Лирим тип на одговор:
Ако не па ВМРО да ги вратиме?
Вие грујови мадиња плачете ама нема назад за господино грујевски, со ј, милиарди се изнесоа на Белизе, ама сега ќе ги стигне правдата, СЈО се ќе реши, конфискација итн...со бљувотини.
Шптим тип на одговор:
Е бе врмовци глупи бе, абе коа седев јас со директоро на бундесбанк у Франкфурт на Мајна, пиевме кафе па по едно пиво, мене чоеко ми кажа дека глуп си ако си за вмро бе, уше поглуп ако имаш против албанзиација, бугаризација, па ако имаш нешо против промена на име како сакаат јунанстанците си гарант идиот. Чек да тркнам до Владта сеа да зборнам...
Реалноста е дека се дно.
Искрено мислев дека тоа шо не дојдоа на власт туку ги донесоа ќе го сфатат посериозно и ќе има нешто позитивно од тоа, ама ептен сум се прелажал, сам себесо пошо си верувал на некој, јбга, не се исти, изглеа полоше се.
Денес:
Во Брисел ќе се разговара за „Нова Македонија“
Ова пренесува Плусинфо, значи сондажа се прави, јунанситанците трубеа географска одредница била соодветна 25 години. сега на тоа се пеглаше мислењето, арно ама ете на бугарите им смета тоа со Горна и Северна, истите тие со кои е потпишан асимтеричен кретенски договор за нешто, пошто тоа не личи на добрососедство на рекет личи.
Реакција нема, ниту педереластична како онаа со Косово кога државата им „помогна“ на терористите, шо е разликата помеѓу овие од ИСИЛ косовари и овие од Диво Насеље?
Или тероризам во име на Илирида е оправдан, расплетото вели дека некој таму требаше миротворец да изгирува во холивудско сценарио, па од таму да се почне со кобајаги единство,шо во превод значи бинационална држава, а во догледно време и конечно решавање на т.н Македонски синдром.
Еве уште нешто,
Редефинирањето на Македонија веќе е започнато, авторот со сликата на џемо хаса во новчаникот, илирида во срцето говори за соживот и редефинирање, хармонизација а македонците од Западна МКД се селат на големо, етничко чистење со суптилен притисок се одвива со години наназад, кога се притисна за попис се префрли приказната на автохтоност и не знам шо, така да јасно како ден шо им е целта, нема повеќе заблуди, барем кај мене.
[DOUBLEPOST=1513094117][/DOUBLEPOST]
Газда Кочо не го гибај, the man with the agenda, а и немој со вакви радикални идеи за граѓанска непослушност против слободата и демократијата, во времето на животот, да не добиеш покана за информативен разговор