- Член од
- 4 декември 2005
- Мислења
- 179
- Поени од реакции
- 3
Ако добро се сеќавам од историја и луковици на лале биле валута у Холандија. Постигнала вредност на размена од која глава боли. Кога пукнал меурот ,инфлацијата после била со гигантски размери...Како мене ми е гледа , со биткоинот се проба да се избегне теророт на емисионата банка во ситуација кога се нема златна подлога, но некако тоа е е матно и нејсно и сеуште лук и вода....иако во правец на таа идеа може постои некое решение кое би ја задоволила потребата. Треба време и ниво на свест, а тоа уште многу долго време ќе биде ретка роба.
Tigerskark
Za toa sto zboruvas si vo potpolno vo pravo. Nekoj vrvni ekonomisti go posocija lale treskata i bitcoinot deka ke bide isto.
E sega rabotata e sto laleto moze da bide nelimitirano. bitcoinot e limitiran.
bitcoinot nema zlatna podloga a dolarot dali ima?
bitcoinot da se proizvede bara premnogu dobar hardwere i mnogu elektricna energija
Sto mozam da zabelezam generaciite koj iskusile pukanje na balon ne veruvaat vo bitcoin. a pomladite koj toa ne go iskusile i te kako veruvaat deka bitcoinot e idninata.
E sega rabotata e edni cekaat da pukne a drugi pravat pari dur pukne.....
Baska najavite za Venecuela i Rusija da stavat vo upotreba svoj kripto valuti dava nadez deka i bitcoinot da pukne kripto valutite ke ostanat kako ramnopravna platezna edinica.