Сакам да знам!

Член од
7 јуни 2014
Мислења
1.121
Поени од реакции
1.278
Што ќе се случи доколку работиш обезбедување без лиценца во некој локал , и дали има казна до тебе ако те фатат. Фала.
абе сигурно ако го заприметиле дека добро му оди на газдата на локалот секојдневно му се нудат милум или силум три-четири од овие лиценцираниве агенции (зависно кој е главен на тој реон) дури и ако несака ќе му направат да сака да има од нив обезбедување,
така да ти во тој бизнис без грб и заштита од агенција/полиција тешко долго дека ќе просперираш ама да небиде дека те пишманам пробај па кажи како си поминал белки нема на некој од погоре споменативе да им брцнеш сакајќи или несакајќи во џебот па да си имаш и со нив проблеми.

Член од
30 ноември 2017
Мислења
3
Поени од реакции
1
Мене ми нудат таква работа ми рекоа не е проблем тоа што немаш лиценца , сега ме интересира ќе има ли нешто последица доколку ме фатат од инспекциите или полиција дека работам без лиценца ( зборам за мене за локалот не ме интересира )

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Мене ми нудат таква работа ми рекоа не е проблем тоа што немаш лиценца , сега ме интересира ќе има ли нешто последица доколку ме фатат од инспекциите или полиција дека работам без лиценца ( зборам за мене за локалот не ме интересира )
Има бе другар, во најлош случај ако се случи некаков скандал и да удриш некој додека ги разделуваш ќе го јадиш немиен. Ако треба да стоиш на врата колку да го земат легалниот рекет и да ти даваат 11000ки со кошулче и пантолони немаш проблем, али во казина, кафичи, дискотеки и слични објекти се ставаш за ситна пара во ризик да јадиш казна.

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.302
Поени од реакции
3.345
Извадив трансакциска во тутунска и сеа колку време ќе ми треба т.е колку плати да легнат за да влезам во минус со 2 плати?

Член од
12 март 2015
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.215
Извадив трансакциска во тутунска и сеа колку време ќе ми треба т.е колку плати да легнат за да влезам во минус со 2 плати?
освен ако не е во банката поинаку регулирани, после првата плата веднаш.
али не ти препорачувам пошто каматата на картици е околу 11-12%

ако ти требаат 2 плати минус (веднаш), подобро побарај некој потрошувачки кредит во таа висина, плаќај си месечна рата година дена или колку год и да трае кредитот, а каматата барем првата година ќе ти биди каде каде помала...

do the math ;)

LustingVertigo

Snopdan Dogovich
Член од
1 декември 2017
Мислења
870
Поени од реакции
1.322
Ми требаат совети за брада.Имам нецелосна брада,patchy-beard.Од порано ми се потполни ама само малку,прилично ретка ми е и сакам да стани поцелосна,и да ми се развија малку погоре од jawline-ot.Знам дека повеќе зависи од гените и до нивото на тестестероните.Прашав некои другари,ми рекоја да се бричам контра,а така и правам.На гугл побарав patchy-beards и најдов нешто слично како мојата,видете на сликата.Совети,tips?

Attachments

LustingVertigo

Snopdan Dogovich
Член од
1 декември 2017
Мислења
870
Поени од реакции
1.322
Само пуштај ја, ќе ти се пополнат празните места.

Ѕирни ја темава.
Денеска се избричив,ја растев мислам еден месец,не дека е no shave november туку онака ми текна.Сакаш да кажиш дека треба да ја пуштам да израсти повеќе пати наместо да ја бричам редовно на 5-6 дена?

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Денеска се избричив,ја растев мислам еден месец,не дека е no shave november туку онака ми текна.Сакаш да кажиш дека треба да ја пуштам да израсти повеќе пати наместо да ја бричам редовно на 5-6 дена?
Да. Види ги сликите од линкот погоре и ќе ти биде јасно.

Член од
6 ноември 2017
Мислења
84
Поени од реакции
26
Остај ги и малите влакненца да пораснат, потоа избричи се и тие ќе се зајакнат. За некое време ќе станат цврсти и ќе имаш погуста брада :)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.743
Поени од реакции
27.742
Колку се поевтини јаткиве на Кванташки?
Ако бадем е на пример 750 кило по обичниве пазар/продавници, колку би бил на Кванташки?

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Колку се поевтини јаткиве на Кванташки?
Ако бадем е на пример 750 кило по обичниве пазар/продавници, колку би бил на Кванташки?
Бадем во Кам ти е 550,лешник 650, на кванташки не знам, јас од Прилеп од пазар имам купувано некршени бадеми 100-150кг, кршени 450-500, али ќе те украдат троа на вага и исто доаѓа.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.743
Поени од реакции
27.742
Бадем во Кам ти е 550,лешник 650, на кванташки не знам, јас од Прилеп од пазар имам купувано некршени бадеми 100-150кг, кршени 450-500, али ќе те украдат троа на вага и исто доаѓа.
Ги видов тие у Кам денес, многу ми се лоши некако, ептен ситни... не ги бива. Нишо чудно и дубари да праат со семка од кајсија.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.692
Поени од реакции
31.721
Ги видов тие у Кам денес, многу ми се лоши некако, ептен ситни... не ги бива. Нишо чудно и дубари да праат со семка од кајсија.
,,,bademi,,,lešnici nelupeni 150d.
,,,bademi lupeni 600 d vo prodavnica za zdrava hrana
,,,lešnici lupeni od 800d pa sho ke najdesh
,,,orevi nelupeni 180d
,,,i najeftino na zelen pazar,,,so pogolem izbor,,,
,,,pozzz,,,

Kajgana Shop

На врв Bottom