Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.127
Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.963
Поени од реакции
25.534
Значи и јас не знам како дојдов до ова, но многу глупаво чуство ми е, запознав трансексуалка преку интернет стрнец не знаев до душа во прво момент, изгледа 99% женска дури подобро изгледа од многуте жени, и ми праќаше слики атрактивни не нудо но така со долен веш или скратени тесни фустани провокативни слики, кога оп дознав во една слика обична дека ова не е вистинска жена и ми призна, и престанав да и пишувам но искрено не можам да престанам да мислам..... почнав да се плашам од себеси 28 години наполнив и сум бил најголем противник на ваквите работи и сега ова да ми случи како бумеранг но ви викам типот не знам што направил изгледа како викториа сикрет манекенките
Уште еден латентен педер. :icon_lol:

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Зш мор латентен педер? Гледаш си кажува човекот мислел женско е :P
Да, мислел дека е женско, но не бил и не е женско. Дали јас ако мислам дека сум крал на Македонија, одма станувам крал на Македонија, или живеам во таа илузија!? Истото се однесува и за волот кој мисли дека е 6 годишно девојче, а зад себе ја оставил својата жена сама со своите 7 деца! И тој е медиумска ѕвезда поради изопачниот вкус на популатните медиуми кој шират лажни вести или пропаганда која фрла сенка кон одредени организации, здруженија или движења кој во нормални околности жестоко би го критикувале. Класичен пример си и ти, кој секој малку критички настоен го етикетираш како “хомофоб“. Но те разбирам, можеби тоа е само механичка одбрана која си ја направил рано во твоето детство, кога можеби си бил малтретиран поради твоето сексуално нарушување. Мислам дека треба тој дел од животот да си го оставиш зад себе затоа што сега ќе дискутираш со позрели личности и ќе увидиш дека ќе го ценат твојот карактер.

Дали има значителна разлика, во односот кон тебе, сега во твојот академскиот живот со твоите колеги, или пред ова, со твоите соученици? :)

S

staycalm

Гостин
Да, мислел дека е женско, но не бил и не е женско. Дали јас ако мислам дека сум крал на Македонија, одма станувам крал на Македонија, или живеам во таа илузија!? Истото се однесува и за волот кој мисли дека е 6 годишно девојче, а зад себе ја оставил својата жена сама со своите 7 деца! И тој е медиумска ѕвезда поради изопачниот вкус на популатните медиуми кој шират лажни вести или пропаганда која фрла сенка кон одредени организации, здруженија или движења кој во нормални околности жестоко би го критикувале. Класичен пример си и ти, кој секој малку критички настоен го етикетираш како “хомофоб“. Но те разбирам, можеби тоа е само механичка одбрана која си ја направил рано во твоето детство, кога можеби си бил малтретиран поради твоето сексуално нарушување. Мислам дека треба тој дел од животот да си го оставиш зад себе затоа што сега ќе дискутираш со позрели личности и ќе увидиш дека ќе го ценат твојот карактер.

Дали има значителна разлика, во односот кон тебе, сега во твојот академскиот живот со твоите колеги, или пред ова, со твоите соученици? :)
Лелеееее. Типот погоре мислел дека личноста со која комуницира е родена женско.
Плус не треба многу за да сфатиш дека има разлика меѓу РОД и вакви твои некои глупи небулози. Лажни вести шема ака Трамп фанбој, смрдиш на Трамповизам од далеку.
Има разлика од критички настроен до хомофоб, ама на пример у случајов ти си трансфоб, не си хомофоб. Сеа почна и со некои pity методи да настапуваш, мизерија тешка. Јас златен си имам личности во животот што знаат дека сум геј, ме почитуваат и ме ценат и откако сум им кажал не променило ништо ниту во односот ниту во врската меѓу нас, е мене за такви луѓе ме интересира, не за „позрели“ кретенчини ко тебе.
Туку ако не се лажам мислам дека пред некое време те замолив да не ми реплицираш? Корект ми иф ајм вронг, а ако не сум, послушај ја молбата жити мене.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Лелеееее. Типот погоре мислел дека личноста со која комуницира е родена женско.
Плус не треба многу за да сфатиш дека има разлика меѓу РОД и вакви твои некои глупи небулози. Лажни вести шема ака Трамп фанбој, смрдиш на Трамповизам од далеку.
Има разлика од критички настроен до хомофоб, ама на пример у случајов ти си трансфоб, не си хомофоб. Сеа почна и со некои pity методи да настапуваш, мизерија тешка. Јас златен си имам личности во животот што знаат дека сум геј, ме почитуваат и ме ценат и откако сум им кажал не променило ништо ниту во односот ниту во врската меѓу нас, е мене за такви луѓе ме интересира, не за „позрели“ кретенчини ко тебе.
Туку ако не се лажам мислам дека пред некое време те замолив да не ми реплицираш? Корект ми иф ајм вронг, а ако не сум, послушај ја молбата жити мене.
Мислам дека во ниту еден момент не те навредив, па немаше потреба и ти да го правиш истото, но нема врска. :)

Не се работи само за тие неколкумина да те почитуваат зошто си геј, треба да оформиш поширок круг на пријатели кои ќе те почитуваат во твојата целокупна целина (вклучувајќи го и твојот проблематичен карактер). Башка тоа што никогаш не сум настапувал со некакви хомофобични настапи или коментари, а веќе неколку пати ме стави во тој кош на критичари кои ги перцепираш како непријатели. Како што кажав, јас сум неутрален (читај незаинтересиран) кога се во прашање геј браковите, а тоа “не“ погоре е поради сегментот за посвојување на деца. А дали сум “трансфоб“? Да. Иако јас тоа не го нарекувам баш така.

Какви и да се моите методи, многу се подобри од твоите кои се базираат на чувства, а не на аргументи и факти. Па ако не сакаш понатамошна дискусија со мене, во ред, има тука и други членови кои размислуваат позрело и можеби нивните ставови ќе придонесат кон подобрување на твојот проблематичен карактер. :)

Член од
30 август 2017
Мислења
998
Поени од реакции
1.434
Уште еден латентен педер. :icon_lol:
НЕЕЕЕЕЕ, ја па мислев тој што дупи не е педер :P, абе којзнај колку да бидам провоциран самата помисла што има помеѓу нозете ми е блјак, а дека бев и се уште сум без да мислам дека е транс сум... значи што е секси атрактивно е

S

staycalm

Гостин
НЕЕЕЕЕЕ, ја па мислев тој што дупи не е педер :P, абе којзнај колку да бидам провоциран самата помисла што има помеѓу нозете ми е блјак, а дека бев и се уште сум без да мислам дека е транс сум... значи што е секси атрактивно е
А што има меѓу нозете ако е транс? :icon_lol:

a9mkd

Љетиф
Член од
14 јуни 2015
Мислења
543
Поени од реакции
281
Ако може помош од модераторите дека сакам да отворам нова тема поврзана со ЛГБТ внатрешните проблеми и поделби со кои се соочува заедницата со посебен акцент на давање на реалната слика и критика. Каде да ја отворам или да се дискутира овде?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Ако може помош од модераторите дека сакам да отворам нова тема поврзана со ЛГБТ внатрешните проблеми и поделби со кои се соочува заедницата со посебен акцент на давање на реалната слика и критика. Каде да ја отворам или да се дискутира овде?
:icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom