Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
За што ќе се користи најмногу и колку пари може да одвоите?
Лаптоп се зема само ако често треба да се оди некаде, иначе PC.
Лаптопот е попрактичен бидејќи може да се носи и употребува на повеќе места.Најмногу би се користел за образовни цели(правење презентации за на факултет и друго).А,лаптоп за мене би била подобра опција бидејќи често одам на гости кај вујко ми и кај тетка ми и би било супер да можам веднаш да проверам што ми треба или да довршам некој документ.Според татко ми,најмногу можеме да одвоиме до 22-23 илјади.[DOUBLEPOST=1512137357][/DOUBLEPOST]
Од кога не е исчистено куќиштето внатре од прашина? Дискот дефрагментиран ли е?
Често ја бришеме прашината околу вентилаторот,во другите делови нема прашина,но немаме баш соодветен алат за да го отвориме,па мислиме да `и кажеме на снаата да му каже на братучед `и да го провери одвнатре бидејќи тој се разбира од тие работи.Дискот не е дефрагментиран.

Последно уредено:
Лаптопот е попрактичен бидејќи може да се носи и употребува на повеќе места.Најмногу би се користел за образовни цели(правење презентации за на факултет и друго).А,лаптоп за мене би била подобра опција бидејќи често одам на гости кај вујко ми и кај тетка ми и би било супер да можам веднаш да проверам што ми треба или да довршам некој документ.Според татко ми,најмногу можеме да одвоиме до 22-23 илјади.[DOUBLEPOST=1512137357][/DOUBLEPOST]
Често ја бришеме прашината околу вентилаторот,во другите делови нема прашина,но немаме баш соодветен алат за да го отвориме,па мислиме да `и кажеме на снаата да му каже на братучед `и да го провери одвнатре бидејќи тој се разбира од тие работи.Дискот не е дефрагментиран.
Аман бе, само едно штрафцигерче ви треба, дури и кујнски нож може да ви заврши работа :D поминуваш со правосмукалка, задолжително околу вентилаторчињата и готово е.

Хдд треба се дефрагментира од време на време, направете ја постапката, нема ништо сложено.

Здраво, вака имам едно прашање на Виндовс 10 дали може и како да се исклучат трајно апдејтите? бидејќи секој ден ги исклучувам и цел ден не се јавуват и наредниот ден при секое вклучување на лаптопот повторно се јавуваат апдејтите и се така нон стоп ги исклучувам рачно, па ако знае некој да ми каже.

Здраво, вака имам едно прашање на Виндовс 10 дали може и како да се исклучат трајно апдејтите? бидејќи секој ден ги исклучувам и цел ден не се јавуват и наредниот ден при секое вклучување на лаптопот повторно се јавуваат апдејтите и се така нон стоп ги исклучувам рачно, па ако знае некој да ми каже.
А зошто па ги исклучуваш?

А зошто па ги исклучуваш?
Па ако не ги исклучувам ми се успорува лаптопо, само што проблемот е што јас ги исклучам али повторното вклучување пак се појават па затоа прашав дали може трајно да се исклучат и да не се појавуваат.

Па ако не ги исклучувам ми се успорува лаптопо, само што проблемот е што јас ги исклучам али повторното вклучување пак се појават па затоа прашав дали може трајно да се исклучат и да не се појавуваат.
Ти успорува од други проблеми, не од апдејтите, не функционира тоа така. А и да ги исклучиш, пак ќе најдат Мајкрософт начин да ти пуштат сајлент апдејт и да ти упикаат нешто сосила. Не се будалете со гасење на апдејтите, содржат пакети кои носат стабилност на системот и поправени багови.

Бегајте од 10ка ко од ѓаол ако немате јака машина. Катастрофичен е на се постаро од 4-5 години
Нема врска апдејтите како што ви кажа Ilumious

Си работи и на постара машина од 4-5 години. На некој и најнова да му дадеш пак ќе му кочи од апдејтите. :D

Ако малата мисли дека проблемот е до апдејтите нека ги исклучи. :toe:

Пиши gpedit.msc и Computer Configuration->Administrative Template->Windows Components->Windows Update и десно ќе најдеш Configure Automatic Updates, кликни на тоа и смени во Disabled

Си работи и на постара машина од 4-5 години. На некој и најнова да му дадеш пак ќе му кочи од апдејтите. :D

Пиши gpedit.msc и Computer Configuration->Administrative Template->Windows Components->Windows Update и десно ќе најдеш Configure Automatic Updates, кликни на тоа и смени во Disabled
Не се споредува со 7ца на постара машина, кочит корнит :)

Фала ти многу, сега ги исклучив па ќе видеме утре дали пак ќе се јават.

Не се споредува со 7ца на постара машина, кочит корнит :)
Колку рам, каков процесор? Стара машина од пред 4-5 години претпоставувам дека е со 4GB рам. Од пред 4 години имам еден лаптоп со 4GB рам и 10ката лета, побрз е од 7ца.

Колку рам, каков процесор? Стара машина од пред 4-5 години претпоставувам дека е со 4GB рам. Од пред 4 години имам еден лаптоп со 4GB рам и 10ката лета, побрз е од 7ца.
Било кој Intel Dual Core, Quad Core се освен i со 4gb ram

upload_2017-12-7_0-6-16.png

Оваа ми се појавува на скоро секоја страница до што е?

Со овие ќе кочи на 2GB рам, а со 4GB не. Стари средени машини помазно работат на 10ка отколку на 7ца.
Не е точно. Ниедна таква нема теорија да работи подобро на 10ка. Ја имам 2 и сум пробал на уште сто други. Десетка е срање на вакви машини. Лагира на се.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom