Cestito so sto dokumenti si ?Dali nekoj znae ponatamu sto sleduva preku konzulat vo Bitola sum
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Cestito so sto dokumenti si ?Dali nekoj znae ponatamu sto sleduva preku konzulat vo Bitola sum
Nema nema I nema, ludnica se ovieДечкиии ние што сме на списокот и сме однеле дополнителни документи, Има кај некого промена да е со положително становиште статус??
Јас му пишав на Ланджев и ми врати дека изводите се преведени и легализирани, иако сум ставен на дополнителна само оригиналот им го однесов и сеа чекамMislam deka po 2 feb ke pocnat da ne razgleduvaat nas sto sme na dopolnitena i koj nema dostaveno toa sto mu fali ke prekratuvaat a koj ima ke davaat..
inace dopolnitelen dokument (orginal krstenica od dedo) dostaviv otkako me stavija na dopolnitelna zaedno so molba za dostavuvanje dop dok. Sega mi se javi posrednikot i mi kaza da izvadam pak izvodi ( moj izvod ,na tatko mi izvod i na dedo mi umrenica) i pak da gi prevedam i legaliziram... trebalo povtorno da se dostavat za da se povrze orginalniot dokument bidejki ministerstvata ne sorabotuvale i kao bile podeleni nez kako bas mi kaza... me interesira dali nekoj od vas koj dostavuvase dop dokument pravese vaka povtorno da go povrzuva orginalniot dok so prevedeni i legalizirani izvodi umrenici.. neli e se toa u edna papka za sekoj kandidat..
Fala. So krstenica od tatko mi sumCestito so sto dokumenti si ?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Jas dostaviv samo orginal dokument, nisto poveke.Mislam deka po 2 feb ke pocnat da ne razgleduvaat nas sto sme na dopolnitena i koj nema dostaveno toa sto mu fali ke prekratuvaat a koj ima ke davaat..
inace dopolnitelen dokument (orginal krstenica od dedo) dostaviv otkako me stavija na dopolnitelna zaedno so molba za dostavuvanje dop dok. Sega mi se javi posrednikot i mi kaza da izvadam pak izvodi ( moj izvod ,na tatko mi izvod i na dedo mi umrenica) i pak da gi prevedam i legaliziram... trebalo povtorno da se dostavat za da se povrze orginalniot dokument bidejki ministerstvata ne sorabotuvale i kao bile podeleni nez kako bas mi kaza... me interesira dali nekoj od vas koj dostavuvase dop dokument pravese vaka povtorno da go povrzuva orginalniot dok so prevedeni i legalizirani izvodi umrenici.. neli e se toa u edna papka za sekoj kandidat..
Dali nekoj znae ponatamu sto sleduva preku konzulat vo Bitola sum
6943 sumКој број си ако може да пишеш?
Ok a od koja godina??6943 sum
Nema promena.pred eden mesec go imam odneseno originalniot dokument vencanica od baba i dedo od bugarskata pravoslavna crkva i uste stoe na dopolnitelna proverka.Дечкиии ние што сме на списокот и сме однеле дополнителни документи, Има кај некого промена да е со положително становиште статус??
So kakvi dokumenti si i koj datum intervju?Dali nekoj znae ponatamu sto sleduva preku konzulat vo Bitola sum
eden po eden ke si dadat ostavka i tolku.Izlazaa 53000 makedonci ostavija po nekoja paricka vo BG sega bugarite ke trazat drugi ovci za strizenje vo albanija i kosovoKade se site makedonski bugarski zdruzenija da reagiraat sega, veke krajno vreme.e . Cekavme izbori, letni odmori, eban dogovor sega stoo dedo mraz? Ist jazik, bh sme bbile sega sto e problemot??????