Криптовалути - Cryptocurrency Bitcoin Ethereum.....

• Креатор на темата Креатор на темата Igor.sv
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ако добро се сеќавам од историја и луковици на лале биле валута у Холандија. Постигнала вредност на размена од која глава боли. Кога пукнал меурот ,инфлацијата после била со гигантски размери...Како мене ми е гледа , со биткоинот се проба да се избегне теророт на емисионата банка во ситуација кога се нема златна подлога, но некако тоа е е матно и нејсно и сеуште лук и вода....иако во правец на таа идеа може постои некое решение кое би ја задоволила потребата. Треба време и ниво на свест, а тоа уште многу долго време ќе биде ретка роба.

Tigerskark

Za toa sto zboruvas si vo potpolno vo pravo. Nekoj vrvni ekonomisti go posocija lale treskata i bitcoinot deka ke bide isto.
E sega rabotata e sto laleto moze da bide nelimitirano. bitcoinot e limitiran.
bitcoinot nema zlatna podloga a dolarot dali ima?
bitcoinot da se proizvede bara premnogu dobar hardwere i mnogu elektricna energija

Sto mozam da zabelezam generaciite koj iskusile pukanje na balon ne veruvaat vo bitcoin. a pomladite koj toa ne go iskusile i te kako veruvaat deka bitcoinot e idninata.

E sega rabotata e edni cekaat da pukne a drugi pravat pari dur pukne.....
Baska najavite za Venecuela i Rusija da stavat vo upotreba svoj kripto valuti dava nadez deka i bitcoinot da pukne kripto valutite ke ostanat kako ramnopravna platezna edinica.

Bitcoin od 3000$ do 13500$ za 90 dena za 500 dena ke treba site pari vo svetov da se vo bitcoin...ako prodolzi so ova tempo...dodeka pisam eden komentar ono porasnalo za 10/100...bolna rabota. :kafence: tctctctctc...bas me interesira Sam Vaknin sto ke kaze...ako prodolzi vaka ke bide 200.000$ dodeka se odrzi predavanjeto :shok2:...a za nova godina edna milka..:pijanco::tvg: a za velikden site ke bideme milijarderi...:zloo: ala fools and horses...inaku presmetale za prvata pizza se potroseni 150 milioni dolari vo denesni bitcointi...bas bi sakal da ja probam taa piza.

Последно уредено:
Една дојава од мене, да не речете не сум ви кажал: IOTA

Една дојава од мене, да не речете не сум ви кажал: IOTA

Избега возот со IOTA-та, оној брзиот. Сега очекувам малку да падне, да се стабилизира и некаде пред Нова Година повторно да почне да расте. За подолгорочно вложување ја препорачувам ADA Cardano, очекувам за година две астрономски да порасне.

Денес земав Cardano ada, Lumen ,и уште од Ripple .Ќе видиме резултат за 2-3 години

Bitcoinot 20k do januari

Последно уредено:
Денес земав Cardano ada, Lumen ,и уште од Ripple .Ќе видиме резултат за 2-3 години

Bitcoinot 20k do januari
Ripple е многу стабилен, не верувам дека на него може многу да се заработи. Земи си IOTA обавезно.

@Ставрогин
Колку е тоа ''астрономски'?
@StefusRefus што ми се случило во иднина со светската економија доколку продолже растењево со приближно темпо на досегашново?

Tigerskark

Za toa sto zboruvas si vo potpolno vo pravo. Nekoj vrvni ekonomisti go posocija lale treskata i bitcoinot deka ke bide isto.
E sega rabotata e sto laleto moze da bide nelimitirano. bitcoinot e limitiran.
bitcoinot nema zlatna podloga a dolarot dali ima?
bitcoinot da se proizvede bara premnogu dobar hardwere i mnogu elektricna energija

Sto mozam da zabelezam generaciite koj iskusile pukanje na balon ne veruvaat vo bitcoin. a pomladite koj toa ne go iskusile i te kako veruvaat deka bitcoinot e idninata.

E sega rabotata e edni cekaat da pukne a drugi pravat pari dur pukne.....
Baska najavite za Venecuela i Rusija da stavat vo upotreba svoj kripto valuti dava nadez deka i bitcoinot da pukne kripto valutite ke ostanat kako ramnopravna platezna edinica.
Она што го дефинираш ко криптовалута звана биткоин или како ли се викаат копиите ,како е сега поставено нема никаква разлика со лалето.Она што кажуваш за Русија и Венецуела е покушај производството на парите кои се работниот флуид на контролниот систем на светското стопанство да им се одземе на повластените хохштаплери од емисионите банки, читај банка ;) и да се направи порационално и поправеден процес.Тоа се дефинитивно оди натака, ама не очекувај спомнатите тоа да го допуштаат кротко, бидејќи ич не се јагненца.А ти слободно богати се и остави ги старите да зановетаат.Така треба да биде,ако не е тогаш нешто не е во ред :) :)[DOUBLEPOST=1512631545][/DOUBLEPOST]
Bitcoin od 3000$ do 13500$ za 90 dena za 500 dena ke treba site pari vo svetov da se vo bitcoin...ako prodolzi so ova tempo...dodeka pisam eden komentar ono porasnalo za 10/100...bolna rabota. :kafence: tctctctctc...bas me interesira Sam Vaknin sto ke kaze...ako prodolzi vaka ke bide 200.000$ dodeka se odrzi predavanjeto :shok2:...a za nova godina edna milka..:pijanco::tvg: a za velikden site ke bideme milijarderi...:zloo: ala fools and horses...inaku presmetale za prvata pizza se potroseni 150 milioni dolari vo denesni bitcointi...bas bi sakal da ja probam taa piza.
Додека е се ова виртуелна игра каде малите играчи со ситна,но сува пара ја градат пирамидата се е ок и забавно,но кога ќе пробаат тоа свое богатство да го земат во џеб,тоа се ќе се сруши ко кула од карти,а тие подзинати со прстот у уста.Па тоа е слика видена незнам веќе колку пати, а секогаш во форма на балон. :) Не сум сигурен дека некој овдешни битконашки богаташ платил и лижавче со таа криптовалута валута,за ручек да не збориме.

Последно уредено:
Не сум сигурен дека некој овдешни битконашки богаташ платил и лижавче со таа криптовалута валута,за ручек да не збориме.

Jас лично познавам еден човек од Битола кој со парите заработени од криптовалутите има купено стан во Битола, плац во Трпејца и стан во Солун. Ти во меѓувреме продолжи со @StefusRefus да мудруваш за лалињата во Холандија.

Jас лично познавам еден човек од Битола кој со парите заработени од криптовалутите има купено стан во Битола, плац во Трпејца и стан во Солун. Ти во меѓувреме продолжи со @StefusRefus да мудруваш за лалињата во Холандија.
Не би било лошо,ако си веќе љубител на такви стории, да ги погледнеш ситните букви на приказната за купување на стан во Битола и Солун и плац во Трпејца :) Има некои "криптовалути" употребливи и како даночна димна завеса :)

Taка е, IOTA e одлична и една од посигурните, со неа на долг рок може да се направи голема пара.
Исто така ја препорачувам ATB coin, нова криптовалута, беше лансирана некаде средина на септемри.
Оваа крипто валута уште е релативно евтина, околу 0,7 usd, очекувам за неколку месеци да почне нагло да расте.
Со оваа крипто може да се направи добра пара и на пократок рок.[DOUBLEPOST=1512650469][/DOUBLEPOST]
Ripple е многу стабилен, не верувам дека на него може многу да се заработи. Земи си IOTA обавезно.
Има најава дека Ripple до крајот на годинава ќе заклучат 50 милијони токени, нема многу да скокне цената, но се надевам дека ќе достигне 1 усд.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom