Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 јануари 2008
Мислења
66
Поени од реакции
17
sveedno e koj dokument ce go prilozis, podatocite se isto pisani i na izvodo i na umrenicata, ime prezime, tatkovo, ime na majkata, koga i kade e roden i koga e pocinat.[DOUBLEPOST=1513061286][/DOUBLEPOST]
Odbien si da dobies drzavjanstvo? Ti ja prekinvaa postapkata pa so zborvis ? Pazi da ne se zasrknete od kasata na glupostive so gi pisvete i go koristite forumov da si gi lecite kompleksite

Sami si gi pisvea gore zakonoite mozit vaka mozit onaka so ovoj so onoj... to so ne go izglasaa 2015 so set lugjeto krivi... eden Krasimir K. Julian A. ne mojt da napraet nisto da se resit prasanjevo od 2014 navamu posrednicite ce vi go resele... ako sakas apliciraj... ene ti ja ambasadana i pojdi i tamu i teraj sija rabotata i ne zamarajte ovde vece so vasite frustracii

koj sakat ovde imat sekojpat spremni lugje da pomagat i da vi kazet koj e posrednik odverba koj ne e. I tolku. drugoto sie vasa odluka i go porzuvam mislenjeto na @ludiot kris najatrno dodeka ne se rascisti situacija so ce bidet da aplicirat samo tie preku zlatna linija[DOUBLEPOST=1513061776][/DOUBLEPOST]
pa normalno deka gi vratile.... kolku pati trebit na nekoj da mu se kazet za da se rzaberet i pricinata zosto se SITE 53000 vrateni na doplnitelna
so meseci se znaet oti Jotova kaza ce baret da se formirat komisija od nejzini lugje i ce baret SITE 53000 predmeti povtorno da se pregledvat iako pred to minvale istoto na kontorlata na mp
i to e to, site pak gi pregledvet od nejzinata kkomisija i se isto kako da se na zadolzitelna i cekat pak da dojdet na finalna[DOUBLEPOST=1513062645][/DOUBLEPOST]
posle se so e kazano na forumov oti sekoj dokument dodatno e dobredojden da se podnesvit..... Prasanjeto mozam da go prevedam oti tie pojce.... dali da potrosam plus pari i da odam da se maltretiram?[DOUBLEPOST=1513062852][/DOUBLEPOST]
prasaj posrednik, imat lugje so se so godini vo ova rabota i set cesni lugje i baska se upateni so mojt i kako.
ovde samo ce dobies pretpostavki od lugje koi so sakat da pomognat ama sekoj si imet svoe mislenje... i to e samo mislenje i nisto povece. ti trebit nekoj so imat i znaenje
Де бе друже, не лечам фрустрации. Ја уствари и не знаев за целата процедура и затоа отидов преку посредник. Посредникот мој од Куманово ми кажа преку прв братучед да идам сигурна била работава и така отидов, и сега дури читам уназад дека ги враќале таквите произходи на проверка. Ја само што извадив произход и се мислам што да правам сега, затоа и дојдов тука да направам муабет, не плукам по никого, само ме интересира.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Podnesov dokumenti pra baba i pra dedo nacionalnost bugari i se povrzav so niv so izvodi od baba mi i majka mi. Odam preku posrednik i dokumentite se podneseni vo sofija. Posrednikot mi kaza deka treba da cekame sega 6-7 meseci za proishod i deka pred 2.5 godini da ne ocekuvam pasos. Isto i deka so moite dokumenti sum mozel da zemam drzavjanstvo koga sum sakal. Ke vidime sto ke ispadne od seto ova. Srekno na site
Арно ти рекол

Член од
1 октомври 2011
Мислења
828
Поени од реакции
785
aj uste ednas da prasam za mislenje dali biva ili ne?
dali nekoj imal problemi so pogresni bukvi vo umrenicite od pradedo prababa i dali go resil nekako toa dali pravat problem.
kaj mene e vaka:
baba: stojanka stojmirovska
tatko na babami: stefan manevski majka na babami jordana manevska ova e vo izvod na babami.
umrenica na pradedomi: i prababami
stevan manovski
jordana manova

ima li sansi vaka da se podese ili tesko?
Мене посредникот ми рече уживај имаат во предвид дека во тоа време може да има вариација во имињата/презимињата.

Битно е да не е промената од пример :

- Стојан Стојанов во Петре Петроски

И исто битно е датите да се поклопуваат

Последно уредено:
Член од
25 ноември 2015
Мислења
104
Поени од реакции
133
Мене посредникот ми рече уживај имаат во предвит дека во тоа време може да има вариација во имињата/презимињата.
jas koga bev edno devojce sto bese so mene po tret pat bese vratena poradi neslaganje vo preziminjata

Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
aj uste ednas da prasam za mislenje dali biva ili ne?
dali nekoj imal problemi so pogresni bukvi vo umrenicite od pradedo prababa i dali go resil nekako toa dali pravat problem.
kaj mene e vaka:
baba: stojanka stojmirovska
tatko na babami: stefan manevski majka na babami jordana manevska ova e vo izvod na babami.
umrenica na pradedomi: i prababami
stevan manovski
jordana manova

ima li sansi vaka da se podese ili tesko?
kke ides na notar so dvajca svedoci za razlicni preziminja, za edna bukva razlika nema potreba niso a najdobro ti e u maticno da ti sredat se ama toa e mn tesko ja izgubiv mn vreme i nervi i niso na kraj treba da imas nekoj covek u maticno da ti sredi toa zatoa so dvajca svedoci na notar da dokazete deka e ista licnost

Член од
6 март 2017
Мислења
47
Поени од реакции
7
Drustvo pred nekolku dena podadov dokumenti za da zakazam za intervju i zakazav za noemvri 2018, ne e toa mnogu cekanje? I sega mi dadoa nekoj link, treba da sledam tamu cesto, moze da ima nekakov problem do intervju (primer da mi baraat nekoj drugi dokumenti) ili toa e toa?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Мене посредникот ми рече уживај имаат во предвид дека во тоа време може да има вариација во имињата/презимињата.

Битно е да не е промената од пример :

- Стојан Стојанов во Петре Петроски

И исто битно е датите да се поклопуваат
За буква ако сакаат дупат[DOUBLEPOST=1513076247][/DOUBLEPOST]
kke ides na notar so dvajca svedoci za razlicni preziminja, za edna bukva razlika nema potreba niso a najdobro ti e u maticno da ti sredat se ama toa e mn tesko ja izgubiv mn vreme i nervi i niso na kraj treba da imas nekoj covek u maticno da ti sredi toa zatoa so dvajca svedoci na notar da dokazete deka e ista licnost
Не бе крис, одиш во државен архив, кај нас. Пополни 2 барање, ти ги даваат на увид книгите што ги бараш. Ги наоѓаш промените, запиши ги број на книга и внес. Со тие информации одиш матично, и таму ти издаваат уверение. Преведено доставуваш каде треба... не е сложено. Плаќаш 50 ден. За уверение и 200 за превод. Е не ми текнува дали платив нешто каде што доставив

Член од
12 октомври 2017
Мислења
42
Поени од реакции
15
Dali ima nekoj da mi dade broj od ministerstvoto se utepav od vrtenje na nekolku broja nikoj ziv ne se javuva

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Мислам дека полека станува јасна шемата посредничка. Ќе те изманипулира да почнеш процедура преку прв/втор братучед, стрико/вујко, ќе ти ги собере парите и после кога ќе те стават на дополнителна ќе ти го "решава" проблемот со тоа што пак ќе те изманипулира и ќе те натера да доставиш потврда од клуб демек за да не те одбијат, ајде уште една доза бричење пари, па вади изводи, потврда, преводи-легализации, провизии за услугата и така на сите по ред до бескрај. Ова е само еден дел...
Море мајката м'рсна у...

Последно уредено:

bo1

Член од
27 февруари 2017
Мислења
60
Поени од реакции
143
Член од
6 декември 2017
Мислења
38
Поени од реакции
17
Мислам дека полека станува јасна шемата посредничка. Ќе те изманипулира да почнеш процедура преку прв/втор братучед, стрико/вујко, ќе ти ги собере парите и после кога ќе те стават на дополнителна ќе ти го "решава" проблемот со тоа што пак ќе те изманипулира и ќе те натера да доставиш потврда од клуб демек за да не те одбијат, ајде уште една доза бричење пари, па вади изводи, потврда, преводи-легализации, провизии за услугата и така на сите по ред до бескрај. Ова е само еден дел...
Море мајката м'рсна у...

И на крај пак одбиeн

K

Kiko

Гостин
Де бе друже, не лечам фрустрации. Ја уствари и не знаев за целата процедура и затоа отидов преку посредник. Посредникот мој од Куманово ми кажа преку прв братучед да идам сигурна била работава и така отидов, и сега дури читам уназад дека ги враќале таквите произходи на проверка. Ја само што извадив произход и се мислам што да правам сега, затоа и дојдов тука да направам муабет, не плукам по никого, само ме интересира.
Еве јас сум преку прв братучед. Што да правам? Имате ли некој предлог. Кои документи да прибирам? Ќе заврши ли потврда? Или да барам крштеници и кај се бараат тие. Ве молам упатете ме. Инаку см 11 месец на задолжителна. Кај и да е треба да се смени на финална. Сигурно ќе ме стават на дополнителна.

bo1

Член од
27 февруари 2017
Мислења
60
Поени од реакции
143
Јас сум со докумeнти од прва братучeда интeрвју 24.01.2017 момeнтално на финална. Дали можe да сe поврзам со потврда од здружeниe и изводи умрeници со прeдок родeн 1910 година со 100 % бугарско сeло во тоа врeмe. Вашe мислeњe ? Благодарам однапрeд
Jас сум со документи како тебе и уште на интервјуто им предадов дополнителни документи од дедо роден пред 1920 год. со 100 % бугарско сeло и се поврзано со ОРИГИНАЛНИ преведени легализирани изводи и дополнителна потврда од БККС за истите. Резултат ставен сум на дополнителна со рок 15.03.2018 год. ( по тие рокови јануари - февруари 2018 сите ќе не прекратат)

Член од
30 јули 2014
Мислења
749
Поени од реакции
731
Jас сум со документи како тебе и уште на интервјуто им предадов дополнителни документи од дедо роден пред 1920 год. со 100 % бугарско сeло и се поврзано со ОРИГИНАЛНИ преведени легализирани изводи и дополнителна потврда од БККС за истите. Резултат ставен сум на дополнителна со рок 15.03.2018 год. ( по тие рокови јануари - февруари 2018 сите ќе не прекратат)
de bre i so umrenica roden pred 1918 i potvrda od bkks te stavija na dopolnitelna?pa so k.. sakat sega kakvi dokumenti da im odneses...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom