi-premierskata-i-pretsedatelskata-vila-vo-ohrid/

Член од
14 април 2012
Мислења
32.556
Поени од реакции
66.189
Ми се свиѓа оваа Бонева, ја плукаат сите за некој ситнеж со овие париве што ги зела за патни трошоци, а уствари, никој не ја гледа поврзаноста на нејзиниот брат и неговата градежна фирма со крупни капитални проекти каде што милиони и милиони се земени.

Познаник идеше со керка и на Бонева, и може само да ви кажам дека ова со патните трошоци е врв на ледената санта. Здравје боже, ако некогаш се спроведе истрага, и се најдат тендерските местенки, ке видите за каков криминал и од кои размери е пљачката.

Пак ке кажам, од тоа што го знам и имам видено, ова е невиден ситнеж што го има земено за патни трошоци.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865

Ден по 27-ми април главниот дистрибутер на камионите Брако сакаше да ја прекине соработката. Одвај го предомислив

Најважно за една земја да биде богата е да биде стабилна, сигурна со владеење на правото. Еве ви еден реален пример за кој лично можам да посведочам. Еден ден по настаните од 27-ми април главниот дистрибутер на камионите кои ги произведува БРАКО ми се јави, уплашен, со намера да го раскине договорот. Ми вика, Анѓушев, ако можат вака да влезат во собрание и да тепаат пратеници до смрт, кој може да ги спречи да влетаат кај тебе во фабрика?!?! Едвај го убедив да не го раскине договорот – изјави Анѓушев на денешната прес-конференција.
Тешко ми падна коа го читав патешествието на нашиот научник, претприемач, политичар Кочо Анѓушев.
Како ги разгологази бугарката во интервјуто, по две хвалоспевки дневно да пишат геровци и тричкoвци за Газда Кочо, џабе е, згора на тоа со укинување царина строго за негови фирми, пред тоа мали хидроцентрали...битно веќе употребените презервативи од ДИК поднеле оставка, за да може некој пред јавноста да каже не се сите исти, не ич не се, полоши сте засега, без било какви изгледи за подобрување, напротив, само тонете.

Изглеа после се, соседите ќе бидат најзадоволни од оваа власт.

Ми се свиѓа оваа Бонева, ја плукаат сите за некој ситнеж со овие париве што ги зела за патни трошоци, а уствари, никој не ја гледа поврзаноста на нејзиниот брат и неговата градежна фирма со крупни капитални проекти каде што милиони и милиони се земени.

Познаник идеше со керка и на Бонева, и може само да ви кажам дека ова со патните трошоци е врв на ледената санта. Здравје боже, ако некогаш се спроведе истрага, и се најдат тендерските местенки, ке видите за каков криминал и од кои размери е пљачката.

Пак ке кажам, од тоа што го знам и имам видено, ова е невиден ситнеж што го има земено за патни трошоци.
И формално правно да е чисто братчето, убаво е јавно да видиме колку чинело демохристијанството на Силванева.
Посебно ако е се цицани буџетски средства, макар како подизведувач.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Ако има некој линк од вчерашната емисија за перење на Газда Кочо нека стави, фала унапред.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Кажете што сакате, но Б.Ц. најпаметен и најголем патриот испадна од сите политичари во Македонија.
Искрено, не ги сакам ни едните ни другите. Затоа што исто г**но се.
А него му симнувам капа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom