Кавадарци

Член од
20 октомври 2010
Мислења
80
Поени од реакции
19
Абе до некаде е и добро шо а има шабанаријата, бар знаиш дека нема да идат некои шо се продвикат и слични глупости изведуат на некои културни манифестации или слично, туку ќе урликат на Цеца, Синан Сакиќ и шо ти знам кои му се таму други

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.297
Поени од реакции
7.023
Ја бев на Славе у Скопје и можам да кажам дека тоа шо го пушта таму и кај нас немат допирни точки. Сака тука народот wiggle wiggle,факт е дека на ногу ниско ниво ни е ноќниот живот у градот и нема шо да се прае тука. Од една страна шабанарии,од друга страни комерцијални срања...изборот е змија да те клукне или магаре да ти го фукне...

Член од
22 јули 2014
Мислења
621
Поени од реакции
766
`-Od kavadareci e naj-jakiot fraer na cel svet Igbor Josifov :)

?

..........

Гостин
Бев пред некој ден во Кавадарци, приметив направиле нов кружен тек погоре од кружниот тек хахa, и црква нова направиле... Друго се по старо, реката од градинката нагоре е како амазон со прашума наоколу, вообичаено за овој дел од годината, низ градот ништо ново, мислам и 100 години да поминат пак ке биде исто, малку свет по кафетериите седнати исчупани сељаци со паркирани голфови и бандажи со сполјери, ми се слоши, како ши.птарите се тие кавадарчани искомплексирани турбофолк тиквари, и wanna-be рапери......
Единствена позитивна ствар е што еден мој стар пријател извади многу убава трева, бев кај него да го посетам се убаво се начадив па ми се прејаде, ама касно беше, му викам да порачаме нешто за јадење, само мерлин работе вика, и ај од мерлин земав хамбургер и тост, луге тостот беше изгорен црн како рингла, бев многу напушен за да се замарам да го сликам и да се расправам со нив, срамота, ако порачаш храна и се најлошо ке ти стават оти не си таму да видиш...
Тие малку луге шо ги сретнав рекоа дека на шанкот било добро понекогаш имало Дј или Фрик пуштал музика which is nice ама па коа ке ми текне какви луге одат таму no thanks.
И да ја ебам жена му на Наќо Липтов.

Член од
20 октомври 2010
Мислења
80
Поени од реакции
19
Не си поминал по кафетериите ка пуштат плата од Дрекслер, тоги да видиш дали неам народ :icon_mrgr: А иначе требало да земиш од Бонеро, каде каде му се поарни и тостовите и сендвичите од тиа у Мерлин. Не ми се верува да не работел бидејќи слично работно време имат со Мерлин, или па има пекари шо прават арни бели пецива :)

I

IBIZA SOUND

Гостин
do nekade se slagam pogore so clenot,ubavo si pisa deckoto,e sega neznam dali ima kavdarecko poteklo ili ne :)
a inaku zs go mrazis naco liptov :D

I

IBIZA SOUND

Гостин
http://ktv.mk/read/жељко-јоксимовиќ-на-тиквешки-гроздобер

:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Се решиле да дават пари и само вакви имиња ќе ни донесат...Парни ваљак,Жељко...А нас шо не не интересира тоа кој не ебе? :D
tuuu pogolema glupost zdravje ova nasiot grozdober :D
ja neznam sho ne go ukinat i da nema vike grozdober,i onaka nema nisto znacajno poslednite 3 4 godini

Near

Член од
26 март 2009
Мислења
4.297
Поени од реакции
7.023
http://dnevnik.mk/default.asp?ItemID=AABBE7970CD3914B8EB40F87CB60277B

:pos::pos::pos::pos::pos:

Аман бе даа...Зошто Филип V-ти?? Зошто не Димката Ангелов-Габерот,Страшо Пинџур...или од поново време,првата жртва воопшто во војната во Југославија,Сашко Гешовски или Блашко Толев,кој што загина 2001 година? Или на крај крајева тиквешки херои/бранители во спомен на сите жртви од Османлиски,преку Тиквешкото Востание,1 светска војна,2 светска војна итн?

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Оти предлагаат типови влезени у некои свои замислен свет. Ако има пет души у градот шо знаат кој е Филип 5 ја глава сечам.

Освен тоа, има ли барем некаква врска тој Антички крал со Кавадарци, па у негово време не ни постоел градот.

СУм за промена на името на плоштадот но само со име на некоја личност со локално значење за градот.

П

Пепси_

Гостин
Клошарите нека средат водата прво,затоа шо ветуваа дека нема повеќе рестрикции да има ама глеам дека не е баш така.

I

IBIZA SOUND

Гостин
Клошарите нека средат водата прво,затоа шо ветуваа дека нема повеќе рестрикции да има ама глеам дека не е баш така.
vodata e sredena,i vo gradot ima i povike od dovolno voda
problemot bese nekoj defekt vo lukar od kade sto ide vodata,i problem imase samo visokata zona od gradot,e sega toa e mozebi i od gradskiot bazent zasto toj se polne od visoka zona :)

Near

Член од
26 март 2009
Мислења
4.297
Поени од реакции
7.023
vodata e sredena,i vo gradot ima i povike od dovolno voda
problemot bese nekoj defekt vo lukar od kade sto ide vodata,i problem imase samo visokata zona od gradot,e sega toa e mozebi i od gradskiot bazent zasto toj se polne od visoka zona :)
Како да го ебам,ја живеам у центарот некња ка удари жешкото немаше вода..еве и сеа жештина каа е скрос и е намален притисокот :D

Член од
20 октомври 2010
Мислења
80
Поени од реакции
19
Кај мене има 24/7 вода, ја сум ки вториот триаголник

Kajgana Shop

На врв Bottom