Па не го поделив јас Скопје на две, туку демохристијаните. Они дадоа тамо пари за скендербег, мозаици со орли, орли на раскрсници...они покушаа да дигнат крст у Бутел, па се испи*каа и црква на Кале, па пак се испи*каа....
Точно е се што пиша за демохристијаните. Еве да речеме и дека се испичкале. Сакале да дигнат крст, барем покажале став, јавно.
Но, кога graganinot ќе слушне дека ќе се прават орли, мозаици од албанската историја во Скопје, или пак џамија,
одма му се пали сијаличката за автоцензура - "ова не смеам да го критикувам". Вие паѓате на првата пречка - изразување на став.
Јас ти реков тебе. Ти имаш шија муслиман во потпис, иранец, крвник за кого ти си каур и тебе би ти ја искинал главата. Немам јас двојни аршини, туку ти скокаш како петел, а немаш познавања од реалноста.
Без разлика, јас знам кој став го има муслиманот спрема мене, тој отворено ми кажува,
додека космополитот еманципован прави лице, сигнализира доблест, а во позадина ти го копа гробот.
Да се повикуваа македонските партии на секуларност, граѓански систем ќе беше многу порегулиран приливот на сомнителни пари во џамиите, немаше да ви искачаат вахабии по Чаир, од кои и во муслимански земји имаат гадење.
Бич плиз. Најмногу џамии во Европа се градат во космополитските земји, Франција, Шведска, УК, Германија.
Не само што градат џамии, туку глупите космополити на децата им покажуваат како се клања на Алах, и тоа е масовно по градинките и школите.
Плодна почва за ширење на религија како Исламот е онаму каде што има "граѓанско општество", толеранција, инклузивност, еднаквост.