Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
D

Drexel

Гостин
Zosto od MP ne pisuvaat tocno kakvi dopolnitelni dokumenti ni baraat,mnogu neprofesionalno,ako fali nekoj document treba da navedat koj,tie edno isto na site I'm pisuvaat,nekoj ke I'm nosi na primer original krstenica a mozebi vo dosieto falit nekoj drug document koi tie go izgubile I na kraj ke go odbijat, I zatoa tolku predmeti se zaglaveni sve od nesposobna administracija
Убаво пишува каков документ се бара, документ што укажува взхоздјашт директно потекло а тоа може да биде се и сешто крштеници венчаници школски свидетелства воени потврди, стари лични карти стари потврди издадени од државен орган што укажува дека директен предок се искажал како бугарин

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Убаво пишува каков документ се бара, документ што укажува взхоздјашт директно потекло а тоа може да биде се и сешто крштеници венчаници школски свидетелства воени потврди, стари лични карти стари потврди издадени од државен орган што укажува дека директен предок се искажал како бугарин
E sto e tuka ubavo koga sve e opsto,od sto e ubavo napisano site prasuvaat sto treba da nosat I se cudat,

Член од
3 мај 2017
Мислења
251
Поени од реакции
171
тие шо сме на проверка от вицепрезидентот и 2018та ќе ја дочекаме со исти статус :(

Член од
17 август 2016
Мислења
506
Поени од реакции
580

Attachments

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Visa reciprocity: Canada to lift visa requirements for Bulgarian and Romanian citizens on 1 December

The Commission welcomes the forthcoming decision by Canada to lift visa requirements for Bulgarian and Romanian citizens as of 1 December. The decision comes after intensive diplomatic efforts and continued engagement at political and technical levels between the EU, Canada and the two Member States, Bulgaria and Romania.

Член од
19 февруари 2010
Мислења
536
Поени од реакции
1.720
Visa reciprocity: Canada to lift visa requirements for Bulgarian and Romanian citizens on 1 December

The Commission welcomes the forthcoming decision by Canada to lift visa requirements for Bulgarian and Romanian citizens as of 1 December. The decision comes after intensive diplomatic efforts and continued engagement at political and technical levels between the EU, Canada and the two Member States, Bulgaria and Romania.
Можеше само со два збора да пушуваш дека од 01 .12 2017 е прекинат визниот режим за Бугарски грагани со Канада и може да останете до 6 месеци , како ова НЕ ви дава право на работа !!!!!;)

Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
odi vo strumica potvrdata od BKKC na lazo tresnimuja od glava
тој не е виновен, доаѓа пред еден месец и лично зборува за овој проблем со министерот за надворешни работи. Имаше интервју на ТВ

Член од
8 февруари 2016
Мислења
400
Поени од реакции
396
тој не е виновен, доаѓа пред еден месец и лично зборува за овој проблем со министерот за надворешни работи. Имаше интервју на ТВ
i ?
rezultat ?
se podobri situacijava ?
siguren e deka so negovata potvrda ke dadat drzavjanstvo ?

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Никој веќе не го споменува законот за 6 месеци...
Вака сега, документите дополнителни ќе се поддаваат до 31/01/2018 така??? ќеги исчистат до Јуни 2013/4/5, а 2016 интензивно ќе се работи штом се окончаат овие, вака разбрав, има нешто логика?

Член од
3 јуни 2017
Мислења
63
Поени од реакции
35
Ај чуди се, не е до документи, и адр имав и тој розев лист, и меѓународна... и камионите сите ми се по пропис, не брка работа личната карта, прашање на време е кога ќе не збркаат, сега сум во германија, се молам да не налепам
So takva licna karta moze da se vozi niz cela evropa ama da ne sedis vo eu na primer za vo Germania ako imas takva licna karta pak ke ti treba rabotna viza ako ziveis tamu ama ima i dosta ludje so rabotat samo so takva licna karta vo Germanija

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
So takva licna karta moze da se vozi niz cela evropa ama da ne sedis vo eu na primer za vo Germania ako imas takva licna karta pak ke ti treba rabotna viza ako ziveis tamu ama ima i dosta ludje so rabotat samo so takva licna karta vo Germanija
Сега кој лажеш сам себе или сите останати? Ако е така шо ќе ти е пасош?
Има такви кои работат на црно, е сега колку заработуваат на црно? тие ја користат таа лична карта, но имаат или минимално осигурување или немаат никакво, немаат право на стан, немаат социјални бенефиции, фирмите им плаќаат 5% повисок данок... значи со лична карта да работиш е исто ко преку вујна да бараш државјанство, се лажиш некое време па те мава вистината во сурат

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Ti drugar znais li zosto a vadat taa licna karta so postojan prestoj soferite ???
E не знам, можеби измислувам дека и јас сум Шофер, и брат ми е и имаме фирма Во БГ, и 4 камиони што ми вртат низ Германија и Шведска, чекам ти да ми кажаш. Шетај

Ај вака Фирмата ја имаме 4 години, регистрирана во БГ, значи сите варијанти ми се проверени. Без пасош ЏАБЕ. Со лична карта имав шофер, имаше и розов лист и сите документи, џабе. Здруженијата на камионџии од ГЕ, ХЛ...се жалат дека сме им ја земале работата, истото сега се случува и за оние кои планираат да работат со гипс картони и ламинати.... занаетчиите се бунат, има забрани и сегредација на сите страни, не е ич исто со лани

Член од
3 јуни 2017
Мислења
63
Поени од реакции
35
E не знам, можеби измислувам дека и јас сум Шофер, и брат ми е и имаме фирма Во БГ, и 4 камиони што ми вртат низ Германија и Шведска, чекам ти да ми кажаш. Шетај
Ti ili ponasaj se kaa so treba i ne mi izigravaj nekoj gazda selak ni eden kaa tebe gazdi pun kurac gi ima

Ај вака Фирмата ја имаме 4 години, регистрирана во БГ, значи сите варијанти ми се проверени. Без пасош ЏАБЕ. Со лична карта имав шофер, имаше и розов лист и сите документи, џабе. Здруженијата на камионџии од ГЕ, ХЛ...се жалат дека сме им ја земале работата, истото сега се случува и за оние кои планираат да работат со гипс картони и ламинати.... занаетчиите се бунат, има забрани и сегредација на сите страни, не е ич исто со лани
E taka ke kazis ubavo a ne se ponasaj kaa nekoj selak simnat od planinata a so tija zborovi setaj i red drugi doma ce mu gi kazuis

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Ti ili ponasaj se kaa so treba i ne mi izigravaj nekoj gazda selak ni eden kaa tebe gazdi pun kurac gi ima

E taka ke kazis ubavo a ne se ponasaj kaa nekoj selak simnat od planinata a so tija zborovi setaj i red drugi doma ce mu gi kazuis
More bric eden smotan, ne tuku im prodavaj po 1200 €licna karta da pecalis na tuga maka. Smrden eden . Eden ko tebe ne znae kako.spasi gla od koga go otkrija, I tebe ne ti bega lazi duri lazis posle kaj ke.se kries

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom