Море
@Mafo1 пак го снема. Душа дете , изгледа многу му значи тоа да биди сакан и поштован на форумот и со никој да не скара. Кај спомна за тој законот за цигари кај се запусти. Којзнај колку време сега ќе апстинира со надеж дека ќе заборават.[DOUBLEPOST=1512856439][/DOUBLEPOST]
Колку ти шо знајш, толку и јас за шо ќе се случва понтаму.
А за овој со компасо те прашав два пати не кажа, така да крај на муабето.
Добро Војводо.
Можи јас и ти не пошто сме обични смртници. Ама од друга страна Силмарилион сигурно знае и тоа 100 %. Таков чоекот е, во високи кругови се движи, информации од прва рака , ти реков ми рече.
Јас обично од него се информирам за побитните работи што би ни следувале. Би ти предложил и ти да го правиш истото, мислам ако сакаш да бидиш во тек, ако не вака само ќе си претпоставуваш и ќе стегаш палци.[DOUBLEPOST=1512856667][/DOUBLEPOST]
Тоа со Немачка не вреди сеа да се прајме блесави, а за двојно државјанство и тоа како менува кога го има пратеник или било кој државен функционер, посебно од земја со која сеуште имаме отоврени прашања. Така е барем во поасални земји.
Нема ни потреба тоа да е формално правно регулирано, има некоја елементарна логика шо треба да преовладува.
Ти ја спомна Немачка како репер некој. Од кај да знам јас како прават таму.
Инаку пак ке ти речам , двојното државјанство не е казниво и секој може да го има од било која земја која дозволува да имаш двојни државјанства. За да извршиш предавство или да работиш за туѓи интереси ( ваљда на тоа алудираше ) не ти треба двојно државјанство. Затоа и си имаме служби на кои тоа им е работа да се замараат.[DOUBLEPOST=1512856825][/DOUBLEPOST]
е па затоа украле не украле-легално не легално веднаш си свикаа седница и си се откажаа(со жалопојки) од средствата и почнаа со донации...МОРЕ АПС и фрај.
Види има разлика од се откажале до ги украле. Ако им следувале и се откажале е едно, ако ги украле треба да одговараат. Џабе ги враќале. Не оди тоа така пу пу неважи.