Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 јуни 2015
Мислења
52
Поени од реакции
60
Луѓе ај молам за малку помош: Ми пишува вака на страната на mjs.bg:
Вашето удостоверение е изпратено в консулска служба Скопие-Македонија. При получаване на удостоверението следва да зајавите адрес за регистрација в Република Б'лгарија, както и да представите 2 бр. актуални снимки паспортен формат.
Освен 2 слики и да уплатам 25Евра во Уни банка(тоа ми кажаа), која адреса треба да ја пријавам во бугарска амбасада во Скопје кога ќе отидам да го земам државјанството??
Откако ќе го земам како оди наредно со закажување за сликање во БГ или има нешто плус? Фала најмногу унапред на сите добронамерни одговори :)
Cestitki! Jas mislam deka ke se slikas vo Skopje vo ambasada i od tamu isto ke si go zemis pasosot. E sega neznam tocno koga treba da odis vo Bugarija za licna karta neznam koga eve nekoj ako znae neka kazi Cestitki uste ednas

Член од
29 ноември 2017
Мислења
5
Поени од реакции
18
Cestitki! Jas mislam deka ke se slikas vo Skopje vo ambasada i od tamu isto ke si go zemis pasosot. E sega neznam tocno koga treba da odis vo Bugarija za licna karta neznam koga eve nekoj ako znae neka kazi Cestitki uste ednas
Фала ти најмногу и на честитките и на информацијата, супер ако и сликањето се одвива во СК. Нека се враќа кај сите :)

tgdk

Go-Run
Член од
5 април 2017
Мислења
126
Поени од реакции
169
Човеци до дека сме ние шо сме со брат/сестра и не има во протколот...Нема ли некој позитивен маабет да каже ?

Член од
6 октомври 2017
Мислења
42
Поени од реакции
13
Zdravo luge da prasam najdov bugarska vencanica od prababa mi dali bi zavrsilo rabota toa inace na dopolnitelna sum od pred 2 meseca intervju 15 09 2015

Член од
18 април 2014
Мислења
75
Поени од реакции
12
Здраво. Сакам да поднесам документи за државјанство и сега прашањето ми е, " Документ за доказване на б'лгарски произход на в'зходјашт на зајавителја" немам и дали наместо ова може од прва братучетка да се поврзе со извод (таа има бугарски пасош) или мора да се има таков документ?

D

Drexel

Гостин
Zdravo luge da prasam najdov bugarska vencanica od prababa mi dali bi zavrsilo rabota toa inace na dopolnitelna sum od pred 2 meseca intervju 15 09 2015
Може

Здраво. Сакам да поднесам документи за државјанство и сега прашањето ми е, " Документ за доказване на б'лгарски произход на в'зходјашт на зајавителја" немам и дали наместо ова може од прва братучетка да се поврзе со извод (таа има бугарски пасош) или мора да се има таков документ?
Неможе

Член од
22 октомври 2011
Мислења
14
Поени од реакции
3
Zdravo
Prosihod mi e zakazan vo bitola vo avgust mesec dali mozam vo sofija da odam da zavarsam pobarzo rabota?
Blagodaram

Член од
21 октомври 2015
Мислења
405
Поени од реакции
369
od dedo 100 posto uspevas a od baba ne sum siguren.Treba mnogu izvodi da nosis za da dokazes srodstvo[DOUBLEPOST=1512040731][/DOUBLEPOST]
Zdravo
Prosihod mi e zakazan vo bitola vo avgust mesec dali mozam vo sofija da odam da zavarsam pobarzo rabota?
Blagodaram
ne si jasen kako moze proishod vo bitola????Za toa vo DABЧ se odi.Tebe izgleda intervju tinzakazale avgust 2018.Vo sofija vo momentov zakazuvaat oktomvri 2018 intervju

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
od dedo 100 posto uspevas a od baba ne sum siguren.Treba mnogu izvodi da nosis za da dokazes srodstvo[DOUBLEPOST=1512040731][/DOUBLEPOST]
ne si jasen kako moze proishod vo bitola????Za toa vo DABЧ se odi.Tebe izgleda intervju tinzakazale avgust 2018.Vo sofija vo momentov zakazuvaat oktomvri 2018 intervju
Во конзулатот се закажува за подавање документи и за произход сега...додуша, од пред некое време. Имам близок таков случај, сега во јануари ќе оди да подаде документи. И јас прашав да не е грешка тоа, рекоа дека не е.

Член од
6 октомври 2017
Мислења
42
Поени од реакции
13
Epa izvod od para baba mi pa od dedo mi pa od majka i od mene jas mislam isto a za baba a za dedo isto treba da se vadi[DOUBLEPOST=1512041802][/DOUBLEPOST]
Epa izvod od para baba mi pa od dedo mi pa od majka i od mene jas mislam isto a za baba a za dedo isto treba da se vadi
Isto izvodi samo sea dokumentot kaj treba da se nosi

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom