Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 март 2015
Мислења
405
Поени од реакции
570
мене не ми е јасно како скопје како центар ,интелектуален и културен не можеше повеќе да гласа за левица,ајде настрана другиве општини позатуцани а и левица немаше секаде кандидати за советници, ама скопје ,барем 20 посто да добиеја левица на последниве избори,, ама се ми седи дека од таму кај што треба да тргнат промените се најзатуцаните граѓани на републикава

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.386
Поени од реакции
8.996
Ти му викаш името не е сменето он ти вика ако е сменето зашо грците бла бла бла.!? Ти ме јебеш нешто овде или шо е работава? Дај бе фокусирајте се малце на тоа тастатурите доста лупате глупости
Мислам дека ако не се искористи претседавањето на Бугарија со ЕУ која јавно декларира дека еден од нивните приоритети ќе биде забрзување на интеграцијата на Западен Балкан во ЕУ, државава се распаѓа. Ќе проживурка уште некое време купувајќи некаков социјален мир со кредити сѐ додека банките не побараат да се престане со рефинансирање на долговите со кредити и да им се вратат парите, а ќе следува економски крах и тотално осиромашување на населението кое ќе резултира или со дисолуција или со сведување на некаква територија со спорен статус од типот на Транснистрија или Нагорнокарабашка Република.

T

Terroir

Гостин
мене не ми е јасно како скопје како центар ,интелектуален и културен не можеше повеќе да гласа за левица,ајде настрана другиве општини позатуцани а и левица немаше секаде кандидати за советници, ама скопје ,барем 20 посто да добиеја левица на последниве избори,, ама се ми седи дека од таму кај што треба да тргнат промените се најзатуцаните граѓани на републикава
Зошто ?

Бидејки одприлика луѓето знаат дека такви работи како што они промовираат не функционираат во 21 век. Плус луѓето приметуваат дека и таму огромен дел од нив се фејк, еве пример Бранимир кажуваше дека ќе служи на сиромашните и непривилигираните се додека не се ували во фотеља притоа ја напушти и неговата матична партија.

И сега истиот Бранимир со новите даноци ќе го израмни рандом човек што зима 1000-2000 евра плата со Минчо, Мукаетов, Камчевци и сл

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
ви текнува на точката од тиранската платформа"албанците да се вклучат во преговорите со грција за името и со бугарија"?
бујар османи најави решавање на проблемите во следните 6 недели. име,двојазичност,смилковско езеро.
бујар решава за името,кочо од собраниска говорница се фали како во време на режим сам со своја пот и контра мијалков и груевски успеал да направи 30милиони лично богатство

S

silmarillion

Гостин
Неспоиви се овие тројца. Апасиев е поише за социјални права, Павле е да пуши проевропски грантови и као активистички да влезе у одело, а несреќана Бетмен уште незнае како да ја скрие песната на јутјуб што ја испеа Буанко е куив за да му докаже на Грујо дека уствари го сака. Не очекувам конструктивна дебата и нешо да разбереме. Чак што више мислам Апасиев ке ќути пошо двеве алапачи ќе се надјачаат кој е погласен. А у суштина тешки дебили.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Платиле луѓето а дрва нема, и ова секоја година е така.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
За такви работи за кои збори Левица, за да се разберат треба развиена свест и култура. Пола и повеќе од тие што ги мислиш за интелектуалци од Центар и слични „градски“ општини, фрлаат ѓубре низ прозор. Скопски призор е чоек да личи на чоек, ама да е фејк интелектуалец, опортунист, чоек шо го гурале родители и роднини - суштински не се разликуе од копуцине што не фаќаат ништо друго освен мтв и шител евентуално.
Таква идеја да пројде како Сириза, Подемос....неможно овде, никако. Не ја глеај Грција со граѓански слој стар со векови, овде ти се втора, најмногу трета генерација со високо образование....фејкери колку сакаш. И комунизмот овде продрел со силен ветер од Србија и Русија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom