redfogv
Царица
- Член од
- 10 мај 2017
- Мислења
- 2.271
- Поени од реакции
- 2.031
Ова го велам и за другите.Оваа тема е конкретно за Масони.Има други теми за пошироки дискусии за религиите.Бегај бре од тука. Имаш тамо теми за тебе, еден куп.
Ова го велам и за другите.Оваа тема е конкретно за Масони.Има други теми за пошироки дискусии за религиите.Бегај бре од тука. Имаш тамо теми за тебе, еден куп.
Баш така[DOUBLEPOST=1510328045][/DOUBLEPOST]Незнам зошто ми дава известување дека јас сум цитиран кога ова не е мој пост.... Како и да е, обидот да се прикаже слободната волја како алиби и оправдување за Бог кој суди и казнува е одамна побиен. Злото може да постои за оној чија перцепција е ограничена од дуалноста, а дуалноста не е апсолутна. Ако Бог е апсолутно битие, апсурдно е да има дуална перцепција. Ако за Бог постои погрешно и исправно а се потекнува од него, тогаш од кого ќе потекнува тоа што тој ќе го прогласи за зло? Со ставање на себе си во улога на судија, самиот би си пресудил дека не е апсолутно битие, а со тоа и дека не е Бог.
Е сега тука сакаш да кажеш дека ти не гледаш дуално и си ослободен обединет со изворот Вејт Нио дид ју тејк да ред пилНезнам зошто ми дава известување дека јас сум цитиран кога ова не е мој пост.... Како и да е, обидот да се прикаже слободната волја како алиби и оправдување за Бог кој суди и казнува е одамна побиен. Злото може да постои за оној чија перцепција е ограничена од дуалноста, а дуалноста не е апсолутна. Ако Бог е апсолутно битие, апсурдно е да има дуална перцепција. Ако за Бог постои погрешно и исправно а се потекнува од него, тогаш од кого ќе потекнува тоа што тој ќе го прогласи за зло? Со ставање на себе си во улога на судија, самиот би си пресудил дека не е апсолутно битие, а со тоа и дека не е Бог.
Па не би рекол дека не гледам дуално, само сум свесен дека мојата перцепција не е апсолутна. Знам дека моето ,,добро" немора да биде добро и за сите останати.Е сега тука сакаш да кажеш дека ти не гледаш дуално и си ослободен обединет со изворот Вејт Нио дид ју тејк да ред пил
Има, и тоа не малку... мислам дека седиштето им беше во стара скопска чаршија, или сега во Александар Палас се состануваат, дури еден од нив (моментален претседател) е познат доктор во Македонија кој јавно изјави дека е големиот мајстор на масонската ложа на МакедонијаДали има активни масони во Македонија ?
Што мислите ?
Имаш читано за тоа или си слушнал ?Има, и тоа не малку... мислам дека седиштето им беше во стара скопска чаршија, или сега во Александар Палас се состануваат, дури еден од нив (моментален претседател) е познат доктор во Македонија кој јавно изјави дека е големиот мајстор на масонската ложа на Македонија
Има, јас лично познавам неколку, некои од нив ми се Браќа.Имаш читано за тоа или си слушнал ?
Опаааа........Има, јас лично познавам неколку, некои од нив ми се Браќа.
Не, туку неко меѓу нама несака да пролиста наназад на темава, бидејќи најлесно е да се чека на готово.Неко меџу нама није наш!
Сум гледал и емисија, види малку на youtube отвори има за тоа, големиот (поранешен) мајстор на масонската ложа во МК беше гостин кај Васко Ефтов, а тоа е ... не сакам сега тука да спомнунва име и презиме, професор е на Американ Колеџ во Скопје и исто така МАТ авио компанијата беше негова !! А овој нивиов претседател е познат Доктор (Хирург) барај на youtubeИмаш читано за тоа или си слушнал ?
Не спомињај име никако!!!Сум гледал и емисија, види малку на youtube отвори има за тоа, големиот (поранешен) мајстор на масонската ложа во МК беше гостин кај Васко Ефтов, а тоа е ... не сакам сега тука да спомнунва име и презиме, професор е на Американ Колеџ во Скопје и исто така МАТ авио компанијата беше негова !! А овој нивиов претседател е познат Доктор (Хирург) барај на youtube
E не е тајна де јавно беше тоа Живко Груевски