Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
КОНЕЧНО!

Едвај чекам да го видим Гатузо, ќе уживам дур го покажуаат у кадар [emoji3]
Нека му е со среќа, баш да видимо што формација и играчи ќе извади ма терен... нема ваљда да си тера од Монтела паметот....

Инаку у гомнава што не заглави Монтела не не ваѓа ни Гвардиола ни Анчелоти заедно да дојдат... таке да не се надевам многу и на Гатузо ама промена требаше...

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Гатузо е интерим коуч, така да може и наредна недела да го сменат.

Ај у курац више му ебем фацата мутава

Бог касни, но не заборава...

Порака од Бака за Монтела [emoji23] [emoji23] [emoji23]
c58dbc19c429b4081743fb925b9c269b.jpg

Бог касни, но не заборава...

Порака од Бака за Монтела [emoji23] [emoji23] [emoji23]
c58dbc19c429b4081743fb925b9c269b.jpg

Бака нека се фокусира таму на играта во Виљареал и нека не твитерисува многу, да не ни го вратат назад на крај на сезона :D

Се надевам Гатузо уште одма ќе ја смени формацијата во 4-2-3-1 или 4-4-2 оти со оваа уште долго ќе се мачиме..

Тек сега ке биде интересно со Гатузо,баш ме интересира како ке се понаша со играчите и со кои тактички и формациски идеи ке го води Милан.
И што и да направи и постигне или не постигне со Милан воопшто нема да ми биде криво.[DOUBLEPOST=1511807280][/DOUBLEPOST][DOUBLEPOST=1511807333][/DOUBLEPOST]

Последно уредено:
Фала богу им текна да го сменат. До душа каснат скоро 2 месеци со ваквата одлука, но како тргнале на курташак од М&Ф па се до Монтела и играчите и ова е добро. Најверојатно сменет е по барање на кинезите како што прочитав негде што е доволен показател за тоа дека М&Ф се дупло позабегани од Монтела.

E сега, заменава на Монтела ич не ми е по ќејф. Можеби грешам и дај боже да грешам, но лично сметам дека Гатузо нема потенцијал да го извади најдоброто од оние играчи кои што разбираат фудбал. Најпаметно според мене ќе му биде под итно да ја смени формацијата и да почне да форсира 4-2-3-1 формација со Монтоливо/Биља, Кеси, Сусо, Хакан, Џек и Силва. Позади освен Родригез како сигурен за прва постава сеедно е од кои други тројца ќе биде составена одбраната. Лично би сакал да ги проба Ромањоли и Бонучи како штопери + Абате/Калабрија на десен бек, но со она што до сега го ‘‘прикажаа‘‘ не би имал ништо против и Запата/Мусачо да влетаат во прв тим. Реално претешка задача ќе има Гатузо, а ако се земе во предвид неговото нула искуство тогаш уште од сега е јасно дека и он ќе биде само привремено решение исто како и неговите 3255237 претходници.

Нека прават како мислат оваа сезона затоа што веќе за ништо немаме шанси, но наредната сезона ќе мора да довлечкаат како знаат асален тренер па макар истиот ги коштал 20м годишно. Ене им во комшии пример за тоа што значи добар тренер па нека поднаучат нешто од таму и уште во мај нека тргнат со сите сили по Конте/Сари доколку се достапни, а ако не се не знам што да кажам освен дека секој октомври ќе ја прогласуваме сезоната за изгубена.

Не знам која е целта да се носат недокажани и одкачени тренери.Точно дека Гатузо е клубска икона ама тоа не значи дека ќе биде и добар тренер мое мислење е дека требаше дасе донесе веќе докажан и искусен тренер.

Ринo е сaмo привременo,бидејки мислaм декa е пoтешкo некoј врвен тренер дa се нaфaти дa не преземе сегa.
Никoј не oчекувa ништo oд Ринo a тoa е мнoгу дoбрa предиспoзицијa дa не изненaди сите.
Сo нетрпение oчекувaм дa видaм кaкo ке игрa Милaн пoд негoвo вoдствo.

Ретко пишувам на фан клубов но читам се, па да пишам нешто и ја :)
Милан ко прво нема крила... Нит тој Бонавентура нит па Сусо или било кој друг може да игра крило. Милан треба да се врати на формација дијамантот. 4 1 2 1 2 како во време на Анчелоти. Се знаеше што како беше тамо. Со овој состав би го пуштил Локатели задни везни нека ора на терен а пред него Кеси и Монтоливо и полушпиц турчево или Сусо(ако може да игра тоа а мислам може). Во напад Калинич и Кутроне. Калинич го пцујат многу ама дечкото влага у шанси и тоа што промашува мислам дека му е период, неможе вечно да биде така. Друга варијанта Сусо напред а турчево полушпиц.
На овој Милан му треба точната поставеност на играчите, ова до сеа беше банда без команда, хаос. Во ваква ситуација Гатузо може да влијае позитивно на мотивацијата и да биде нешто но само до кога...

Gattuso: ‘I’ll play a back-three’

“The captain is Bonucci and will remain Bonucci,” Gattuso said in his presentation Press conference today.
The three man defence and four in midfield are locked in, we’ll see about the attack.
Gattuso was then asked which players he’s most curious about working with.
“Suso. They say he can only play in one role [on the wing], I want to see if that’s true. I also want to see why Kessié isn’t creating space like last year.

Освен што ќе има смеење и интересни моменти, не верувам нешто скок да има некој во играта и резултатите. Паметно ќе беше да се донесе некој турнирски тренер од тип на Хидинк или Емери со кој би можели да се напаѓа Куп Уефа, ама па реално, има бар 10 екипи таму моментално што нема теорија да ги поминеме. Само нека добијат некое дерби во вторава полусезона колку да не е голем бламот, друго не очекувам.

Освен што ќе има смеење и интересни моменти, не верувам нешто скок да има некој во играта и резултатите. Паметно ќе беше да се донесе некој турнирски тренер од тип на Хидинк или Емери со кој би можели да се напаѓа Куп Уефа, ама па реално, има бар 10 екипи таму моментално што нема теорија да ги поминеме. Само нека добијат некое дерби во вторава полусезона колку да не е голем бламот, друго не очекувам.

Зашо Емери би го напуштил ПСЖ да дојде кај нас?

Или мислеше на некој друг?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom