Бев пред некој ден во Кавадарци, приметив направиле нов кружен тек погоре од кружниот тек хахa, и црква нова направиле... Друго се по старо, реката од градинката нагоре е како амазон со прашума наоколу, вообичаено за овој дел од годината, низ градот ништо ново, мислам и 100 години да поминат пак ке биде исто, малку свет по кафетериите седнати исчупани сељаци со паркирани голфови и бандажи со сполјери, ми се слоши, како ши.птарите се тие кавадарчани искомплексирани турбофолк тиквари, и wanna-be рапери......
Единствена позитивна ствар е што еден мој стар пријател извади многу убава трева, бев кај него да го посетам се убаво се начадив па ми се прејаде, ама касно беше, му викам да порачаме нешто за јадење, само мерлин работе вика, и ај од мерлин земав хамбургер и тост, луге тостот беше изгорен црн како рингла, бев многу напушен за да се замарам да го сликам и да се расправам со нив, срамота, ако порачаш храна и се најлошо ке ти стават оти не си таму да видиш...
Тие малку луге шо ги сретнав рекоа дека на шанкот било добро понекогаш имало Дј или Фрик пуштал музика which is nice ама па коа ке ми текне какви луге одат таму no thanks.
И да ја ебам жена му на Наќо Липтов.