- Член од
- 28 август 2013
- Мислења
- 4.354
- Поени од реакции
- 13.243
Да беше сталинизам, ѓубрето ќе беше одамна пратено на реедукација, а не депонија да станеме...десет години имаше стаљинизам
резултатот го видовме и го гледаме
Да беше сталинизам, ѓубрето ќе беше одамна пратено на реедукација, а не депонија да станеме...десет години имаше стаљинизам
резултатот го видовме и го гледаме
Ама со дрнчот како одеја , пичку матер. Прсти да излижиш.понеубавите беа тие од 70-та
Да беше Бејли толку суров кон груефски ќе го пикнеше во затвор, немаше да му дава шанса за избори граѓаните да одлучуваат.Или да јадиш конзерви од 1971 , од понеубајте
Е кога бе ти давале во АРМ дрнч со месен нарезак?Ама со дрнчот како одеја , пичку матер. Прсти да излижиш.
И то шо велиш.Да беше Бејли толку суров кон груефски ќе го пикнеше во затвор, немаше да му дава шанса за избори граѓаните да одлучуваат.
Ѓубрето во сталинизмот владее и е на пиедестал, а на реедукација се некомпатибилните.Да беше сталинизам, ѓубрето ќе беше одамна пратено на реедукација, а не депонија да станеме...
Јас незнам кога во АРМ давале дрнч по твојата рецепта па гледаш не се бунам. Се бива можи и нарезак ви давале со дрнчот, од тој од 1970, поубајот.Е кога бе ти давале во АРМ дрнч со месен нарезак?
Тебе нутропици од 40-та ти давале ко мал.Јас незнам кога во АРМ давале дрнч по твојата рецепта па гледаш не се бунам. Се бива можи и нарезак ви давале со дрнчот, од тој од 1970, поубајот.
Јас секогаш критикував онаа што беше лошо, ама кој го интересираше тоа, вие си имавте поважна работа, да се сруши режимот.kaj bese da go kritikuvas gospodinot gruefski koga pravese losi raboti we? celi 11 godini krotese kako picka a sega kritikuvas vlast hahahahaha kaj so vakvi partiski kuropusaci drzava ke prajme
https://forum.kajgana.com/threads/Во-Македонија-е-најдобро-да-си-должник.73185/page-3#post-6697088Значи да сумираме, нема многу да се офајдат од меркава (ама одлично звучи),
само нешто ме копка дали ќе се спроведе праведно или ќе се работи по список, слично како што беа доделувањата на компјутерите на социјално НЕзагрозените деца, потоа перфектната проверка на податоците преку милијарда државни институции за 1.600 вработувања на екстрмно социјално НЕзагрозените лица.
Владе ме преварилШо конечно?
Па а ко Заев е стаен да ја албанизира и бугаризира Македонија, да всели 150.000 емигранти и да го смени името, тогаш кој е најодговорен и најзаслужен за неговото искачување кон власта?[DOUBLEPOST=1511377351][/DOUBLEPOST]
Ќе видиме тоа.
Во никој случај ни приближно не е (сега за сега) со делата на Бранко и Никола.
Ова едноставно не е точно, во огромен дел.Можеби така изгледа бидејќи е уште свежа власта, ама ако одиме по тоа дека баш тие работи кој се критикуваа, сега се прават без проблем укажува дека ќе биде најмалку исто, па дури и полошо економијата на пример, оваа година е катастрофа, којзнае каква ќе биде следната.
Не знам кој има пореметени параметри...Ѓубрето во сталинизмот владее и е на пиедестал, а на реедукација се некомпатибилните.
Имаш пореметени основни морално-етички параметри, што не е чудо за подржувачи на Груевски.
Си бегал од математика и си скаран со бројките,Ова едноставно не е точно, во огромен дел.
Не е битно ја што сум, битно ова сега нема благе везе со срањата твојот газда што ги правеше, на секое поле.Си бегал од математика и си скаран со бројките,
да не си онаа министерката што викаше дека 2000 е повеќе од 600х12
Мојот газда не е на власт повеќе и никој не го ебе повеќе, додека срањата си продолжуваат, неќе да е само до мојот поранешен газда.Не е битно ја што сум, битно ова сега нема благе везе со срањата твојот газда што ги правеше, на секое поле.
У реду бе. Скроз е нормално стаљинизам да ти биде ОК на тебе.Не знам кој има пореметени параметри...
Добиваш држава со села...
Во рок од 25 години правиш држава со:
Развиена тешка индустрија
Развиена лесна индустрија
Механизација на земјоделство
Електрификација
Едукација
Инфраструктура
Бесплатно здравство
Ослободување на светот од фашизмот
Развиена вселенска програма
Ослободување на колонии (низа афрички земји, виетнам, куба, кореја)
Се благодарение на доброто менаџирање на ресурсите(ѓубрето) на располагање.
Срањата, фала богу, не продолжуваат, во поголем дел. Некои од срањата се уникатен трејдмарк на твојот газда и нема никад више да ги гледаме (ако Бог даде)Мојот газда не е на власт повеќе и никој не го ебе повеќе, додека срањата си продолжуваат, неќе да е само до мојот поранешен газда.