Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Pa sto ne odis da si gi zemes dokumentit sama? Zosto da cekas nekoj da te odbie? Odi zemi si gi dokumentite i spasi se od neizvesnosta
Ne se luti Candy,lugevo se razocarani,i jas mnogu pati gi pcujam vlastite vo Bugarija no I samiot znam deka tie ne mi se nisto krivi,kriva e ovaa korumpirana,partizirana,unistena drzava kade sto ziveam,gnezdo na nepravdi I necovecnost,drzavava ni e unistena od tie gubrina sto bea na vlast vo izminative 30 godini I koi ne pravea nisto drugo osven kradejne,korupcija,partizacija I polnejne na sopstvenite bankarski smetki,i kako rezultat ziveeme vo najsiromasnata zemja vo Evropa bez nikakva perspektiva za zivot a spasot go gledame samo vo eden pasos I begstvo od ovde,i na kraj koga I toj pasos ne ti go davaat kako da ne bidis razocaran:tapp:

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Ne se luti Candy,lugevo se razocarani,i jas mnogu pati gi pcujam vlastite vo Bugarija no I samiot znam deka tie ne mi se nisto krivi,kriva e ovaa korumpirana,partizirana,unistena drzava kade sto ziveam,gnezdo na nepravdi I necovecnost,drzavava ni e unistena od tie gubrina sto bea na vlast vo izminative 30 godini I koi ne pravea nisto drugo osven kradejne,korupcija,partizacija I polnejne na sopstvenite bankarski smetki,i kako rezultat ziveeme vo najsiromasnata zemja vo Evropa bez nikakva perspektiva za zivot a spasot go gledame samo vo eden pasos I begstvo od ovde,i na kraj koga I toj pasos ne ti go davaat kako da ne bidis razocaran:tapp:
Pa sto ne se dolzni da ti go dadat. Mnogu licno i emotivno gi gledate rabotite. Zosto mislite deka nekoj nesto vi dolzi na site vas/nas ?!
Malku po zrel pristap kon site raboti vo zivotot :) a kako sto gledam jas tuka ne znam koj od koj e po nepismen i nedozrean pa sekogas na takvite im e drug kriv[DOUBLEPOST=1512046422][/DOUBLEPOST]i kakov zakon da se donese pak nema site da dobiete. Sekogas ke ima odbieni i imalo i vo minatoto normalno koga po vasite selski muabeti tuka se davalo lesno haha...

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Pa sto ne se dolzni da ti go dadat. Mnogu licno i emotivno gi gledate rabotite. Zosto mislite deka nekoj nesto vi dolzi na site vas/nas ?!
Malku po zrel pristap kon site raboti vo zivotot :) a kako sto gledam jas tuka ne znam koj od koj e po nepismen i nedozrean pa sekogas na takvite im e drug kriv[DOUBLEPOST=1512046422][/DOUBLEPOST]i kakov zakon da se donese pak nema site da dobiete. Sekogas ke ima odbieni i imalo i vo minatoto normalno koga po vasite selski muabeti tuka se davalo lesno haha...
Screen Shot 2017-10-26 at 10.58.55 PM.png
И гратис 72 девици после потпишување на указ :D:angel:

Член од
3 јуни 2017
Мислења
63
Поени од реакции
35
Не е нешто ново. Имав шофер пријавено со исти документи, при контрола фирмата ми ја казнаа нешто под 5000€, него лично 3000, и забрана за работа и влез во унијата 5 години. Нема врска што се ни беше легално. Тамошните синдикати и здруженија бараат заштита. Плус има и некоја заебанција со бугарските пасоши, незнам од која причина тешко даваат и осигурително бројче, се чека по месец, месец и пол. Не знам...
Jas neznam zosto te kaznale site soferi gore se so takva licna karta pa do sega nikoj ne se pozalil[DOUBLEPOST=1512050389][/DOUBLEPOST]Jas fcera bev vo Sofija vo Aagencijata i da vikazam davaa proishodi za 1 februar 2017[DOUBLEPOST=1512050716][/DOUBLEPOST]
Epa izvod od para baba mi pa od dedo mi pa od majka i od mene jas mislam isto a za baba a za dedo isto treba da se vadi[DOUBLEPOST=1512041802][/DOUBLEPOST]
Isto izvodi samo sea dokumentot kaj treba da se nosi
Moze vo Ambasadata vo Bitola kaj mene soprugata ima zakazano za podavanje dokumenti na 31 vo Bitola se odi preku bitola i slikanje i pasos

Последно уредено:
Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Jas neznam zosto te kaznale site soferi gore se so takva licna karta pa do sega nikoj ne se pozalil[DOUBLEPOST=1512050389][/DOUBLEPOST]Jas fcera bev vo Sofija vo Aagencijata i da vikazam davaa proishodi za 1 februar 2017[DOUBLEPOST=1512050716][/DOUBLEPOST]
Moze vo Ambasadata vo Bitola kaj mene soprugata ima zakazano za podavanje dokumenti na 31 vo Bitola se odi preku bitola i slikanje i pasos
Ај чуди се, не е до документи, и адр имав и тој розев лист, и меѓународна... и камионите сите ми се по пропис, не брка работа личната карта, прашање на време е кога ќе не збркаат, сега сум во германија, се молам да не налепам

Член од
22 октомври 2011
Мислења
14
Поени од реакции
3
od dedo 100 posto uspevas a od baba ne sum siguren.Treba mnogu izvodi da nosis za da dokazes srodstvo[DOUBLEPOST=1512040731][/DOUBLEPOST]
ne si jasen kako moze proishod vo bitola????Za toa vo DABЧ se odi.Tebe izgleda intervju tinzakazale avgust 2018.Vo sofija vo momentov zakazuvaat oktomvri 2018 intervju
Posrednikot mi dade broj i mi vika javi se i kazi im sakam da zakazam termin za proishot, pa me zakaza za vo avgust vo bitola.

Член од
18 октомври 2016
Мислења
119
Поени од реакции
164
Другари денеска јас ја завршив мојата голгота. Конечно ми е потпишан мојот УКАЗ од вицепрезидентот. Инаку за тие што не ме знаат јас сум од далечната 2014. Мојот број беше 18хх/2014 и со документи ЈУГОСЛОВЕНСКА ВОЕНА КНИШКА во која пишуваше дека дедоми служел бугарски војник,сето тоа преведено и легализирано во БГ и ништо друго. Сега ви посакувам среќа на сите и останувам на форумов сеуште активен..... :cuc:;)

Член од
30 октомври 2017
Мислења
70
Поени од реакции
72
Другари денеска јас ја завршив мојата голгота. Конечно ми е потпишан мојот УКАЗ од вицепрезидентот. Инаку за тие што не ме знаат јас сум од далечната 2014. Мојот број беше 18хх/2014 и со документи ЈУГОСЛОВЕНСКА ВОЕНА КНИШКА во која пишуваше дека дедоми служел бугарски војник,сето тоа преведено и легализирано во БГ и ништо друго. Сега ви посакувам среќа на сите и останувам на форумов сеуште активен..... :cuc:;)
Честито и со среќа...значи има надеж и за мене и ја сум со таков документ 2015год.

D

Drexel

Гостин
Честито нека ти е само ме интересира следното за таа книша зошто и јас имам слична, Од која година е и што пишува во полето на народност, Само среќа да не следи!

Член од
15 мај 2016
Мислења
121
Поени од реакции
120
Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство. , в срок до 23.03.2018

Od deneska mi e smenet statusot.Na finalna bev od 21 oktomvri.

Член од
18 октомври 2016
Мислења
119
Поени од реакции
164
Честито нека ти е само ме интересира следното за таа книша зошто и јас имам слична, Од која година е и што пишува во полето на народност, Само среќа да не следи!
МАКЕДОНАЦ :)

Член од
27 ноември 2017
Мислења
64
Поени од реакции
25
Cestito,kolku cekase ukaz?

bo1

Член од
27 февруари 2017
Мислења
60
Поени од реакции
143
Интервју во СК,15.05.16 г
со док.пасош од 1 братучед. и плус предадени преведени легализирани оригинални изводи од дедо роден 1902 во село со 100 % блгари и потврда од БККС предадени при интервјуто
Финална од 16.09.16 г.
пред 10 дена :
Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство. , в срок до 16.03.2018

кажете што може да се направи

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom