Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Ти би ги вратил паричните средства што ти ги дава фирмата оти некој таму мислел дека ти се многу?
Сега што ќе се правиме светци?
Во право си бе, ако не праеше вака исто Немачка ќе си останеше како нас. Зато нека учат од Силванева, на муабето, нешо памтам бугарски пасоши. врски мажот и имаше, или грешка сум?

Топтан сите.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.868
Поени од реакции
23.264
Прашање и пол во оваа ситуација.

Зависи од развојот на настаните, уште поинтересни времиња во имаме во пресрет.

Премногу променливи во моментот има за овој муабет.
Оти што очекуваш дека ќе се случи во периодот што доаѓа? Каков ќе биди развојот на настаните?
Здравко го иам еднаш видено, јас в`кола чекав на семафори на црвено и тој помина на пешачки пред мене, ај другио пат ;)

Пиши кој е бе, не е воена тајна.
Сам ке се јави порано или покасно не се секирај. Ти кажав во него е компасот. Во случајот битно што ти треба да го знаеш е дека јас сум далеку од војвода.

Z

zlaki

Гостин
Ти би ги вратил паричните средства што ти ги дава фирмата оти некој таму мислел дека ти се многу?
Сега што ќе се правиме светци?
малку да коментирам..а тој НЕКОЈ ТАМУ 'МИСЛЕЛ' дека требало добро да се подмачка за да се има влијание...или не, може сум грешка.А пак овие од ДИК као да ми нисмо одавде и неко нам је то потурио на леѓа:)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.868
Поени од реакции
23.264
Во право си бе, ако не праеше вака исто Немачка ќе си останеше како нас. Зато нека учат од Силванева, на муабето, нешо памтам бугарски пасоши. врски мажот и имаше, или грешка сум?

Топтан сите.
А како прават во Немачка?
Појма немам а и што е битно. Забрането е да имаш двојно државјанство?[DOUBLEPOST=1512855332][/DOUBLEPOST]
малку да коментирам..а тој НЕКОЈ ТАМУ 'МИСЛЕЛ' дека требало добро да се подмачка за да се има влијание...или не, може сум грешка.А пак овие од ДИК као да ми нисмо одавде и неко нам је то потурио на леѓа:)
Малце досадни станавте со морални дилеми. Или ги зедоја легално или ги украдија. Или им следуваат или не. Толку.

Последно уредено:
Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Па ако стане претседател еден од Иле и Филип богами пепел ќе остане. Нема човек на кого не му се антипатични двајцава.
Ако гомното го направи ова ќе биде запаметен како најлош лидер на Вмро и се што направил досега ќе му биде заборавено.Ќе стане новиот Ванче Михајлов.

Z

zlaki

Гостин
е па затоа украле не украле-легално не легално веднаш си свикаа седница и си се откажаа(со жалопојки) од средствата и почнаа со донации...МОРЕ АПС и фрај.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Оти што очекуваш дека ќе се случи во периодот што доаѓа? Каков ќе биди развојот на настаните?

Сам ке се јави порано или покасно не се секирај. Ти кажав во него е компасот. Во случајот битно што ти треба да го знаеш е дека јас сум далеку од војвода.
Колку ти шо знајш, толку и јас за шо ќе се случва понтаму.

А за овој со компасо те прашав два пати не кажа, така да крај на муабето.
Добро Војводо.

А како прават во Немачка?
Појма немам а и што е битно. Забрането е да имаш двојно државјанство?
Тоа со Немачка не вреди сеа да се прајме блесави, а за двојно државјанство и тоа како менува кога го има пратеник или било кој државен функционер, посебно од земја со која сеуште имаме отоврени прашања. Така е барем во поасални земји.
Нема ни потреба тоа да е формално правно регулирано, има некоја елементарна логика шо треба да преовладува.[DOUBLEPOST=1512855810][/DOUBLEPOST]
Ако гомното го направи ова ќе биде запаметен како најлош лидер на Вмро и се што направил досега ќе му биде заборавено.Ќе стане новиот Ванче Михајлов.
Засега после Ванчо Михајлов само еден Премиер се залага за Швајцарија на Балканите и ја фабрикува бугарската фашистичка окупација на оваатериторија за време на ВСВ.
Факт.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.868
Поени од реакции
23.264
Море @Mafo1 пак го снема. Душа дете , изгледа многу му значи тоа да биди сакан и поштован на форумот и со никој да не скара. Кај спомна за тој законот за цигари кај се запусти. Којзнај колку време сега ќе апстинира со надеж дека ќе заборават.[DOUBLEPOST=1512856439][/DOUBLEPOST]

Добро Војводо.
Можи јас и ти не пошто сме обични смртници. Ама од друга страна Силмарилион сигурно знае и тоа 100 %. Таков чоекот е, во високи кругови се движи, информации од прва рака , ти реков ми рече.
Јас обично од него се информирам за побитните работи што би ни следувале. Би ти предложил и ти да го правиш истото, мислам ако сакаш да бидиш во тек, ако не вака само ќе си претпоставуваш и ќе стегаш палци.[DOUBLEPOST=1512856667][/DOUBLEPOST]
Тоа со Немачка не вреди сеа да се прајме блесави, а за двојно државјанство и тоа како менува кога го има пратеник или било кој државен функционер, посебно од земја со која сеуште имаме отоврени прашања. Така е барем во поасални земји.
Нема ни потреба тоа да е формално правно регулирано, има некоја елементарна логика шо треба да преовладува.
Ти ја спомна Немачка како репер некој. Од кај да знам јас како прават таму.
Инаку пак ке ти речам , двојното државјанство не е казниво и секој може да го има од било која земја која дозволува да имаш двојни државјанства. За да извршиш предавство или да работиш за туѓи интереси ( ваљда на тоа алудираше ) не ти треба двојно државјанство. Затоа и си имаме служби на кои тоа им е работа да се замараат.[DOUBLEPOST=1512856825][/DOUBLEPOST]
е па затоа украле не украле-легално не легално веднаш си свикаа седница и си се откажаа(со жалопојки) од средствата и почнаа со донации...МОРЕ АПС и фрај.
Види има разлика од се откажале до ги украле. Ако им следувале и се откажале е едно, ако ги украле треба да одговараат. Џабе ги враќале. Не оди тоа така пу пу неважи.

Последно уредено:
Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Очајно ама очајно треба трета и четврта опција. Сонувам за постизборен график со 6-7 партии од кои некоја од првите две нема да може без учество со други две да направи влада. Малце колорит доста беа патриоти и трансиционаши. Незнам дали има државата капацитет али тоа би ми било ќејф највеќе. Ем да им се скратат криљата на сегашните ем ќе значи дека народот станал народ.
веќе има таква партија, дуи. без дуи нема влада.[DOUBLEPOST=1512857488][/DOUBLEPOST]на интелектуалата во сдсм и е преку кур од дилот со племето само за да се остане на власт
на племето му е преку кур од чекање подобри времиња за илирида
https://www.facebook.com/vmilcin/posts/10155900482258374

Последно уредено:
S

silmarillion

Гостин
веќе има таква партија, дуи. без дуи нема влада.
Да за жал. Првата поделба е на македонци и албанци, втората е на патриоти и комуњари. Ниедна од овие квалификации не донесе подобар живот. Ама па шо да праиме кога било која партија што ќе се изроди кључно дали ќе ја гласаат или не, е нејзиниот став за името.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Ама па шо да праиме кога било која партија што ќе се изроди кључно дали ќе ја гласаат или не, е нејзиниот став за името.
Тоа многу лесно може да се надмине - сите партии да имаат единствен став за името, а за се друго ќе дебатираме и ќе се натпреваруваме.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
vidi sorosoidov zbori protiv vlasta. use utre da se smeni, on taka protiv lugjeto sto mu dadoa sve vo zivotot. gomno vmrovsko 24312886_10212203597938999_2597697954305733477_n.jpg

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
vidi sorosoidov zbori protiv vlasta. use utre da se smeni, on taka protiv lugjeto sto mu dadoa sve vo zivotot. gomno vmrovskoПрегледај го приврзокот 181502
Не знам зошто оваа иронија ја форсираш кога вака и треба да бидат работите. Или сите на позиција ќе покажат дека имаат кичма и јавно ќе обелоденат под каков притисок работат или ќе бидат Жугиќ бр. 2 во случајов.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026

Добро Војводо.

Нема ни потреба тоа да е формално правно регулирано, има некоја елементарна логика шо треба да преовладува.[DOUBLEPOST=1512855810][/DOUBLEPOST]

Засега после Ванчо Михајлов само еден Премиер се залага за Швајцарија на Балканите и ја фабрикува бугарската фашистичка окупација на оваатериторија за време на ВСВ.
Факт.
Добар ти е фактот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom