Не знам каде да ја внесам оваа тема, па затоа ќе пишам тука. И не замерувајте на насловот, не знаев што да пишам.
Во последно време се заљубив (не е тинејџерска или детска љубов) во човек кој го гледам секој ден, кој ми е колега на работа. По моето однесување дозна и тој дека го сакам, но тоа не е битно сега. Од кога го засакав некако по некое време станав како некој друг човек, смрзнат човек. Секогаш сум била полна со емоции, чувства, возбуда, љубов, свесно размислував за се, дури и секоја песна која ја слушав ја доживував со емоции исто така и секоја книга и секој филм и бев среќна поради тоа. Со луѓето имав разбирање. И да напоменам дека сум се заљубила безброј пати, но ништо вакво не ми се случило до сега. Но, сега сум како некој човек пикнат во некое ќоше без чувства,емоции, се што некогаш ме возбудувало сега како да е ништо. Сега како да сум во темница, немам веќе ни фантазии ни сонови. Како да не сум јас, како да сум ништо не знам како да ви опишам. Се обидувам да се вратам, но ете како камен да сум без чувства дури и без болка. Празна. Не можам ништо да осетам повеќе и некако ништо не може да ме ''погоди'' во срце што се вели. Не знам од ова како да се вратам назад, само знам дека не сум истата која бев.