Ами другари,настрана Росоман-Кавадарци,али ај да прајме муабет за булеварите у градот..Северен булевар("новиот" пат) популарно кажано,кога се иде од Неготино и се врте десно кај болницата е у ОЧАЈНА состојба...Зимото па кога врнеше легендите му ставаа песок,2 коли да поминат и истите проблеми+песок и камења настрана
. Западен булевар или популарно кажано обиколницата,кај Тиквеш винаријата шо мине има исто така кратери. Понатаму,Страшо Пинџур улицата према Ваташа и Моклиште-катастрофа. Правам муабет за ОГРОМНИ дупки,кај шо може да се дупне гума,да се искриве бандаж или па да комотно да се е*е амортизер.
Иначе за рестораните шо прајте муабет,Ексклузив од поодамна го реновират,демек страшен ќе бил сеа. Белисимо се слагам за газдата,Ќиро е искусен у тиа работи,20 години пред тоа Блу го држеше со Дано заедно,башка и храната е добра,контролира цело време персоналот,не смее пиле да писне додека е таму.
Моклиште не ми е по ќејф,2 пати иам отидено,келнерите се тотално непрофесионални,храната е мех..онака,ништо посебно(а мислам дека со оглед на изгледот и местоположбата да се подобре). Вила Бела има најубава летна бавча у цела околија,милина е летно време да седиш до реката,ама мајче да ебам,убедливо НАЈЛОШАТА услуга а имат..онака,на празен ден чекаш да дојде келнер 20 минути да те услуже и уште 20 да ти а донесе нарачката.
Неро ми се допаѓа искрено,ново е,има некој топол амбиент унатре,храната е одлична,цените се прифатливи ама минус е шо нема простор за пушачите и мало е реално(оно може да собира повише маси,ама би се изгубила таа топлина од местото)
Други ресторани шо знам...Балкан исто е ногу убаво место,и унатре ми се сфиѓа ногу амбиентот,ама некоаш па ногу празно ми делуе некако...(обратно од Неро
).
Рамазоти ми е онака,порано беше ногу поарно...тоа е за тиа ајде да кажам поарни местенца
Од кафичите дефинитивно Блу(оно баце Дане више скара го направи,ама нема врска). Таму беа почетоците на излевањето,уште си го поштувам најногу и ретко да не отидам кога сум у Кав. Е јбг,сеа се искомерцијализира и тоа,голема кујна направи,се изгуби дел од духот шо владееше порано..Свирки,глупости(мада сеа глеам пробуат некоа шема со афтерворк да напраат и кај нас,не сум бил до сеа и не знам како оде).
Стрит одам чат-пат,ама ногу ми е за новопечениот "џет-сет" шо ги паркират мерцедесите/бмв-ињата на Илинденска,седнуат на улицата и само посматрат шо и како се дешава и глумат чаршија(оно каа порачуат уште викат еКспресо и не а знаат разликата меѓу макијато и еспресо ама нема врска). Навечер си го поштувам,ама и таму више ногу помали генерации почнуат да одат..
Рома ми е пријатно,ама неам стекнато ич навика да одам таму денска шема,порано со тато се договориме у кафениња он кај шо оде ја да не одам,и обратно. И он си одеше редовно у Рома,јас си го поштував мојот дел од договорот и така сеа ептен ретко седнуам таму. Ноќна шема си го преферирам,има некоаш добри свирки.
Глеам сеа Елемент шо се наоѓаше у просториите на бившо Рока го преместиле на главната улица,у Круна. Тоа е ногу специфично место,ка бев 3-та,4-та средно Круна маме ебеше по градот,цела генерација киснеме буквално таму. И шо се дешава...4 према 1-ва факс(тоа ти иде негде 2012-2013) летото коа буквално у вторник правеа свирки и викаа дј-и,на еден месец го затворија од УЈП. Од каа го отворија пак,жив човек не влези унатре. Не знам искрено поради коа причина. Неколку месеци покасно го затворија,па после тоа го отворија демек Корзо,беше пријатно летото пред 2 години,изгледаше горе интересно,ама пак го затворија и лани летото го зема Тац,он проба нешто така поспецифично да го напрае,ама и него не му успеа и сеа пак нови газди. Ај нека се разработе,поштувам нови работи,а и да се растерете малце народ од другите локали(бар летно време,у период од октомври-јуни освен поедини викенди и празници како Велигден,еве Гроздоберот каа е е фул градот,другиот период нема жив човек).
Сеа гледам некоа шема е станато и барот 37-цата. Онака,пријатно местенце,ама ногу мали деца за мој вкус. Коа почна да работе пред 3-4 години ми беше пријатно искрено,не одеше ногу народ,цело време имаше место на тарасата и си го гледаш кејот(и до тебе иде реата од канализацијата,романтики за девојче на кафе да го носиш у пм
). Не знам како го разработија,ама браво,секоа чест...Тешко е кај нас да отвориш нешто ново и да ти успее,милион кафиќи пробаа ама не му успеа(случајот со Круна погоре,Пикасо беше ногу актуелно ка бев средно,сеа жив човек неам слушнато да отиде).
Уф ама се отвори,ама има уште за кажуење...to be continued..
@Bateman кажи за некое место плус ако иам заборавено се докажам