Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 мај 2008
Мислења
10.979
Поени од реакции
11.620
Он е противуставен и се надевам дека ќе падне на суд или пак Хорхе ќе го реши „проблемот“, зошто може. Прашање е што би било за годинаипол, кога најверојатно есдеес ќе добие и Претседател, па нема да имаат кочница?
Не може Хорхе многу да направи, од втор пат мора да го потпише ако е изгласан со апсолутно мнозинство.
А ти реков, тоа што пишува во амандманот 5 мене ми става прашалник дали е или не е противуставен.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.968
Не може Хорхе многу да направи, од втор пат мора да го потпише ако е изгласан со апсолутно мнозинство.
А ти реков, тоа што пишува во амандманот 5 мене ми става прашалник дали е или не е противуставен.
Па, да се надеваме дека нема да биде изгласан со апсолутно мнозинство и да има масовни протести затоа што тоа ќе биде класично јебење.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.262
Поени од реакции
15.370
So ogromnata podrška koja ja dobi Zaev na lokalnite izbori...mislam e završeno poglavjeto " protesti", plus tie što protestiraa vo sobranieto si go dobija(za razlika od tie što ja palea kancelarijata na pretsedatelot).
Gotovo e so branenje na patriotizmot...

bobanku

Macedonia timeless
Член од
16 септември 2012
Мислења
2.087
Поени од реакции
2.048
Prasanje za sds movskata komunjarsko predavnicka banda,
Za vakov li zivot be glasavte.

Послато са A5 уз помоћ Тапатока

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Целта на новите одредби од Законот за употреба на јазици е да се бајпасира Уставот,

Прво се оди на тоа да се зголеми бројот на вработени Албанци во државниот апарат и да се зголеми нивното влијание по етничка линија во места каде тоа досега го немало воопшто (а нема такви) или било незначително (се цели тука),

Второто е уште еден чекор поблиску до кантонизацијата, сите републички институции стануваат двојазични, додека локалните самоуправи варираат во зависност од етничка структура на население, фактички полека прераснуваат во кантони.

За правењето на ваков експеримент од страна на МФ пред повеќе од година дена пишуваше Арсим Зеколи, само не се знаеше точно од каде и како сето тоа ќе се реализира стартно, Косово или кај нас, сега знаеме.

Обидот за наше приближување кон Бугарија и на некој начин напоредно дистанцирање од Србија поради Руското влијание таму е показател за понатамошните текови, 2012 имаше изјава од Лавров дека Западен Балкан ќе се редефинира во наредните десет години, одложувањето на пописот кај нас за да не падне во вода бројноста која подоцна беше разводнувана со автохтоноста е уште еден показател, жал ми е што многу ликови кои ги презирам беа повеќе него во право...иако никогаш и никако не се оградија од сево ова што сега се случува и децидно не изјавија дека нема да го прифатат.
Само си создадоа комотна позиција за одстапување преку бројот на пратеници, ако немаме 60+ џам ќе свиткаме вие сте криви не ние...[DOUBLEPOST=1511456585][/DOUBLEPOST]
Ајде не е Илчо туку е Роберт Гебелс сега :icon_lol:.

Авторски права треба СДСМ да им платат на ДПМНЕ за СЕ ШТО НАПРАВИЈА ДОСЕГА :)

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.963
Поени од реакции
83.292
So ogromnata podrška koja ja dobi Zaev na lokalnite izbori...mislam e završeno poglavjeto " protesti", plus tie što protestiraa vo sobranieto si go dobija(za razlika od tie što ja palea kancelarijata na pretsedatelot).
Јако е дека едните "ја палеа канцеларијата", а другиве "протестираа".

Член од
21 мај 2008
Мислења
10.979
Поени од реакции
11.620
Па, да се надеваме дека нема да биде изгласан со апсолутно мнозинство и да има масовни протести затоа што тоа ќе биде класично јебење.
Апсолутно мнозинство е 61 пратеник.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.251
Поени од реакции
18.192
Вајда јасно ти е која беше разликата помеѓу двете, и какви последици можеше да има влагањето во собрание за цела држава? Ако ти е тешко пак да сватиш, замисли хипотетичка ситуација ако го убиеше села или заев некој од пациентите внатре?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.262
Поени од реакции
15.370
Вајда јасно ти е која беше разликата помеѓу двете, и какви последици можеше да има влагањето во собрание за цела држава? Ако ти е тешко пак да сватиш, замисли хипотетичка ситуација ако го убиеше села или заев некој од пациентите внатре?
Ke se vratime na početokot...i tezata zošto beše staveno glssanjeto za Dzaferi vo 18 h koga site lugje se slobodni i sobrani?...a ne na primer vo 11 h koga povećeto se na rabota...

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Од кого имал Заев подршка на локалните избори?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom