Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 јануари 2015
Мислења
196
Поени од реакции
156
колега мој првпат имаше поддадено во 2013 документи, 2014 април месец беше на интервју , сега во септември му излезе државјанството, со прадедо роден пред 1918 година и со потврда од лазар.....дека во селото кај што живеел дедому живееле бугари. А како можи вака на некој му даваат државјанство а некој ги оставаат на дополнителна

Член од
1 ноември 2017
Мислења
16
Поени од реакции
14
do posrdnicite,ne gi lazete vekje lugeto tuka na forumot a dosta ve ima.I sekoj neka si ja brka rabotata sam!!!!
ОК сфативме дека посредници на форумот ИМА! Тие сигурно имаат име и презиме ,па бидете “мажи“одважете се еднаш и дајте објавете ги!!!Ако ве плаши тоа објавете барем profile name-за нив постои опција ignore итн.

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
колега мој првпат имаше поддадено во 2013 документи, 2014 април месец беше на интервју , сега во септември му излезе државјанството, со прадедо роден пред 1918 година и со потврда од лазар.....дека во селото кај што живеел дедому живееле бугари. А како можи вака на некој му даваат државјанство а некој ги оставаат на дополнителна
Prvo e vazno da se znae koga mu e odobreno od sovetot za grazdanstvo zatoa sto lani imase period od nekolku meseci davaa na site,potoa padna vladata I prestanaa da davaat,ako ti e dobar prijatel prasajgo koga mu e odobreno od sovetot

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
ete,,,, dragi moi i jas na dopolnitelna,,, nemam odneseno orginal, e sega ke si nosam i ke si cekam!!!
Па што чекаше до сега. Колку пати е кажувано да носите да не чекате да ве враќаат на дополнителна поради недоставени оргинали. Штета. Сега уште нови 2 години неизвесност исчекување и кинење живци.

Член од
17 август 2016
Мислења
506
Поени од реакции
580
Prvo e vazno da se znae koga mu e odobreno od sovetot za grazdanstvo zatoa sto lani imase period od nekolku meseci davaa na site,potoa padna vladata I prestanaa da davaat,ako ti e dobar prijatel prasajgo koga mu e odobreno od sovetot
Vo oktomvri lani.
Bea odobreni i site samo so potvrdi so bea a imase i eden so go znam nitu potvrda nemase. Togaj site vrvea i na site im bese odibreno drz i potpisan ukaz.

Член од
28 февруари 2015
Мислења
346
Поени од реакции
460
Eve uste ednaas ke postiram za tie sto nemaat direkna rodninska vrska a se staveni na dopolnitelna ovaa e email megu stranka i mp ubavo go prasuva dali moze da prilozi potvrda od zdruzenie. _20171209_081306.JPG

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
do posrdnicite,ne gi lazete vekje lugeto tuka na forumot a dosta ve ima.I sekoj neka si ja brka rabotata sam!!!!
Па тие ја зафркнаа темата, може ова, може она... целта беше да си помагаме, да споделиме инфирмации, а сега се стана препукување, нека си отворат нова тема посредници и нека ветуваат како политичари[DOUBLEPOST=1512806011][/DOUBLEPOST]
Eve uste ednaas ke postiram za tie sto nemaat direkna rodninska vrska a se staveni na dopolnitelna ovaa e email megu stranka i mp ubavo go prasuva dali moze da prilozi potvrda od zdruzenie. Прегледај го приврзокот 181479
Брат, дали може? Може да! Ај прашај го дали има правна вредност. Седете бре свршвате на секое погршно формулирано прашање[DOUBLEPOST=1512806193][/DOUBLEPOST]
ОК сфативме дека посредници на форумот ИМА! Тие сигурно имаат име и презиме ,па бидете “мажи“одважете се еднаш и дајте објавете ги!!!Ако ве плаши тоа објавете барем profile name-за нив постои опција ignore
џабе, почнуваат да пцујат, да се закануваат, да ти е милина да ги слушаш, и да ги бараш
[DOUBLEPOST=1512806277][/DOUBLEPOST]
А на кој му дадоа од 2015, а однел само потврда? 2-ца од 2000?[DOUBLEPOST=1512806346][/DOUBLEPOST]Абе луѓе, законот е тој, се бара потекло и тоа

Последно уредено:
Член од
30 ноември 2017
Мислења
48
Поени од реакции
25
nekoj na intervju ferbuar 2017, a nekoj vo oktomvri 2016, ovaj shto bil 2017 pobrzo mu se smenil statusot a ovaj od 2016 uste ceka deka mu e prepiskata vo procedura, dokumenti od voeni kniski od dedovci babi sveditelstva se staveno na dopolnitelna , drugi so dokumenti od bratucedi zdruzenia zele drzavjnastva, ednostavno nemaa pravila i forumov e popara a ovie posrednicive strucanicive se mn jaki ::))) dva pati posol do bugarija ednas mu prael drustvo na dugarmu so drzi butik da zemi roba i uste ednas na odmor i se resil posrednik ke bidam jas ni clen ni zakon ni ustav znaj na bugarija ama toa e

Последно уредено:
Член од
28 февруари 2015
Мислења
346
Поени од реакции
460
Па тие ја зафркнаа темата, може ова, може она... целта беше да си помагаме, да споделиме инфирмации, а сега се стана препукување, нека си отворат нова тема посредници и нека ветуваат како политичари[DOUBLEPOST=1512806011][/DOUBLEPOST]

Брат, дали може? Може да! Ај прашај го дали има правна вредност. Седете бре свршвате на секое погршно формулирано прашање[DOUBLEPOST=1512806193][/DOUBLEPOST][DOUBLEPOST=1512806277][/DOUBLEPOST]
А на кој му дадоа од 2015, а однел само потврда? 2-ца од 2000?[DOUBLEPOST=1512806346][/DOUBLEPOST]Абе луѓе, законот е тој, се бара потекло и тоа
Brat mozes sam da prasas kaj Lazdiev pa postiraj da vidime sto ke odgovori
Jasvo sredata vo hotel meriot sum prasal sto ke bide so site sto se na dopolnitelna i mi kaza covekot deka se zbori site da gi pustat a jas veruvam deka ke bide taka bidejki kako vo albania taka i ovde pocnuva okolu priznavanjeto na bugarite i pluskaj naod zdruzenie ke nikne i politicka partija

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Brat mozes sam da prasas kaj Lazdiev pa postiraj da vidime sto ke odgovori
Jasvo sredata vo hotel meriot sum prasal sto ke bide so site sto se na dopolnitelna i mi kaza covekot deka se zbori site da gi pustat a jas veruvam deka ke bide taka bidejki kako vo albania taka i ovde pocnuva okolu priznavanjeto na bugarite i pluskaj naod zdruzenie ke nikne i politicka partija
А како ќе речи да те одкачи, мислиш време ќе губи за да објасни. Никој нема да направи нешто спротивно од законот. Ти не лажеш, ама тој нема да каже ништо[DOUBLEPOST=1512808936][/DOUBLEPOST]
nekoj na intervju ferbuar 2017, a nekoj vo oktomvri 2016, ovaj shto bil 2017 pobrzo mu se smenil statusot a ovaj od 2016 uste ceka deka mu e prepiskata vo procedura, dokumenti od voeni kniski od dedovci babi sveditelstva se staveno na dopolnitelna , drugi so dokumenti od bratucedi zdruzenia zele drzavjnastva, ednostavno nemaa pravila i forumov e popara a ovie posrednicive strucanicive se mn jaki ::))) dva pati posol do bugarija ednas mu prael drustvo na dugarmu so drzi butik da zemi roba i uste ednas na odmor i se resil posrednik ke bidam jas ni clen ni zakon ni ustav znaj na bugarija ama toa e
Има некоја скратена процедура, татко-син, брат-брат, ја знаат посредниците, и за тој случај добро е да се изнајмат. За сите останати само следете го законот

Член од
12 октомври 2017
Мислења
42
Поени од реакции
15
I nie sme so direkna linija so orginal dokumenti i pak na dopolnitelna 2.5 god procedura otkako sme pocnale...Koj r toj aleksandar landzhev ?

Член од
30 ноември 2017
Мислења
48
Поени од реакции
25
I nie sme so direkna linija so orginal dokumenti i pak na dopolnitelna 2.5 god procedura otkako sme pocnale...Koj r toj aleksandar landzhev ?
eve neznam koj primer e ovaj so orginal dokument pak na dopolnitelna ednostavno luge nema pravila toa e site ke zemime samo koj porano koj podocna

Член од
28 февруари 2015
Мислења
346
Поени од реакции
460
А како ќе речи да те одкачи, мислиш време ќе губи за да објасни. Никој нема да направи нешто спротивно од законот. Ти не лажеш, ама тој нема да каже ништо[DOUBLEPOST=1512808936][/DOUBLEPOST]

Има некоја скратена процедура, татко-син, брат-брат, ја знаат посредниците, и за тој случај добро е да се изнајмат. За сите останати само следете го законот
Pisi mu lazdiev ne zaboravaj pa postirajprasaj go za potvrdite ednas za sekogas da gi zafrknime posrednicite

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom